Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ενίσχυση τώρα!

Να τι σημαίνει να έχει βάθος στον πάγκο της μια ομάδα. Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Μάνταλος, Μπαρμπόσα. Εφτά παίκτες για τους οποίους δύσκολα βρίσκονται αντικαταστάτες τους αν χρειαστεί να απουσιάσουν.

Και αν για τον Ανέστη θα παίξει ένας εκ των Βούρα ή Καραγκιολίδη και ας πούμε ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς, δεν θα συμβεί το ίδιο σε περίπτωση απουσίας του Μπακάκη. Το είδαμε και σήμερα αλλά και στο Κρανίδι. Ο Γεωργέας δεν μπορεί πια και ο Ρόβας… είναι ο Ρόβας. Ο Λαμπρόπουλος που θα μπορούσε να καλύψει τη θέση δεν ξέρω γιατί σήμερα έμεινε εκτός αποστολής. Ο Δέλλας θα ξέρει κάτι περισσότερο.

Επίσης, αν χρειαστεί να απουσιάσει ο Κολοβέτσιος, δυσκολεύομαι να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι θα παίξουν μαζί ο Λαμπρόπουλος με τον Σαρρή. Ο τελευταίος σήμερα θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι του στον Ανέστη αφού σε δύο περιπτώσεις έχασε τον αντίπαλό του και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον έσωσε από την δύσκολη θέση που θα βρισκόταν αν είχαν μπει αυτά τα δύο γκολ.

Αριστερά, αν απουσιάσει ο Πεταυράκης υποχρεωτικά θα κληθεί να καλύψει τη θέση του ο Γροντής και κανείς δεν θα πετάξει τη σκούφια του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όσο για τον Σοϊλέδη και από εθελοντής στη Συρία να είχε επιστρέψει το καλοκαίρι που ήρθε στην ΑΕΚ θα είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα όποια τραύματά του και θα είχε αγωνιστεί.

Στη θέση του αμυντικού χαφ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα τώρα που μένει έξω λόγω τραυματισμού ο Κορδέρο. Ανάκογλου, Φαγέ και Τζανετόπουλος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, δεν μπορούν να σηκώσουν το ειδικό βάρος της συγκεκριμένης θέσης.  

Τον Μάνταλο, αν χρειαστεί, θα τον αντικαταστήσει ο Ζόριτς αλλά έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμα για να γίνει Μάνταλος στη θέση του Μάνταλου.

Όσο για τον Μπαρμπόσα, υπάρχει ο Αραβίδης ή και γι' αυτή τη θέση ο Ζόριτς ή ακόμα και η μετακίνηση του Πλατέλλα στο αριστερό άκρο αλλά όπως και να το κάνουμε ο Μπαρμπόσα έχει τον δικό του τρόπο να ξεκλειδώνει τις πολύ κλειστές άμυνες.

Και δεν συζητώ για τη θέση του φορ αφού είτε ο Ντακόλ λείπει είτε ο Μπρέσεβιτς, η λύση που υπάρχει ακούει στο όνομα Αραβίδης. Ο Αραβίδης που πάει παντού. Και σήμερα προτιμήθηκε αντί του Μπρέσεβιτς αλλά δεν δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του αφού ο συγκεκριμένος παίκτης δεν είναι σέντερ φορ.

Για αντικαταστάτης του Πλατέλλα στην δεξιά πλευρά υπάρχει ο Ντούνης, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει και σπουδαία πράγματα.

Και εδώ μπαίνει το καίριο ερώτημα: Λεφτά υπάρχουν; Γιατί αν υπάρχουν και πρόκειται να διατεθούν, αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και οι επιλογές να είναι πολύ ψαγμένες. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη ενίσχυσης σε έξι θέσεις όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος κι ας υποστήριζαν πολλοί -μεταξύ των οποίων και εγώ- ότι δεν χρειάζεται περισσότερες από τρεις με τέσσερις μεταγραφές.
 
Χρειάζεται μπακ απ του Μπακάκη. Αξιόπιστη λύση και όχι από το πανέρι. Το ίδιο πρέπει να γίνει και από την απέναντι πλευρά της άμυνας μόνο που δεν ξέρω αν εδώ θα πρόκειται για μπακ απ του Πεταυράκη ή αν ο Πεταυράκης θα πρέπει να είναι το μπακ απ εκείνου που θα έρθει. Χρειάζεται ένα σέντερ μπακ -ακόμα κι αν πρόκειται να αξιοποιηθούν άμεσα ο Σβάρνας και ο Τζανετόπουλος- υψηλών προδιαγραφών. Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο αμυντικό χαφ (μη σας πω ότι χρειάζονται δύο) που να είναι παικταράς και δυνατό κορμί. Ένας επιτελικός χαφ που να μπορεί να παίξει από δεκάρι έως και οκτάρι. Απαραίτητα ένα σέντερ φορ που να έχει ερωτική σχέση με το γκολ και ένας παίκτης για τα άκρα που να είναι ξυράφι και να παίζει και τις δύο πλευρές με άνεση. Ο λόγος στον Δημήτρη Μελισσανίδη που από αύριο κιόλας και μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχει κλείσει και τις έξι αυτές θέσεις. Τις δύο μάλιστα οπωσδήποτε μέσα στον Γενάρη. Του αμυντικού χαφ και του σέντερ φορ…