Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Cosco... όπως λέμε... Coscoτάς

Υπογράφει ο Κως Άντζελες

Υπό την πίεση των πρόωρων εκλογών που έρχονται η κυβέρνηση κατέρριψε όλα τα ρεκόρ ψήφισης τροπολογιών αλλά και ενός νομοσχεδίου μέσα σε ένα βράδυ. 39 τροπολογίες, 16 υπουργικές και 23 βουλευτικές, ψήφισε μόνο χτες η Βουλή, μαζί με το νομοσχέδιο "Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις", του υπουργείου Περιβάλλοντος. Και έπεται συνέχεια τις επόμενες μέρες.

Μεταξύ των 39 τροπολογιών περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που:
 
- Επιτρέπουν την δημοσίευση δημοσκοπήσεων έως και μια ημέρα πριν την προσφυγή στις κάλπες.
 
- Αναπροσαρμόζουν την σύμβαση παραχώρησης προβλητών του λιμένα Πειραιά στην κινεζική Cosco.
 
- Παραχωρούν χρήση έκτασης στο Δήμο Γλυφάδας για ίδρυση Κοιμητηρίου.
 
- Τροποποιούν συγκεκριμένες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).
 
Η δεύτερη περίπτωση, που είναι τονισμένη με έντονα γράμματα, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Για την επίτευξη συμφωνίας για παραχώρηση προβλητών του λιμένα Πειραιά στην κινεζική Cosco, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πειραιά. Δήμαρχος Πειραιά είναι ο Μαρινάκης εεεε…. συγγνώμη, ο Μώραλης. Λέγεται πως δεν θα βάλει εύκολα την υπογραφή του ο Δήμαρχος. Όχι χωρίς ανταλλάγματα τουλάχιστον. Από την άλλη ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί στους Κινέζους. Τι θα μπορούσε να ζητήσει όμως από την κυβέρνηση ο Δήμαρχος Πειραιά για να συνυπογράψει την σύμβαση; Έλα μου ντε. Τι; Πάντως όχι να του αγοράσει κανένα Σμαρτάκι για τις μετακινήσεις του…