Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Να τα μας!

Βίκτωρας...
...κοκκαλιάρης και θείος
 
Να τα μας! Και σας τα έλεγα εγώ. Μη τους βγάλετε ποτέ τα παλούκια. Θα αναστηθούν και θα επιστρέψουν ανάμεσά μας. Εκεί εσείς. Σας έφαγε η περιέργεια να δείτε βρικόλακες να ξυπνάνε!

Γραπτή δήλωση μοίρασε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος (άντε τώρα να ξέρουν οι περισσότεροι νέοπες τι εστί Βίκτωρας Μητρόπουλος), στην οποία παίρνει θέση για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην… ΕΠΟ! Ε, ρε γλέντια!

Έχει και προτάσεις όμως για την… επόμενη μέρα. Και ρωτάω τώρα εγώ ο αγαθοβιόλης: Πώς είναι δυνατόν ένα απολειφάδι του παρελθόντος, ένας κακός εφιάλτης από τα παλιά, να βγει μέσα από την κάσα του και να μας καταθέσει προτάσεις για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Μήπως έχει μαζί του και τον αδερφό του; Τον κοκκαλιάρη, για όσους δεν έχουν μελετήσει αρχαία ποδοσφαιρική ιστορία. Το δεξί χέρι του θείου, αν ακόμα δεν έχετε καταλάβει. Βρε τον καλουπατζή της παράγκας λέμε. Χαμπαριάσατε τώρα; Άντε μπράβο.

"Η σημερινή ΕΠΟ, με τα πρόσωπα που συγκροτούν το Δ.Σ., είναι πασιφανές ότι δεν πληροί τα εχέγγυα για την άρτια διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, χωρίς σκιές και με ίσους κανόνες τέλεσής τους. Το ποδόσφαιρο διασύρεται", λέει στο μανιφέστο του.

"Προ της καταστάσεως αυτής, είναι φυσικό να υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα φαινόμενα παρακμής και αναζήτηση τρόπου για την αντιμετώπισή τους", συνεχίζει.

Αλήθεια, ποιος τους ζήτησε να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης οι Μητρόπουλοι; Θα τρελαθούμε τελείως; Δεν πιστεύω να ευσταθούν αυτά που λέγονται περί συνεργασίας με τον Μελισσανίδη; Άλλωστε ο τελευταίος διέψευσε κάτι τέτοια αρρωστημένα σενάρια.

"Ως φίλαθλος αλλά και ως άτομο που έχει ζήσει από κοντά τις καταστάσεις στην πρώην Super League (ΕΠΑΕ) και στην ΕΠΟ, είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς που επιθυμώ να δοθεί ένα τέλος στην υπάρχουσα κατάσταση, ώστε να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θολό τοπίο του ποδοσφαίρου".

Ω, ρε μάνα μου τι διαβάζουν τα μπιρμπιλωτά μου ματάκια! Θα έρθει να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο του ποδοσφαίρου ο Μητρόπουλος! Ω, ρε δεν το αφήνουμε αξεκαθάριστο; Έτσι θολό θα μοιάζει καθαρότερο από μια ενδεχόμενη επιστροφή των βρικολάκων στο προσκήνιο. Τι διάολο θεούλη μου; Ούτε αγιασμοί, ούτε σκόρδα, ούτε σταυρουδάκια δεν τους πιάνουν πια; Κι εκείνος ο Βαν Χέλσινγκ, είναι εποχή αυτή που διάλεξε για να πεθάνει; Ποιος θα τους ξανακαρφώσει τώρα το παλούκι να ησυχάσουμε κι εμείς κι αυτοί, που ως γνωστόν στην πραγματικότητα βασανίζονται παραμένοντας ζωντανοί-νεκροί μέσα στην αιωνιότητα;

"Για τον σκοπό αυτό, χρειάζεται η επιστράτευση ανθρώπων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο άθλημα και που δεν αμφισβητούνται οι προθέσεις τους για “καθαρό” ποδόσφαιρο. Ακόμη χρειάζεται όλες οι ενέργειες να γίνουν με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, και χωρίς υπογραφές “γραμματίων”, που κάποτε θα πρέπει να εξοφλήσουν σε μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοϊδιοκτήτες".

Ορίστε; Ποιους εννοεί; Ποιοι έχουν γράψει αυτή την υποτιθέμενη ιστορία; Και γιατί την λέει ιστορία; Ένα θρίλερ τρόμου είναι.   

"Στην προσπάθεια αυτή, εφ’ όσον τηρηθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, έχω υποχρέωση να βοηθήσω για την ευόδωσή της στον βαθμό που έχω τη δυνατότητα παρέμβασης, πιστεύοντας ότι η πείρα που απέκτησα στα διοικητικά όργανα στην Ελλάδα αλλά και στην UEFA θα είναι χρήσιμα ώστε ο στόχος για την αναβάθμιση κυρίως της αξιοπιστίας στο ποδόσφαιρο να επιτευχθεί".

Βοήθεια! Θέλει να βοηθήσει λέει! Καλοί μου άνθρωποι, τι ακούτε και δεν γεμίζει το σώμα σας φλύκταινες; Ρωτάω και ξαναρωτάω. Πάμε καλά; Μήπως οι ψεκασμοί έφτασαν στο αποκορύφωμά τους; Μήπως ήρθε η ώρα να την ψάξουμε για άλλη γη, για άλλα μέρη; Πόσο καταδικασμένος είναι αυτός ο τόπος θεούλη μου; Μα να μη βγάζει καινούριους, καθαρούς ανθρώπους ούτε για δείγμα, ώστε να είμαστε υποχρεωμένοι να καταφεύγουμε ή στους από δω ή στους από 'κει λαμογιάρηδες; Έλεος δηλαδή. Δεν θέλω να περιγράψω τίποτα. Μόνο σας προκαλώ. Όσοι δεν έχετε ιδέα για τι είδους σκηνικά μιλάμε, για ποιες όμορφες εποχές και ποια… σπουδαία γεγονότα, σας παρακαλώ, γκουγκλάρετε ονόματα και ψάξτε το διαδίκτυο για τα έργα και τις ημέρες των υποψήφιων όσο και πρόθυμων παλιών-νέων σωτήρων που μας κατέκλυσαν. Θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα για να ενημερωθείτε…