Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πανηλειακός τελείωσε, ποιος έχει σειρά;

Τέλος ο Πανηλειακός και έπεται συνέχεια. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης δεν είναι ούτε μία ούτε δύο αλλά πολλές περισσότερες. Το έχουμε ξαναγράψει. Τόσο στη Φούτμπολ Λιγκ αλλά ακόμα και στην Σούπερ Λιγκ υπάρχουν ομάδες που από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πετάξουν πετσέτα και να εγκαταλείψουν την προσπάθεια επιβίωσης που καιρό τώρα έχουν ξεκινήσει. Εισπρακτικά δεν πάνε καθόλου καλά τα έσοδα των ομάδων ενώ έχουν μειωθεί τα έσοδα τόσο από τον ΟΠΑΠ όσο και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Έτσι που το κατάντησαν το ποδόσφαιρο στον τόπο μας κάποιοι μεγαλοπαράγοντες της ΕΠΟ και κάποιοι αχόρταγοι πρόεδροι μεγάλων ομάδων που τα ήθελαν όλα για πάρτη τους δεν έπρεπε να περιμένουν τίποτα καλύτερο. Η αναξιοπιστία, η έλλειψη θεάματος και ο εμπαιγμός των φιλάθλων στάθηκαν οι αιτίες για την ολοένα και πιο πιθανή κατάρρευση που από μέρα σε μέρα αγγίζει όλο και περισσότερους συλλόγους.

Την αρχή πάντως την έκανε η ομάδα του Πύργου. Χτες, 15 Δεκεμβρίου ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, απέσυρε επίσημα τη συμμετοχή του Πανηλειακού από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ανακοινώνοντας ταυτόχρονα το τέλος και επιρρίπτοντας ευθύνες σε όσους του είχαν υποσχεθεί ότι θα τον στηρίξουν και δεν το έπραξαν αλλά και στις καταδικαστικές διαιτησίες που είχε η ομάδα του, ενώ υποσχέθηκε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε στα πλαίσια της εξυγίανσης της ομάδας με σκοπό να επιστρέψει μια μέρα δυνατή στη Σούπερ Λιγκ. Οριοθέτησε μάλιστα το ξεκίνημα αυτής της νέας αρχής από τις πρώτες μέρες του καινούριου χρόνου.
 
Έτσι, ο προγραμματισμένος αγώνας του Πανηλειακού με την ΑΕΚ μετά από δύο εβδομάδες δεν πρόκειται να διεξαχθεί ποτέ. Και φυσικά το παράδειγμα της ομάδας του Πύργου είναι πολύ πιθανό να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες πριν από τη λήξη των φετινών διοργανώσεων. Τούτη τη στιγμή πιο έντονα ακούγεται το όνομα της Νίκης Βόλου από την Σούπερ Λιγκ αλλά είναι πολλές οι υποψήφιες ομάδες και τα προβλήματα από αγωνιστική σε αγωνιστική όσο πάνε και διογκώνονται.