Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Όλα έτοιμα για τη σφαγή του αιώνα

Όποιος δεν βλέπει τι στήνεται έχει σοβαρό πρόβλημα. Ξαφνικά "αγάπησαν" ο χοντρός με τον Τουίτι, έπεσαν οι απαραίτητες συγγνώμες και όλοι συμφώνησαν με τις προτάσεις που κατέθεσε ο χοντρός. Μόνο φιλιά δεν έπεσαν αλλά υπάρχει καιρός και γι' αυτά. Που πάει να πει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα της βίας και το πρωτάθλημα της Σούπερ Κλίκας μπορεί να αρχίσει κανονικά από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τι έκανε κατά σειρά ο χοντρός; Πρώτα όρισε τον επαναληπτικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ για τις 11 Μαρτίου. Αμέσως μετά ετοίμασε τις… προτάσεις του με τις οποίες συμφώνησαν όλοι. Και ποιες είναι αυτές; Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών! Μα, δεν ίσχυε αυτό; Ε, και; Τώρα το πρότεινε ο χοντρός και πρέπει να θεωρηθεί καινούρια και πρωτοποριακή ιδέα! Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επίσης ήταν προαποφασισμένο. Ναι, αλλά είναι διαφορετικό όταν το εισηγείται ο χοντρός! Και πάμε στο τυράκι. Θα δοθεί εντολή (!) στους διαιτητές να διακόπτουν έναν αγώνα από την πρώτη φωτοβολίδα που θα πέφτει! Κρατήστε το αυτό το τελευταίο για να το αναλύσουμε πιο κάτω. Στη συνέχεια ο χοντρός πήγε στο Ρέντη και αφού κατσάδιασε τους παίκτες και τον προπονητή και τους επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ επειδή έφεραν ισοπαλία με την ΑΕΚ, τους απείλησε ότι με κάθε τρόπο πρέπει να πάρουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο γι' αυτούς, είπε! Και τέλος ο χοντρός πήγε στη Σούπερ Λιγκ, αγκαλιάστηκε με τα συνεταιράκια του και τους κατέθεσε τις εισηγήσεις του που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές!

Αποφάσεις, λοιπόν, που θα εφαρμοστούν άμεσα από τα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Έχει απομείνει τάχα μου κανένα επικίνδυνο παιχνίδι για φέτος; Μα φυσικά. Ένα παιχνίδι στο οποίο έτσι κι αλλιώς θα κατέβαιναν χεσμένοι και με λερωμένες τις κυλόττες τους οι γαύροι. Ο επαναληπτικός του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Και στο παιχνίδι αυτό, στοιχηματίζω με όποιον θέλει, ό,τι θέλει, ο χοντρός και ο προπονητής του θα συνεχίσουν τις προκλήσεις από εκεί που τις άφησαν στο γήπεδο της Λεωφόρου. Και στον αγωνιστικό χώρο θα σουλατσάρουν και στον πάγκο θα καθίσει ο χοντρός. Και θα το κάνει με πρόσχημα το ξεκάρφωμα, δηλαδή σα να λέμε, είδατε που δεν το κάναμε μόνο στη Λεωφόρο για να προκαλέσουμε τον Παναθηναϊκό, όπως μας κατηγορείτε, αλλά είναι πάγια τακτική μας; Έπειτα, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο σαν αφιονισμένοι, μετά από τις απειλές από τον πρόεδρό τους και με την ελπίδα να προκριθούν για να σβήσουν το πρόστιμο που τους επέβαλε.

Και με έτοιμη τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι της ΑΕΚ, έπειτα από τόσες προκλήσεις, υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι η ΑΕΚ θα την βγάλει καθαρή; Αν δουν να στραβώνει γι' αυτούς το παιχνίδι θα επιχειρήσουν να το κάνουν κόλαση. Και ρωτάω τώρα εγώ ο καλοπροαίρετος. Έστω ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ από αγάπη στην ομάδα αναπτύσσουν συνείδηση και πειθαρχούν με τις διατάξεις προστατεύοντας την ομάδα από περιπέτειες. Πόσο θα κοστίσει στη μαφία λέτε ένας προβοκάτορας στα κιτρινόμαυρα ντυμένος και με εισιτηριάκι των 10 ευρώ εφοδιασμένος, να τρυπώσει στο πέταλο όπου θα γίνεται χαμός από όρθιους συνωστισμένους που θα χοροπηδάνε και να μπουμπουνίσει μια φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο; Όση περιφρούρηση και να υπάρχει, ο ψυλλιασμένος με το που θα την ρίξει και θα μετακινηθεί τέσσερις με πέντε θέσεις αριστερά ή δεξιά χάθηκε μέσα στο πλήθος.

Και κλείνω με την τελευταία μου ερώτηση προς όλους. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με τον πιο ήρεμο και φιλήσυχο φίλαθλο μιας ομάδας. Όταν βλέπει τον πρόεδρο της αντιπάλου με το βεβαρημένο παρελθόν να κόβει βόλτες μπροστά του κοροϊδεύοντάς τον κάτω από τη μύτη του, το ίδιο και τον προπονητή της αντιπάλου ομάδας, όταν βλέπει έναν διαιτητή σε αποστολή να κάνει τα κολπάκια που έκανε ο Λαμπρόπουλος στο Καραϊσκάκης, όταν ξέρει ότι οι φίλαθλοι του συγκεκριμένου αντιπάλου έχοντας κάνει όργια στο παρελθόν μέσα στο γήπεδό τους δεν τιμωρήθηκε ποτέ η ομάδα τους, ενώ η δική τους ομάδα μπορεί να βρεθεί υπόλογη και με μια βαρύτατη τιμωρία στην καμπούρα της που μπορεί να της στοιχίσει από την φετινή άνοδο στη Σούπερ Λιγκ μέχρι ένα ψαλίδισμα βαθμών από την επόμενη περίοδο που περιμένει να κάνει το μπαμ στη μεγάλη κατηγορία και όταν βλέπει ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να βρεθεί ημερομηνία που να βολεύει τον αντίπαλο της ομάδας του για να διεξαχθεί, πώς περιμένουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι ότι θα αντιδράσει; Εν ολίγοις, υπό τις παρούσες συνθήκες που πάει να διεξαχθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει κανείς που να έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα τελειώσει;

Θέλατε να στήσετε μια κατάσταση για να αποσείσετε τις ευθύνες από πάνω σας και να εμπλέξετε και την ΑΕΚ σαν εξιλαστήριο θύμα σας αγαπητέ χοντρέ και αγαπητέ Τουίτι και όπως πάνε τα πράγματα σας βλέπω να δικαιώνεστε. Δυστυχώς, όσο κι αν η ΑΕΚ δεν είναι το θύμα που ήταν κάποτε αλλά έχει πια ένα κύρος, η ανάγκη να μην κατέχει θεσμική θέση στην διοίκησή της ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξακολουθεί να την καθιστά ευάλωτη απέναντι στις ορέξεις των λαμόγιων που επιθυμούν να την στριμώξουν εν όψει της επιστροφής της ανάμεσα στα πόδια τους. Θα περιμένω με αγωνία να δω με ποιο τρόπο θα επιχειρήσει ο εξωδιοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ να την προφυλάξει από τη σκανδαλώδη παγίδα που της άνοιξαν αντίπαλοι και… άσπονδοι φίλοι σε αγαστή συνεργασία. Από τον κόσμο είναι εύκολο να ζητήσει κανείς ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση αλλά πείτε μου πού να βρεθούν αυτά τα προσόντα όταν του γαργαλάνε με ένα κομμένο στάχυ προκλητικά τη μύτη του και ταυτόχρονα του ζητάνε να μη φτερνιστεί…