Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΑΕΚ Κ13-Αστέρας Ζωγράφου 1-1 Στη 2η θέση οι πιτσιρικάδες

Ισόπαλη με 1-1 ήρθε η ΑΕΚ Κ13 με τον Αστέρα Ζωγράφου στα Σπάτα, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν για το Πρωτάθλημα Παμπαίδων της ΕΠΣΑ.

Η ομάδα του Διονύση Κατραμάδου τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της με 38 βαθμούς έναντι 41 του πρώτου Ατρομήτου Χαλανδρίου.

Γενικά παρατηρήθηκε ένα κλίμα χαλάρωσης στις μικρές ομάδες της ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες, πράγμα που αντανακλά στη νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών η οποία ξεκινά από τις μικρές ηλικίες και τους ακολουθεί και όταν γίνουν ώριμοι ποδοσφαιριστές. Όπως δεν λήγει κανένα ματς πριν να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έτσι δεν τελειώνουν και οι αγωνιστικές περίοδοι αν δεν εκπληρωθούν και οι τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις μιας ομάδας. Αυτά πρέπει να τους τα διδάξουν οι προπονητές τους. Όποιος πιτσιρικάς φιλοδοξεί να γίνει επαγγελματίας και να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο πρέπει να εξαντλεί και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του και να μην τα παρατάει πριν να ολοκληρωθεί η συνολική προσπάθεια της ομάδας.
 
Η Κ20 γνώρισε τη συντριβή στις Σέρρες από τον τοπικό Εθνικό με 4-1. Η Κ15 έχασε από την τουρκική Αλτινορντού με 2-0 στο τουρνουά ELITE NEON by Coca Cola και τερμάτισε 6η στο τουρνουά. Και σήμερα η Κ13 παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στον Αστέρα Ζωγράφου μέσα στα Σπάτα και βγήκε 2η στο πρωτάθλημα. Δεν τους επιπλήττουμε τους μικρούς γιατί όλη τη χρονιά που πέρασε ήταν υπέροχοι. Απλά εκφράζουμε έναν προβληματισμό σχετικά με το χρόνιο κουσούρι των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τον Άκη Ζήκο και τους προπονητές τους για να φροντίσουν έγκαιρα να το ξορκίσουν. Άλλωστε την ίδια παθογένεια παρατηρούμε και στην επαγγελματική ομάδα, η οποία ενώ πετούσε όλη τη χρονιά, φτάνοντας στα πλέι οφ και έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο το έριξε στο σορολόπ.