Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αγγαρεία

ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 1-0 (Football League - play off)

Αν προσπαθούσαμε να ιεραρχήσουμε κατά σειρά σημαντικότητας τα όσα προέκυψαν από τον χτεσινό αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου, η κλίμακα θα διαμορφωνόταν κάπως έτσι:
 
Στην πρώτη θέση ο νέος σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, αυτή τη φορά του άτυχου Μιχάλη Μπακάκη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών.

Στη δεύτερη θέση τα υπονοούμενα που άφησε στις δηλώσεις του ο Τραϊανός Δέλλας για το θέμα των συχνών τραυματισμών -κάτι για το οποίο έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό αναρωτώμενος τι να μπορεί να συμβαίνει- όπου ο προπονητής της ΑΕΚ σε ερώτηση για το αν οφείλονται σε κακοτυχία οι συχνοί τραυματισμοί παικτών του είπε επακριβώς:  "Δεν είναι και τόσο κακοτυχία"! Όταν δε ρωτήθηκε τι εννοεί και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι, απάντησε ως εξής: "Αφήστε να το ξέρουμε εμείς καλύτερα... Δεν έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ".

Στην τρίτη θέση, επίσης η δήλωση του Δέλλα ότι ο αποκλεισμός των Ρόβα, Πεταυράκη και Ντούνη ήταν καθαρά θέμα της διοίκησης με την οποία ο ίδιος διαφωνεί!

Στην τέταρτη θέση η νέα και για άλλη μια φορά αγχωτική νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0. Φαίνεται πως ή ο Δέλλας δεν έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα και τι ακριβώς περίμεναν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ από εκείνους ή οι ίδιοι οι παίκτες δεν βλέπουν την ώρα και τη στιγμή να φύγουν διακοπές και το έχουν ρίξει στο καραπουτσαριό!

Στην πέμπτη θέση θα έβαζα το γκολ του Γροντή, η επίτευξη του οποίου σχεδόν αποτελεί κοσμοϊστορική είδηση.

Στην έκτη θέση δικαιωματικά πηγαίνει η εμφάνιση του Βούρα, γιατί κοντεύαμε να ξεχάσουμε ότι η ΑΕΚ διαθέτει και δεύτερο τερματοφύλακα (καλά, τρίτο δεν διαθέτει έτσι κι αλλιώς).

Στην έβδομη και τελευταία θέση θα τοποθετήσω την σε βαθμό βαθύτατου έρωτα σχέση εκτίμησης που τρέφουν ο ένας για τον άλλο οι Τραϊανός Δέλλας και Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν βλεπόταν και όπως και με τον Απόλλωνα κινδύνευσε αρκετές φορές να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο αφού ο Ολυμπιακός Βόλου είχες τρεις-τέσσερις καραμπινάτες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στις δύο από αυτές ήταν ο Βούρας που με τις σωστές αντιδράσεις του κράτησε την εστία του ανέπαφη και στις άλλες δύο η αστοχία των παικτών του Βόλου. Και ενώ το πρώτο ημίχρονο πήγε σε ρυθμούς σούπας στο 0-0, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Γροντής με ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να λύσει τον Γόρδιο δεσμό και να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ, η οποία ακόμα και μετά από το γκολ που πέτυχε συνέχισε κανονικά να κοιμίζει τον κόσμο της. Οι ευκαιρίες της ΑΕΚ για γκολ σε ολόκληρο το παιχνίδι ήταν μετρημένες στα μισά δάχτυλα του ενός χεριού.

Από πλευράς απόδοσης κορυφαίος ήταν ο Γιόχανσον και τον ακολούθησε ο Σοϊλέδης. Πολύ καλά έκανε τη δουλειά του όποτε χρειάστηκε και ο Βούρας. Από εκεί και πέρα το χάος. Δηλαδή, μέτρια έως κακή εμφάνιση από τους Μπακάκη (μέχρι τον τραυματισμό του), Γεωργέα που τον αντικατέστησε, Κολοβέτσιο, Σαρρή, Φαγέ, Πλατέλλα, Γροντή, Μπαρμπόσα και Αραβίδη, καθώς και από τους Ανάκογλου και Ντακόλ που ήταν οι άλλες δύο αλλαγές. Ο Δέλλας βρέθηκε κι αυτός σε κακή μέρα, παρόλο που δεν είχε και πολλές επιλογές στη διάθεσή του μετά την τιμωρία από τη διοίκηση με αποκλεισμό των Ντούνη, Ρόβα, Πεταυράκη λόγω παραβίασης του ωραρίου και της απόφασης του ίδιου του προπονητή να ξεκουράσει τους Ανέστη, Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο, καθώς και τον Κρισάντους που όμως μόνο κουρασμένος δεν θα πρέπει να θεωρείται. Μάλλον τελειωμένο θα τον έλεγε κανείς. Δεν είχε επίσης στη διάθεσή του τον Ζόριτς που εξέτισε την ποινή του. 

Εν ολίγοις χτες φάνηκαν πολλές από τις προθέσεις της διοίκησης και του προπονητή. Ντούνης, Ρόβας και Πεταυράκης δύσκολα θα καταφέρουν να αναστρέψουν το αρνητικό γι' αυτούς κλίμα και να πείσουν τον Μελισσανίδη να τους κρατήσει στην ομάδα κι ας λέει ο Δέλλας ότι δεν συμφωνεί. Από την πλευρά του ο Δέλλας είναι φανερό ότι θεωρεί καμένο χαρτί τον Κρισάντους (όπως και τον Καραγκιολίδη), ενώ μάλλον πρέπει να έδωσε την τελευταία τους ευκαιρία στους Γροντή, Σαρρή και Φαγέ. Ντακόλ και Ζόριτς επίσης έχουν μόνιμα τις βαλίτσες τους ανοιχτές το τελευταίο διάστημα. Εν τούτοις, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα υπάρξουν και παίκτες-έκπληξη που για το μέλλον τους θα παρθούν αποφάσεις μετά το τέλος των πλέι οφ.