Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΕΚ-Φωστήρας 4-0

Άφησέ τον να εκτίσει την ποινή του τον Κορδέρο με τον Φωστήρα. Αφού το παιχνίδι με τον Πανηλειακό δεν θα γίνει. Τώρα κινδυνεύει να χαθεί κι αυτός για κάποιο διάστημα λόγω τραυματισμού και δεν θα έχει ξεχρεώσει την τιμωρία του! Και έρχεται το κρίσιμο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στις 8 Γενάρη. Θα τον έχεις έτοιμο εκεί; Θα έχεις τον Μπαρμπόσα; Τον Ρόβα δεξί μπακ σε ποιο όνειρο τον είδες; Ο Λαμπρόπουλος γιατί έμεινε εκτός 18άδας; Αν χτυπούσε ο Ρόβας ποιος θα έπαιζε δεξί μπακ; Τον Μπρέσεβιτς γιατί τον άφησες έξω και έβαλες τον Αραβίδη; Επειδή σκοράρει πιο εύκολα από τον Κροάτη;

Μερικά μόνο από τα ερωτήματα που με κατέκλυσαν λίγο πριν αρχίσει το ματς αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ειλικρινά έμεινα έκπληκτος από κάποιες επιλογές του Τραϊανού σήμερα. Εγώ είμαι που φώναζα να τολμήσει και να χρησιμοποιήσει νέα πρόσωπα που δεν τα είχαμε δει μέχρι τώρα, αλλά όταν είδα δεξί μπακ τον Ρόβα, εκτός 18άδας τον Λαμπρόπουλο και μέσα σ' αυτήν τον Τζανετόπουλο παραλίγο να το κάνω το χαρακίρι μου.

Στο μεταξύ, εκείνος ο άθλιος επόπτης, ο Πατσιόπουλος, πρώτα κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μάνταλο στο 9' και στη συνέχεια δεν κατακυρώνει κανονικό γκολ του Φαγέ στο 22', αφού το σουτ που έκανε πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Η διαιτησία δείχνει από νωρίς τα δόντια της στην ΑΕΚ. Το κοράκι έχει δείξει πριν ακόμα συμπληρωθεί το ημίωρο του αγώνα δύο κίτρινες κάρτες. Μία στον Ζόριτς στο 7' και μία στον Φαγέ στο 26'. Η δεύτερη μόνο στη νοσηρή φαντασία του κόρακα υπάρχει. Επίσης δεν έχει δείξει καν κίτρινη κάρτα στον παίκτη που κλάδεψε τον Κορδέρο στο 15' με αποτέλεσμα να αποχωρήσει δύο λεπτά αργότερα, στο 17, δίνοντας τη θέση του στον Ανάκογλου.

Ο Αραβίδης σκοράρει στο 19' αλλά το γκολ ακυρώνεται σαν οφσάιντ.

Κι εκεί που πάει να μας κάνει τη ζημιά ο Ράμα στο 28' για να μας δείξει τι χάσαμε που τον αφήσαμε να φύγει και ευτυχώς καθαρίζει ο Ανέστης, να που έρχεται ο Πλατελλίνιο στο 30' με μια τρελή ενέργεια μεγάλης παικτούρας να το κολλήσει και να μας βάλει μπροστά στο σκορ. Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι παίκτης με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Πλατέλλα δεν υπάρχει στη Σούπερ Λιγκ. Το μόνο που του λείπει είναι η συγκέντρωση που ώρες-ώρες την χάνει και αδικεί τον εαυτό του.

Στο μεταξύ Απόλλωνας και Χανιά κόλλησαν στο Χ σε Ψαχνά και σε Μενίδι και το υποτιθέμενο ψαλίδισμα της διαφοράς τους από την ΑΕΚ δεν ήρθε γι' αυτούς ποτέ. Την Παναχαϊκή θα την δούμε αύριο τι θα κάνει.

Και νέα πρόκληση από το κοράκι. Κλαδεύεται στα ίσια ο Ζόριτς από τον Μαντί στο 40' χωρίς να δοθεί κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Φωστήρα. Έτσι όπως παίζουν οι αντίπαλοί της φέτος, η ΑΕΚ έπρεπε να διαθέτει ρόστερ 35 παικτών για να την βγάλει καθαρή, τη στιγμή που ο Δέλλας ζητούσε μάξιμουμ 25 παίκτες!

Ο Ανέστης με δύο ενέργειες στο 41' και στο 43' κρατάει την ΑΕΚ όρθια βγάζοντας πρώτα ένα τετ α τετ του Μήτκα και στη συνέχεια ένα τεχνικό φάουλ του Ράμα. Ίσως είναι ο κορυφαίος της ομάδας ο Ανέστης. Ποιος να το φανταζόταν πριν από το ματς ότι η ΑΕΚ μέσα στην έδρα της παίζοντας με τον τρίτο από το τέλος της βαθμολογίας Φωστήρα, θα είχε για κορυφαίο τον τερματοφύλακά της!

Η ομάδα δεν βλέπεται. Ευτυχώς τελειώνει το πρώτο ημίχρονο βρίσκοντας την ΑΕΚ μπροστά με 1-0 και κορυφαίο παίκτη τον Ανέστη!

Να φταίει ο καιρός; Το βαρύ γήπεδο; Οι άδειες εξέδρες; Το κακό το ριζικό μας; Ή μήπως έχουμε υπερεκτιμήσει την ομάδα μας; Αυτές ήταν οι σκέψεις μου κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας μεταξύ των δύο ημιχρόνων.

Καμία αλλαγή από τον Δέλλα στο δεύτερο ημίχρονο. Θα έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας. Βέβαια έχει ήδη κάνει μία αναγκαστική αλλαγή, μη το ξεχνάμε και προφανώς φοβάται το ενδεχόμενο κάποιου άλλου πιθανού τραυματισμού λόγω του λασπωμένου τερέν και της σκληρότητας των αντιπάλων.

Επιτέλους κίτρινη στον Μεντί στο 46'. Έτσι όπως παίζει σε κάποιον θα δώσει το πόδι στο χέρι.

Τρίτη κίτρινη κάρτα και σε παίκτη της ΑΕΚ. Σειρά του Αραβίδη να την αντικρίσει αυτή τη φορά στο 62'.

Και να που έπεσα μέσα στην πρόβλεψή μου γράφοντας προχτές ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε τον Τζανετόπουλο στην εντεκάδα αν τον έπαιρνε στην αποστολή. Ο νεαρός παίρνει τη θέση του Φαγέ στο 65', ο οποίος δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του. Κρίμα. Πίστευα ότι μπορεί να προσφέρει και ότι κακώς δεν τον χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα ο Δέλλας, έστω και σαν αλλαγή. Μάλλον ο προπονητής βλέπει πάντα κάτι περισσότερο από όλους εμάς που σχολιάζουμε εκ του ασφαλούς και πάντα μακριά από εκεί που εξελίσσονται τα γεγονότα.

Ο Βαζέχα άλλαξε τον Ράμα στο ίδιο λεπτό λόγω τραυματισμού. Αυτό το παιδί, από πέρυσι που ήταν σε μας, δεν είχε αντοχές να βγάλει ούτε ένα ημίχρονο και συνεχώς τραυματιζόταν.

Σειρά έχει ο Μουστογιάννης να δει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 18 λεπτά, στο 51' και στο 69' και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Φωστήρας παίζει πάρα πολύ σκληρά. Θα έλεγα ότι παίζει οριακά μεταξύ του σκληρά και του αντιαθλητικά. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού έχει εκνευρίσει αφάνταστα τους παίκτες της ΑΕΚ κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να τους διδάξει ο Δέλλας να το αποφεύγουν, αφού παρόμοιο τρόπο αντιμετώπισης θα συναντήσουν από τις περισσότερες ομάδες φέτος.

Έξω και ο Σακελλαρίου στο 70' για τον Φωστήρα που έχει ήδη μια κίτρινη από το 16'. Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Μη μείνει και με εννέα ξαφνικά.

Και φτάνουμε στο 71' και ο Τζανετόπουλος περνάει ωραία τη μπάλα για τον Ζόριτς μέσα στην περιοχή ο οποίος ανατρέπεται από τον Τεγούση που βλέπει με τη σειρά του την κίτρινη κάρτα και το κοράκι δίνει το αναμφισβήτητο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Το εκτελεί ο Μάνταλος και 2-0 στο 72'.

Ο Ντούνης πήρε τη θέση του Ζόριτς στο 75'

Μάνταλος και Πλατέλλας κρύβουν τη μπάλα στο 79' και ο τρομερός "σβούρας" πετυχαίνει με δυνατό αριστερό σουτ το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο για την ΑΕΚ, 3-0.

Βγάζει επιτέλους -για τους αντιπάλους του- τον Μεντί στι 81' ο Βαζέχα και βάζει τον Μπελέρη.

Μάνταλος, Πλατέλλας οργιάζουν και πάλι και ο τελικός παραλήπτης της μπάλας Μάρκος Ντούνης πετυχαίνει από κοντά στο 83' το 4-0.

Άλλη μια σωτήρια επέμβαση για τον Ανέστη στο 91' όταν έπεσε στα πόδια του Τσεμπέσι που τον έχασε ο Σαρρής και αποσόβησε ένα σίγουρο γκολ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Σαφώς καλύτερη η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το 72' και την επίτευξη του δεύτερου γκολ που έλυσε τα πόδια των παικτών της. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αποβολή του παίκτη του Φωστήρα, ο οποίος με παίκτη λιγότερο δεν μπόρεσε να αντέξει στο σφυροκόπημα της ΑΕΚ.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι Ανέστης, Μάνταλος και Πλατέλλας. Πολύ καλός ο Ζόριτς. Χρίστηκε σκόρερ ο Ντούνης.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Σαρρής, Πεταυράκης, Κορδέρο (17' Ανάκογλου), Φαγέ (65' Τζανετόπουλος), Πλατέλλας, Μάνταλος, Ζόριτς (75' Ντούνης), Αραβίδης
 
Φωστήρας: Γκέκας, Κρητικός, Γρομητσάρης, Μήτκας, Μουστογιάννης, Μπίρης, Κακαράς, Μεντί (81' Μπελέρης), Τεγούσης, Ράμα (65' Τσεμπέσι), Σακελλαρίου (70' Ματσούκας)