Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Οι 4 βαθμοί της διαφΘοράς

13.12.2014: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός
14.12.2014: ΠΑΟΚ-Κέρκυρα
17.12.2014: Ολυμπιακός-Πανιώνιος
18.12.2014: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
20.12.2014: Καλλονή-Ολυμπιακός
21.12.2014: Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ
 
Αυτά είναι τα τρία παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι δύο μονομάχοι της κορυφής της Σούπερ Λίγκας μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Χριστουγέννων.

13.12.2014: Οι δύο εκτός έδρας νίκες του Λεβαδειακού εξασφαλίζουν το σίγουρο διπλό του γαύρου στη Λειβαδιά. Πώς; Εξίσωση είναι και εύκολη μάλιστα. Λύστε την!
14.12.2014: Ο ΠΑΟΚ, δεν το συζητάμε, αν δεν κερδίσει και την Κέρκυρα ας το γυρίσει στο μπάντμιντον. Συμπέρασμα: Την επόμενη αγωνιστική η κατάσταση στην κορυφή θα παραμείνει αμετάβλητη.

17.12.2014: Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Νέο Πανιώνιο και θα πετύχει μια άνετη νίκη, τόσο επειδή δεν τον παίρνει για άλλη απώλεια στο γήπεδό του, όσο γιατί τα γατάκια της Νέας Σμύρνης όποτε είναι να κατέβουν στο Φάληρο χέζονται πάνω τους πριν ακόμα στρίψουν από τη Συγγρού και βγουν στην Ποσειδώνος.
18.12.2014: Ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα αν πιάσει τη μισή απόδοση από εκείνη που έπιασε πριν από λίγες μέρες ο Λεβαδειακός και ταυτόχρονα ο ΠΑΣ παραμείνει στα αποδυτήρια όπως είχε κάνει με την ομάδα του Κομπότη, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Θεωρώ όμως ότι αυτή τη φορά ο ΠΑΣ θα θυμίζει κάτι από Μπαρτσελόνα -στο πιο τυροκομικό της- και ο Άγγελος μαζί με την Παναγιά ίσως χρειαστεί να φορέσουν σωβρακοφανέλες και να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο μπας και σώσουν την κατάσταση. Συμπέρασμα: Η διαφορά μεταξύ των δύο πρωτοπόρων θα μειωθεί κατά δύο ή ακόμα και έναν βαθμό.

20.12.2014: Στη Μυτιλήνη δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα για τον γαύρο. Θα πρέπει να επιστρατευτεί κοράκι και μάλιστα από τα πιο επιθετικά του είδους. Οι Μυτιληνιοί δεν μασάνε από κολεγιές και εξαρτήσεις και δεν δέχονται να κάνουν ματσάκι αβαβά ούτε για τη μάνα τους. Συνεπώς μάλλον θα πέσουν κορμιά εκεί μέσα.
21.12.2014: Κοράκι στη Λειβαδιά θα χρειαστεί κι ο αδερφός Κομπότης και μάλιστα με διπλή ιερή αποστολή. Να στείλει τον ΣΜΠΑΟΓΚ αδιάβαστο και να διατηρήσει τα σουβλατζίδικα στη θέση τους για τους πεινασμένους εκδρομείς των αγώνων της Σούπερ Κλίκας. Διότι οι τρεις βαθμοί που έσπρωξε το γνωστό σουβλατζίδικο στο αδελφό σωματείο Γαυριακό θα πρέπει, έστω και εν μέρει, να επιστραφούν. Συμπέρασμα: Από κοινές απώλειες και για τους δύο, άρα διατήρηση της όποιας διαφοράς τους, μέχρι ισοβαθμία το πολύ.
 
Και έτσι, μέσα σε οκτώ μέρες, η διαφορά των τεσσάρων βαθμών που χωρίζει τους δύο μονομάχους της κορυφής θα έχουν εκμηδενιστεί και θα επανέλθει η τάξη ώστε να κάνουν και οι φουκαράδες οι γαύροι καλά Χριστούγεννα…