Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Προσοχή στο μπετόν αρμέ του Φοιρού

ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών (Football League)

Ο Τραϊανός και οι παίκτες της ΑΕΚ δεν πρέπει να ξεχάσουν ούτε στιγμή ότι θα παίξουν σήμερα απέναντι στην ομάδα που προπονεί ο μετρ της ασφυκτικής άμυνας. Ο Γιώργος Φοιρός που υπήρξε ένας σκληροτράχηλος αμυντικός την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο στον Άρη, κουβάλησε την αμυντικογενή συμπεριφορά και στην προπονητική του καριέρα. Είναι έμπειρος προπονητής και γνωρίζει καλά ότι η μόνη ελπίδα που έχει η ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ είναι να αμυνθεί μαζικά και ό,τι βγει. Ξεχάστε τις ελάχιστες περιπτώσεις ομάδων που κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ με σκοπό να παίξουν ποδόσφαιρο και συνετρίβησαν (Επισκοπή, Φωστήρας). Σήμερα μπροστά από την εστία του Ηρακλή Ψαχνών δεν θα τοποθετηθεί απλώς ένα πούλμαν αλλά και δυο μπουλντόζες μαζί.

Το ερώτημα που ζητάει απάντηση από τον Δέλλα και τους παίκτες του είναι με ποιο τρόπο θα καταφέρουν να τρυπήσουν αυτό το συμπαγές αμυντικό τείχος για να φτάσουν στο γκολ. Ποιος θα αναλάβει να το κάνει; Ο Μπαρμπόσα βρίσκεται εκτός εντεκάδας. Ποιος άλλος έχει τα αγωνιστικά στοιχεία που απαιτούνται για μια τέτοια αποστολή; Στο μυαλό όλων έρχεται χωρίς δεύτερη σκέψη ο Πλατέλλας. Η ταχύτητα και η τεχνική του σε συνδυασμό με τις κοφτές μπαλιές του Μάνταλου μέσα στην περιοχή ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να τρυπηθεί το μπετόν αρμέ που θα χτίσει ο Φοιρός μπροστά από το τέρμα της ομάδας του.

Οι δύο αυτοί παίκτες τείνουν να δημιουργήσουν ένα τρομερό δίδυμο που θα αφήσει εποχή. Βρίσκονται μεταξύ τους με κλειστά μάτια. Και προσφέρουν και θέαμα στον κόσμο. Σήμερα έχουν μπροστά τους ένα καλό τεστ για να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρνουν και απέναντι στις πολύ κλειστές άμυνες και να τις αποδιοργανώνουν. Πάντως θέλει ιδιαίτερη προσοχή το παιχνίδι. Έχουμε διαγνώσει μέχρι σήμερα ότι το αδύνατο σημείο της ΑΕΚ είναι οι ομάδες που την παίζουν έτσι κλειστά. Όσες την αντιμετώπισαν μ' αυτόν τον τρόπο δυσκολεύτηκε πολύ να τις κερδίσει. Αποτελεί μια καλή ευκαιρία το σημερινό ματς για να δούμε αν ο Δέλλας βρήκε το φάρμακο για το χρόνιο αυτό πρόβλημα της ομάδας…