Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Μήπως ήρθε η ώρα να τους ειδοποιήσει;

Νομίζω πως έφτασε η ώρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης να τους ειδοποιήσει ότι ήρθαμε. Τους το χρωστάει άλλωστε. Νταξ, το έχουν καταλάβει και μόνοι τους και η Πάμπερς κάνει ήδη χρυσές δουλειές με τη συχνότητα που λερώνουν τα βρακάκια τους. Είναι άλλο όμως να τους ειδοποιήσει ο ίδιος ο τίγρης. Να μην έχουν να λένε κι από πάνω, μ' αυτά που πρόκειται να συμβούν από εδώ και πέρα, ότι δεν τους ειδοποίησε.

Στο μεταξύ μερικοί το παίζουν ατάραχοι. Άμυνα είναι κι αυτό, δεν λέω. Όμως, άλλο η άμυνα εξ αιτίας του πανικού που τους έχει καταλάβει και άλλο το θράσος και η προκλητικότητα. Είναι ποτέ δυνατόν ο άνθρωπος που είχε οριστεί παρατηρητής στον αγώνα κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο Παλάσκας, ο οποίος δεν είδε τον κύριο Κασάμι και τον κύριο Περέιρα να μας δείχνουν τους μηρούς τους, παρά ταύτα όμως ορίστηκε ξανά παρατηρητής, αυτή τη φορά στον τελικό του κυπέλλου, όπου συμπτωματικά έπαιζε πάλι ο Ολυμπιακός με την άμοιρη την Ξάνθη, να πηγαίνει και να γλεντάει μαζί με τον Μαρινάκη στην φιέστα κατάκτησης του κυπέλλου από τους γαύρους; Μα πόσο πιο ξεκάρφωμα να υπάρξει; Πόσο περισσότερο να πέσουν οι μάσκες τους; Ή να πιάσει κανείς τα τηλεφωνήματα του Ζωγράφου με τις κατάρες εναντίον του Παναθηναϊκού και το στόλισμα στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς; Το φωνάζουν οι άνθρωποι ότι αισθάνονται άτρωτοι και πως περιφρονούν κάθε άρχουσα τάξη και κάθε έννοια δικαίου σ' αυτόν τον τόπο της λαμογιάς και της υποκουλτούρας.

Και δεν τους φτάνουν τα βάσανά τους, έκρυψαν και τον Αιμίλιο Κοτσώνη για την υπόθεση του "Noor 1", το οποίο κουβαλούσε κάνα δυο τόνους ηρωίνης στη χώρα μας. Ψιλοπράγματα δηλαδή. Χοντροπαράγοντας του Ολυμπιακού μέχρι πέρυσι ο Κοτσώνης. Κάτι συμπτώσεις αδερφάκι μου. Προφυλακίστηκε ο εφοπλιστής ως κατηγορούμενος για εμπορία ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Να δεις τι μου θυμίζει το τελευταίο. Και τι δήλωσε ο Κοτσώνης μόλις του έδειξαν τον δρόμο για το κελί; Πως είναι φίλος κολλητός και συνεργάτης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όχι ότι δεν το ξέραμε δηλαδή. Α, να μωρέ, θυμήθηκα. Αυτό το "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης" για το οποίο κατηγορείται ο Κοτσώνης είναι που μου θύμισε τον κολλητό του τον Βαγγέλα. Κι εκείνος για το ίδιο πράγμα κατηγορείται. Το μόνο που διαφέρει είναι το αντικείμενο της εγκληματικής οργάνωσης του καθενός που είναι διαφορετικό. Ναρκωτικά ο ένας, στήσιμο του ποδοσφαίρου ο άλλος. Για μισό λεπτό. Το ποδόσφαιρο δεν λένε ότι είναι το όπιο των λαών; Άρα; Ναρκωτικά ο ένας, ναρκωτικά κι ο άλλος. Δηλαδή κατηγορούνται και οι δύο για το ίδιο πράγμα; Για δες που δεν το είχαμε δει από αυτή την πλευρά.
 
Υ.Γ. Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζονται καινούριες πτέρυγες στον Κορυδαλλό ή έχουν χάσει τεύχη και δεν παρακολουθούν την επικαιρότητα ή δεν τρέφουν και τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη…