Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΑΕΚ-Παναχαϊκή 3-0

(play off)

Αν δεν είχαμε τον Άραβα, κλάφτα Χαράλαμπε! Η ΑΕΚ ήταν και πάλι ασύνδετη ενώ οι παίκτες είχαν μεγάλο άγχος και δεν ολοκλήρωναν τις προσπάθειές τους. Μα το χειρότερο απ' όλα ήταν η ευκολία με την οποία άφηναν διαδρόμους ανοιχτούς επιτρέποντας στους επιθετικούς της Παναχαϊκής να κάνουν συχνές επισκέψεις στην εστία του Ανέστη.

Στο 4' ο Κάργας ανέτρεψε τον Πλατέλλα και ο Αραβίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ.

Η Παναχαϊκή είχε τρεις μεγάλες φάσεις, στο 30' με τον Μαρουκάκη, στο 37' με τον Γκαντιαγκά και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν είχε δοκάρι σε σουτ του Μπουντόπουλου.

Σε όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, δεν είχε καμία ευκαιρία και στάθηκε τυχερή που δεν ισοφαρίστηκε.

Και στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Παναχαϊκή πατούσε καλύτερα και επισκεπτόταν με μεγαλύτερη ευκολία την περιοχή της Ένωσης. Η σωστή αλλαγή του Δέλλα να περάσει τον Σοϊλέδη στη θέση του… καμένου Κρισάντους, φέρνοντάς τον αριστερό χαφ και απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τον Αραβίδη, ίσως ήταν και το κλειδί που έκρινε το ματς. Ένα λεπτό αργότερα ο Αραβίδης με χτύπημα φάουλ και με μεγάλη ευθύνη του τερματοφύλακα Γεωργακόπουλου, έγραψε το 2-0 και ασφάλισε την τελική νίκη της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα ανέβασε κάπως την απόδοσή του και ο Γιόχανσον που μέχρι εκείνο το σημείο βρισκόταν σε κακή μέρα και έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να απελευθερωθεί.

Η Παναχαϊκή επέλεξε μετά το 2-0 να ανοιχτεί και στάθηκε πολύ τυχερή που δεν το πλήρωσε με μια πολύ βαριά ήττα. Κι αυτό πιστώνεται στην κακή μέρα που βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ, τη δεύτερη διαδοχική μετά την τραγωδία του Καυτατζογλείου. Στο 81' κεφαλιά του Γιόχανσον πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ στο 82' σουτ του Ανάκογλου απέκρουσε δύσκολα ο Γεωργακόπουλος σε κόρνερ. Στο 87' ο Τζανετόπουλος πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στο 88' κεφαλιά του Αραβίδη πέρασε παράλληλα με την εστία χωρίς όμως να καταλήξει στα δίχτυα. Ό,τι όμως δεν πέτυχαν οι συμπαίκτες του το πέτυχε ο Μπακάκης με τρομερό βολέ στο 92' γράφοντας το τελικό ΑΕΚ-Παναχαϊκή 3-0.

Ο Ανέστης ήταν πιο σταθερός σήμερα και έδιωξε σωστά σε δυο-τρεις φάσεις που χρειάστηκε να το κάνει. Ο Μπακάκης κινήθηκε αρκετές φορές προς την περιοχή της Παναχαϊκής πετυχαίνοντας και ένα καταπληκτικό γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Πεταυράκης υπέφερε κάποιες φορές αφού έμενε χωρίς βοήθειες από την πλευρά του, μέχρι το 67' που μπήκε στο παιχνίδι ο Σοϊλέδης και ισορρόπησαν τα πράγματα. Ο Τζανετόπουλος σε διαρκή ανοδική πορεία, μάλλον κλέβει τη μία από τις δύο θέσεις των κεντρικών αμυντικών από Κολοβέτσιο ή Λαμπρόπουλο. Ο Κολοβέτσιος επιφυλακτικός αλλά προερχόταν και από αποχή. Ο Γιόχανσον σε πολύ κακή μέρα μέχρι το 68' που μπήκε το δεύτερο γκολ. Ο Ανάκογλου φανερά επηρεασμένος από την κακή εμφάνισή του και το τραγικό λάθος που στοίχισε την ήττα στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πολύ άσχημη αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Πλατέλλας κέρδισε το πέναλτι, ήταν μαχητικός αλλά μέχρι εκεί. Η αντικατάστασή του στο 82' με τον… Λαμπρόπουλο κανείς δεν κατάλαβε πού αποσκοπούσε. Να κρατήσουμε το αποτέλεσμα; Ο Μπαρμπόσα επίσης, είχε όρεξη, ήταν κινητικός αλλά όσο περνάει ο καιρός επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για παίκτη που κινείται σε ρηχά και ήρεμα νερά. Τρικυμία στην αντίπαλη επίθεση αδυνατεί να σηκώσει. Ο Κρισάντους, καλύτερα να μην γράψω τι μου θύμισε για να μη χαρακτηριστώ εμπαθής. Θα εναποθέσω στον χρόνο τις όποιες πιθανότητες του δίνω για να παίξει μπάλα στην ΑΕΚ, χωρίς όμως να τρέφω μεγάλες ελπίδες για δικαίωση των προσδοκιών όσων τον εμπιστεύονται. Ο Αραβίδαρος είναι το Α και το Ω της σημερινής ΑΕΚ. Θέλω άλλους 15 ίδιους. Μπορώ να τους έχω πρόεδρε; Ο Σοϊλέδης από εκείνους που μπήκαν αλλαγή πρόσφερε τα περισσότερα. Άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Λαμπρόπουλος και ο Φαγέ κανείς δεν κατάλαβε γιατί μπήκαν, αφήστε που έπαιξαν ελάχιστα για να κριθούν. Ο Δέλλας περνάει σίγουρα περίοδο ντεφορμαρίσματος και πρέπει τα συντομότερο δυνατόν να επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος για τα πλέι οφ.

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (88' Φαγέ), Πλατέλλας (82' Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους (66' Σοϊλέδης).

Παναχαϊκή: Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα, Άλμπι, Κάργας, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Γκαντιάγκα (77' Χαρτσιάς), Στεργίδης (75' Κυβελίδης), Χοτζάλι (46' Χύσας), Μπουντόπουλος, Μαρουκάκης.