Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ-Πανελευσινιακός 105-80

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Πανελευσινιακό για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Αθηναίου, Ίνγκλις, Χέρστον, Σάκοτα, Μενσά-Μπονσού η πεντάδα της ΑΕΚ.

Βασιλόπουλος, Τζόνσον, Αθανασούλας, Μάρκοβιτς, Λούμπι η πεντάδα του Πανελευσινιακού

Στον Πανελευσινιακό αγωνίζονται οι Βασιλόπουλος, Δορκοφίκης και Αθανασούλας, οι οποίοι έχουν φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ στο πρόσφατο παρελθόν.

Περίπου 2.000 κόσμος στο γήπεδο.

Ασταμάτητος ο Ίνγκλις στην πρώτη περίοδο με 6 στα 7 τρίποντα και 20 πόντους!

Με 32-24 υπέρ της ΑΕΚ έληξε η πρώτη περίοδος.

Πάει για πολύ ψηλά το σκορ αν συνεχίσουν έτσι οι δύο ομάδες.

Ντελινινκάιτις, Μενσά Μπονσού και Μιλόσεβιτς δεσπόζουν στην δεύτερη περίοδο και η ΑΕΚ αυξάνει συνεχώς τη διαφορά. Στο 2.20" πριν τη λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου η ΑΕΚ προηγείται με 20 πόντους διαφορά! Σκορ 59-39!

Με τρίποντο του Ντελινινκάιτις η διαφορά πάει στο +21 ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου. Σκορ 62-41!

Ονειρική βραδιά για την ΑΕΚ, τυχεροί οι 2.000 φίλαθλοί της που προτίμησαν να ανέβουν στο Μαρούσι απόψε. Περιμένουνε με αγωνία να δούμε πώς θα εξελιχθεί η τρίτη περίοδος, που συνήθως είναι το σημείο κάθε αγώνα όπου η ΑΕΚ εμφανίζει κοιλιά στην απόδοσή της.

Οι συνήθεις ύποπτοι Μενσά Μπονσού, Ίνγκλις με την προσθήκη αυτή τη φορά και του Χέρστον αλλά και των Σάκοτα και Αθηναίου, συνεχίζουν να οργιάζουν. Η διαφορά φτάνει στους +30. Σκορ 82-52.

Με σκορ 89-64 κλείνει η τρίτη περίοδος για την ΑΕΚ. Στους 35 πόντους η διαφορά!

Σίγουρα θα ξεπεράσει την κατοστάρα σήμερα η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ, λίγο πιο χαλαρά στην τέταρτη περίοδο αλλά και πάλι προσφέροντας τρομερό θέαμα φτάνει το σκορ στο τελικό 105-80. 25 οι πόντοι της διαφοράς για μια ΑΕΚ κυριολεκτικά εξωπραγματική που γέμισε χαρά και ενθουσιασμό τον κόσμο της με την απόδοσή της αλλά και με υποσχέσεις για τα καλύτερα που έρχονται.
 
Το καλό με αυτή την ΑΕΚ είναι ότι δεν ξέρεις κάθε φορά ποιος παίκτης θα είναι που θα σε εκπλήξει. Σήμερα ήταν η σειρά του Ίνγκλις να ενθουσιάσει τον κόσμο, μετά από δύο μέτριες εμφανίσεις του στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που είχαν προηγηθεί. Ειδικά στην πρώτη περίοδο ο Καναδός έβγαλε μάτια. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο σούπερ Μενσά Μπονσού, ο Ντελινινκάιτις, ο Χέρστον, ο Μιλόσεβιτς, ο Σάκοτα και ο Αθηναίου. Είναι βέβαιο ότι με την προσθήκη ενός κορυφαίου άσσου, αυτή η ομάδα θα πάει για μεγάλα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και πάντα υπό την καθοδήγηση του Σάκοτα που ήρθε αμέσως μετά από την ήττα του πρώτου γύρου από τον σημερινό αντίπαλο της ΑΕΚ, τον Πανελευσινιακό και άλλαξε άρδην την κατάσταση στην ομάδα, με τη στήριξη βέβαια του Μάκη Αγγελόπουλου που ανέλαβε να βγάλει την ΑΕΚ από την ανυποληψία και να της χαρίσει την χαμένη της αίγλη.

Δεκάλεπτα: 32-24, 62-41, 89-64, 105-80.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 15, Σάκοτα 6, Κασελάκης, Πολυτάρχου, Χέρστον 11, Γουίλιαμσον, Σαρικόπουλος 2, Αθηναίου 9, Μιλόσεβιτς 15, Μενσά-Μπονσού 19 (7 ριμπ.), Ίνγκλις 28.

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Μίτροβιτς 7, Βασιλόπουλος 17, Λούμπι 19 (11 ριμπ.), Αθανασούλας 2, Μάρκοβιτς 14, Δορκοφίκης, Ιωάννου 5, Τζόνσον 8, Αβραμίδης, Σίμπσον 8.