Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 28-27

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Μίκρα με 28-27 για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ. Η Ένωση, ωστόσο  έδειξε πως μπορεί την ισοφάριση στην Αθήνα, μετά την εξαιρετική εικόνα που έδειξε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.  

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ δυνατά με αλάνθαστη αμυντική λειτουργία και εξαιρετική επίθεση και αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε να τα έχει χαμένα, παίρνοντας μια διαφορά 4 γκολ (1-5). Ανάλογη ήταν και η συνέχεια και η διαφορά ανέβηκε στα 5 γκολ (5-10), με την Ένωση να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 9-12 υπέρ της, αφού στα τελευταία λεπτά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μειώσουν με γκολ στην κόντρα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να πέφτει η απόδοση της η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε. Έτσι, με ένα σερί μείωσε τη διαφορά, πετυχαίνοντας μάλιστα και να προηγηθεί φτάνοντας στην ανατροπή με 23-19. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη πάλεψε χωρίς να τα παρατήσει και κατάφερε να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 27-27. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει γκολ 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος παίρνοντας τελικά τη νίκη.