Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Λος Πούλος Πουλίδος

Λος Πούλος ο Πουλίδο για τον γαύρο. Κρίμα τους πανηγυρικούς που εκφωνούσε στο πειραιώτικο πόπολο ο Μαρινάκης παραμονές των δημοτικών εκλογών. Τον είχαν σίγουρο τον Μεξικανό στο λιμάνι. Έφταιγε κι ο ίδιος που μας τα είχε πρήξει με τις πρόβες που έκανε στα ερυθρόλευκα για να δει αν του πάνε. Οι συμπατριώτες του όμως που τον είχαν δεμένο χειροπόδαρα δεν μάσησαν στις κουτοπονηριές που τον συμβούλευαν να κάνει τα παρολίγον καινούρια αφεντικά του και τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί σαν γαυράκι ριγανόλαδο έτοιμο για τον φούρνο. Άμα ήθελε ας συνέχιζε να κάνει τον καμπόσο και να το παίζει επαναστάτης του γλυκού νερού. Και ξαφνικά την έκανε γυριστή και άρχισε τις παροιμιώδεις δηλώσεις:

"Είχα χρόνο να σκεφτώ και τώρα νομίζω πως θυμάμαι καλύτερα. Ναι! Έχω υπογράψει συμβόλαιο με την Τίγκρες και καλύπτομαι από τους όρους του... Απλά θέλω να δώσω πίσω κάτι στους σπουδαίους οπαδούς μας που μου έχουν δώσει πολλά. Να γίνω ξανά ο ήρωάς τους".

Ουστ βρε Μεξικανέ λεχρίτη που δεν θυμόσουν ότι είχες υπογράψει συμβόλαιο με την Τίγκρες. Το ζήτημα είναι τι έχεις υπογράψει με τον Πόλντο κι αν έκανες την κουτουράδα να υπογράψεις και σ' αυτόν, γιατί αν το έχεις κάνει σε βλέπω να παίζεις στα τσικό της Τίγκρες για καμιά διετία. Γιατί ο χοντρός αυτό ισχυρίζεται. Πως έχεις υπογράψει και απομένουν κάποιες τυπικές διαδικασίες για να ενταχτείς στη δαφνοστεφανωμένη του λιμανιού. Μάλλον δεν θα έχει φτάσει στο Μεξικό η παροιμία που λέει ότι την υπογραφή σου και το πετσάκι σου πρέπει να προσέχεις που τα βάζεις. Καλά ξεμπερδέματα να έχεις που πάντως θα είναι λιγότερο οδυνηρά από εκείνα που θα είχες αν φορούσες και επίσημα -εκτός από τις πρόβες- τα ερυθρόλευκα…