Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Το απόρρητο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κατ' αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε σήμερα τα κυριότερα σημεία του νέου αθλητικού νόμου που επεξεργάζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ετοιμάζεται να τον φέρει για ψήφιση στη Βουλή εντός 15νθημέρου.

- Οι διαιτητές από τούδε και στο εξής θα φέρουν στον εξοπλισμό τους, εκτός από τις κάρτες, το μπλοκάκι, τα σύνεργα ενδοεπικοινωνίας με τους επόπτες, το σπρέι ορισμού σημείου λακτίσματος και τα ακόλουθα σύνεργα:

- Δοχείο ασβέστη αεροστεγώς κλεισμένο καθώς και μπατανόβουρτσα, για να προβαίνουν σε διορθώσεις όπου οι επανορθωτικές γραμμές παρουσιάζουν σημεία φθοράς και είναι δυσδιάκριτες.

- Επίσης κομμάτια φρεσκοφυτευμένου χλοοτάπητα, για τις περιπτώσεις όπου ξηλώνεται ο παλιός από τις τάπες των ποδοσφαιριστών.

- Σετ γάντια του μποξ καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο για την καλύτερη προστασία τους σε περιπτώσεις που εκδηλώνονται έκτροπα.

- Φωτοβολίδες ευθείας εκτόξευσης μια χρήσης, τις οποίες θα χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις που πάει να στραβώσει κάποιο παιχνίδι συγκεκριμένης ομάδας, ώστε να την προστατεύουν από πιθανές απώλειες βαθμών. Αν δηλαδή από πλευράς οπαδών του αντιπάλου της συγκεκριμένης ομάδας δεν εκδηλώνεται πρόθεση για ρήψη φωτοβολίδων ώστε να δοθεί αφορμή στον διαιτητή να διακόψει το ματς, εκείνος θα ρίχνει μία από τις δικές του φωτοβολίδες και θα το διακόπτει.

- Προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η μεταφορά του ανωτέρω εξοπλισμού μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους διαιτητές, από τούδε και στο εξής θα κάνουν την είσοδό τους στα γήπεδα σύροντας τροχήλατο καρότσι τύπου σούπερ μάρκετ, όπου μέσα σε αυτό θα μεταφέρουν όλα τα απαραίτητα για την ορθή άσκηση των καθηκόντων τους σύνεργα. Στο ίδιο καρότσι θα μπορούν να συγκεντρώνουν και τα αντικείμενα που θα πέφτουν από τις εξέδρες. Για την πρόσθετη αυτή εργασία τους θα αμείβονται με ποσοστό 10% από την πώληση των εν λόγω αντικειμένων. Η μόνη επιβάρυνση που θα υπάρξει για τους διαιτητές θα είναι μια μικρή μεταβολή στην εκπαίδευσή τους, όπου θα διδαχθούν να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση μεταφέροντας ταυτόχρονα και το καρότσι με τον εξοπλισμό τους. Δηλαδή μια μικρή βελτίωση στη φυσική τους κατάσταση και την δεξιοτεχνία θα απαιτηθεί και τίποτα περισσότερο.

- Ειδικά για τους τέταρτους διαιτητές απαιτείται να φέρουν τηλεβόλο όπλο μεγάλου βεληνεκούς μετά διόπτρας, ώστε να μπορούν να σκοπεύουν από τη θέση τους όποιον επιβουλεύεται την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των διαιτητών που θα βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι τέταρτοι θα περνούν από ειδική εκπαίδευση σκοποβολής στο σκοπευτήριο της Καισαριανής δύο φορές την εβδομάδα.

- Οι επόπτες οφείλουν να φέρουν επί της κεφαλής διπλό κράνος, σιδηρούν εξωτερικά και με την κατάλληλη πλαστική εσωτερική επένδυση, καθώς και τα νέου τύπου σημαιάκια που θα είναι εφοδιασμένα με ξιφολόγχη στην κατάληξη του ιστού τους.

- Θεσπίζεται για τους φιλάθλους η υποχρεωτική αναγραφή στην ταυτότητά τους της οπαδικής τους προτίμησης, ώστε να μπορούν να ελέγχονται ευκολότερα αν κατά την απαγόρευση μετακίνησης στην έδρα του αντιπάλου εκείνοι παρεισέφρησαν παρανόμως εξαπατώντας τους ασκούντες τον έλεγχο εις τας θύρας των σταδίων. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο για την ευκολότερη άσκηση των ελέγχων, οι ταυτότητες να φέρουν το χρώμα και το έμβλημα του σωματείου που υποστηρίζουν οι κάτοχοί τους.

- Πέραν της θέσπισης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, του εφοδιασμού με κάμερες καταγραφής όλων των γηπέδων και της περιφρούρησης από αστυνομικούς εντός και εκτός των γηπέδων, η ελληνική αστυνομία εφοδιάζεται με τριακόσιες χιλιάδες εκπαιδευμένα πιτ μπουλ τα οποία θα αντιστοιχούν ένα για κάθε φίλαθλο και θα τον συνοδεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής εκάστου αγώνα. Κάθε φίλαθλος, κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, θα προμηθεύεται από τους συνοδούς των αστυνομικών σκύλων το ατομικό του πιτ μπουλ, το οποίο θα κάθεται ακριβώς μπροστά του και θα τον κοιτάζει στα μάτια μέχρι το σφύριγμα της λήξης του αγώνα. Κατά την έξοδό του ο φίλαθλος θα οφείλει να παραδώσει τον σκύλο στον συνοδό-εκπαιδευτή του, αν φυσικά δεν έχει χρειαστεί να παρέμβει ο σκύλος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στην τελευταία περίπτωση το πιτ μπουλ παραδίδει στον εκπαιδευτή-συνοδό του τον φίλαθλο.

- Όλα τα γήπεδα της χώρας εξοπλίζονται με ειδικά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια τύπου drones, τα οποία θα πραγματοποιούν πτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του κάθε αγώνα πάνω από τους φιλάθλους και θα είναι εφοδιασμένα με κανονάκια εκτόξευσης σπρέι πιπεριού, σπρέι μουστάρδας και σπρέι κουτσουλιάς περιστεριού, τα οποία και θα εκτοξεύουν εναντίον των οπαδών που εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά. Η επιλογή του ανάλογου σπρέι θα γίνεται κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης του οπαδού μέσα από τις ειδικές κάμερες καταγραφής των εξεδρών του σταδίου και θα αποφασίζει ο χειριστής του τηλεκατευθυνόμενου drone με ποιο υλικό θα τον περιλούζει.

- Πέριξ του αγωνιστικού χώρου και για την αποφυγή εισόδου οπαδών μέσα σε αυτόν, θα βρίσκονται παραταγμένες τέσσερις διμοιρίες ανθρωποφάγων φυλών Παπούα, ειδικά προετοιμασμένων με καθολική νηστεία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης του αγώνα εβδομάδας. Μεταξύ των ιθαγενών θα τοποθετηθούν τεχνητές λιμνούλες βρίθουσες από πιράνχας και περιμετρικά όλων αυτών θα ανοιχτούν ειδικές τάφροι πλήρεις από νηστικούς κροκόδειλους.

- Πρόβλεψη θα υπάρχει και για την τήρηση της τάξης εκτός των γηπέδων, όπου η απομάκρυνση των φιλάθλων θα πρέπει να πραγματοποιείται με την δέουσα ηρεμία, η οποία θα διασφαλιστεί και με τις κάτωθι ενέργειες: Ανά τακτές αποστάσεις και μέχρι τους σταθμούς επιβίβασης των μέσων μαζικής μεταφοράς ή των πάρκινγκ των ΙΧ αυτοκινήτων, θα τοποθετηθούν ειδικά σιδερένια κλουβιά με λιοντάρια, τίγρεις και πάνθηρες, την απελευθέρωση των οποίων θα αποφασίζουν εξειδικευμένοι θηριοδαμαστές, ανάλογα με τα έκτροπα που υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εκάστοτε γήπεδο θα υπάρχουν επίσης τεχνητές λιμνοθάλασσες γεμάτες από καρχαρίες και μπαρακούντα. Ταυτόχρονα, στον εναέριο χώρο άνωθεν των γηπέδων και των πέριξ περιοχών, θα ίπτανται ρουκετοβόλα ελικόπτερα Απάτσι καθώς και βομβαρδιστικά τύπου Στελθ, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να επέμβουν και να επιβάλουν την τάξη.

- Αν παρ' ελπίδα κατόπιν και των ανωτέρω προληπτικών μέτρων σημειωθούν σε κάποιο γήπεδο επεισόδια, η κυβέρνηση εξετάζει ως έσχατο μέτρο, κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, την χορήγηση και την υποχρεωτική κατάποση από αυτούς δύο υπνοστεντόν ανά φίλαθλο, ώστε να εκμηδενιστεί με βεβαιότητα και η παραμικρή πιθανότητα κάποιοι από αυτούς να υποτροπιάσουν και να προβούν σε παράνομες και βίαιες πράξεις.