Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Πιο κωλόφαρδος πεθαίνεις

Με την ουκρανική Ντνίπρο (έλα μου;) κληρώθηκε ο γαύρος στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Ουκρανία στις 19 Φεβρουαρίου και σε μια εβδομάδα από τότε θα παιχτεί η ρεβάνς στο Καραϊσκάκης.

Η ουκρανική ομάδα βρέθηκε στους 32 χάρη σε μια νίκη που έκανε απέναντι στην Σεν Ετιέν με 1-0. Έτσι κατάφερε να τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της, πίσω από την Ίντερ συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς. Έχασε από την Ίντερ και στα δύο παιχνίδια, 0-1 στο γήπεδό της και 1-2 στην Ιταλία, έχασε επίσης στην έδρα της από την Καραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν με 0-1, αλλά κατάφερε να κερδίσει την ίδια ομάδα εκτός έδρας με 1-2, ενώ πέτυχε να αποσπάσει ισοπαλία 0-0 στη Γαλλία από την Σεντ Ετιέν και με τη νίκη της επί της ίδιας ομάδας στην Ουκρανία με 1-0 κατάφερε να πάρει οριακά την πρόκριση. Στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ είχε προκριθεί σε βάρος της γνωστής μας στην ΑΕΚ, Χάιντουκ Σπλιτ (της είχαμε ρίξει τρία μέσα στην έδρα της), την οποία απέκλεισε φέρνοντας 0-0 στο Σπλιτ και κερδίζοντας στην Ουκρανία με 2-1. Προπονητής της Ντνίπρο είναι ο Ουκρανός Μίρο Μάρκεβιτς. Γνωστά ονόματα δεν έχει στο ρόστερ της εκτός ίσως του αρχηγού της Ρουσλάν Ρόταν. Αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα της χώρας της βρίσκεται στην τρίτη θέση με 28 βαθμούς έναντι 36 της Ντιναμό Κιέβου και 31 της Σαχτάρ Ντόνετσκ που προπορεύονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έχει κάνει δε 8 νίκες 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Το ουκρανικό πρωτάθλημα έχει διακοπεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου λόγω του χειμώνα και το πρώτο επίσημο παιχνίδι που θα δώσει μετά από την διακοπή θα είναι αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό.
 
Λογικά ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στους 16 του θεσμού. Αν καταφέρει να αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη ομάδα θα πρόκειται περί πολύ μεγάλου φιάσκου. Και με την κωλοφαρδία που τον διακρίνει κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατον. Σ' αυτή την ίδια κωλοφαρδία οφείλεται άλλωστε το γεγονός ότι απέφυγε στην κλήρωση ομάδες μεγαθήρια όπως η Ρόμα, η Τότεναμ, η Βιγιαρεάλ και η Βόλφσμπουργκ…