Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αλλάζουν τα δεδομένα

Γερό πλήγμα για την παρεούλα των κολλητών του προέδρου (ένας είναι ο πρόεδρος). Το πλέγμα των ομάδων-δορυφόρων του κεντρικού πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποδομείται σε μεγάλο βαθμό. Το καινούριο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία αρκετών ομάδων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έδωσαν δικαιώματα παραμένοντας προσδεμένες στο άρμα του "κεντρικού διαχειριστή" και μάλιστα εντελώς απροκάλυπτα και χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Εργοτέλης, ΟΦΗ, Λεβαδειακός και πιθανότατα Βέροια, μας αδειάζουν τη γωνιά. Ταυτόχρονα οι δύο ομάδες που ανεβαίνουν, ΑΕΚ και Ηρακλής, βρίσκονται εκτός διαπλοκής. Αποδυναμώνεται σε σημαντικό βαθμό το κύκλωμα καθώς δεν καταφέρνει να αντικαταστήσει τις δυνάμεις που χάνει. Λογικά αν πέσει η Βέροια για δωροδοκία θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον τρίτο των πλέι οφ ή στην έσχατη περίπτωση και μετά από μαγειρέματα να παιχτεί η άνοδος σε μπαράζ μεταξύ του Λεβαδειακού και της τρίτης ομάδας των πλέι οφ που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Απόλλωνας ή η Λάρισα. Αν ανέβει ένας εκ των Απόλλωνα ή Λάρισας θα έχει υποστεί άλλη μια απώλεια η παράγκα. Και βέβαια πάντα παίζει γερά η πιθανότητα να πάει να τους βρει όλους εκείνους που χάνει η οργάνωση, μέσω του υποβιβασμού και της ομάδας-άξονα της "κεντρικής διαχείρισης", οπότε σ' αυτή την περίπτωση δεν σπάει απλά το απόστημα αλλά μιλάμε για ξαφνικό θάνατο των εγκεφάλων του μεγάλου κόλπου με ταυτόχρονη αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Τώρα, πώς θα επιβιώσουν μέσα στο νέο καθεστώς κάτι Σπανοί, κάτι Μπάκοι και Καϋμενάκηδες, κάτι Πλατανιάδες, Κέρκυρες, Νεοπανιώνιοι και Καλλονές, ε, θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν αν δεν θέλουν να τους καταπιεί η χοάνη της ιστορίας.