Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σάββας, ο Στάικος και η ελληνοποίηση του γαύρου

Εντάξει, ξέρουμε κι εμείς κρύα ανέκδοτα αλλά δεν τα λέμε όπου βρεθούμε. Γιατί το κρύο ανέκδοτο έχει το δικό του κοινό. Όσοι ανήκουν σ' αυτό κυκλοφορούν με θερμαινόμενες κουβέρτες στην πλάτη. Άρα ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Κα μη μου πει κανείς ότι υπάρχουν πολλοί δίπλα του, στο περιβάλλον του, που κινούνται τυλιγμένοι με κουβέρτες.

Ο Σάββας Γκέντζογλου, διάβασα, από τον Γενάρη θα παίζει στον Ολυμπιακό! Ομολογώ ότι όταν συνειδητοποίησα τι ήταν αυτό που διάβαζα την έψαξα την κουβέρτα μου. Ρε σεις, ρίξτε μας καλύτερα καμιά κολώνα πάγο στην πλάτη. Δεν παγώσαμε αρκετά με τη συγκεκριμένη κρυάδα. Ο Γκέντζογλου βρε έκραζε από την Ιταλία στο Φέισμπουκ την παράγκα και τα όσα σκάρωνε στην ΑΕΚ. Και τώρα θα πάει σ' αυτούς; Ε, και; Εδώ ο Κωστάκης ο Μανωλάς τους αποκαλούσε γαμημένους τραμπούκους κι όμως πήγε. Και έγινε κολλητός εκεί με έναν άλλο Σάββα. Πού να ήξερε ότι μια μέρα θα ερχόταν και ο παλιός συμπαίκτης του. Δεν θα είχε πάει ποτέ στη Ρόμα. Αυτό είναι το ένα θέμα.
 
Το άλλο θέμα είναι ότι αν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάρει τον Γκέντζογλου, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ο Ολυμπιακός ξαναγυρίζει εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Συνεπώς αναγεννιέται. Δηλαδή τέρμα η τερατογένεση. Κανονικοί άνθρωποι ξανά. Φεύγουν τα θηρία. Πάνε στο πυρ το εξώτερο. Φεύγουν και οι λεγεωνάριοι. Μακριά από Καρεμπέδες, Αμπιντάλ και Αφελάιδες. Στου Ρέντη θα κατεβαίνουν πια μόνο ο Γκέντζογλου, ο Κονέ, ο Ταχτσίδης. Θα πάρουν και τον Χριστοδουλόπουλο και θα φέρουν προπονητή τον Στάικο Βεργέτη. Έχουν ήδη κάτι Διαμαντάκους και κάτι Μπουχαλάκηδες. Πού θα πάει; Θα γεράσει και θα επιστρέψει και ο Μανωλάς. Νάτη η ελληνοποίηση που ονειρευόταν ο Βαγγέλης. Και τι πειράζει που δεν θα την εφαρμόσει εκείνος; Ο ελληνοποιημένος γαύρος θα είναι αυτός που θα τα καταφέρει μια μέρα να διακριθεί στην Ευρώπη…