Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Μέχρι και οι Βούλγαροι ξεβρωμίζουν

Σοκ στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε τη σύλληψη εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, για την πιθανή εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν οι αρχηγοί τριών εκ των πιο σημαντικών ομάδων, όλοι τους με παρουσία στην εθνική τους ομάδα: Του Αλεξάνταρ Τούντσεφ της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Σόφιας, του Κίριλ Κότεφ της Τσέρνο Μόρε και του Μάρτιν Καμπούροφ, ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης τη σεζόν 2007-08, της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

Οι τρεις τους, συμπτωματικά συμπαίκτες στο παρελθόν στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, ανακρίθηκαν, όπως άλλωστε πρόεδροι συλλόγων, αλλά και διαιτητές, σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε, ύστερα από σχετική επισήμανση της UEFA για το ποντάρισμα μεγάλων ποσών σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Υπό έρευνα βρίσκονται τα παιχνίδια της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ όταν ιδιοκτήτης ήταν ο Κονσταντίν Ντίνεφ, ο οποίος έχει ακόμα μετοχές του συλλόγου.
 
Εκτός από τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, ερευνώνται οι αγώνες της Λιούμπιμετς, η οποία αγωνίστηκε πέρυσι στην πρώτη κατηγορία, αλλά υποβιβάστηκε αμέσως. Η έρευνα αφορά στοιχηματισμούς στην Ασία, κυρίως στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. Αφορά επίσης αγώνες των δύο ως άνω ομάδων, στις αρχές του 2014, στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, όπου αμφότερες έχασαν όλα τα φιλικά που έδωσαν κόντρα σε Ανζί Μαχάτσκαλα, Ντιναμό Κιέβου, Αϊντχόφεν και Σανγκάη, μεταξύ άλλων.