Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Γιάκομπ Γιόχανσον, μεταγραφή από το πάνω ράφι

Ήταν δεδομένο ότι θα μας εξέπληττε ευχάριστα ο Μελισσανίδης με τον παίκτη που θα έφερνε στην ΑΕΚ. Και ουσιαστικά η συγκεκριμένη κίνηση επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε δυο αναρτήσεις νωρίτερα. Οι παίκτες που θα έρχονται από εδώ και πέρα στην ΑΕΚ θα κάνουν πάταγο, θα έχουν προοπτική και θα δώσουν ώθηση στην ομάδα για να υπερβεί σε βάθος χρόνου τα στενά ελληνικά όρια. Μεσοβέζικες λύσεις στην ΑΕΚ δεν θα υπάρξουν ξανά.

Επίσης επιβεβαιώνεται αυτό που άλλοι ήξεραν, άλλοι το υποψιάζονταν και μερικοί το φοβούνταν. Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ πολλά θα ακούγονται, ακόμα περισσότερα θα γράφονται, αρκετά θα αιωρούνται σαν φήμες, αλλά στο τέλος η πραγματικότητα θα έρχεται να ξεπεράσει ακόμα και την πιο τολμηρή φαντασία εκείνων που έλεγαν και έγραφαν ή διέσπειραν αυτές τις φήμες.

Ο νέος αμυντικός μέσος της ΑΕΚ θα είναι ο Γιάκομπ Γιόχανσον, 24 ετών (21/2/1990), ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ, είναι σχετικά ψηλός (1,87μ.) και διακρίνεται για το πάθος του και τη συμμετοχή τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Φορά τη φανέλα της Γκέτεμποργκ από το 2007, με την οποία το συμβόλαιό του έληξε ήδη. Συνολικά, μετρά 192 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με 25 γκολ, έχει αγωνιστεί και στο Europa League, ενώ στην τροπαιοθήκη του βρίσκονται ένα πρωτάθλημα (2007) και ένα κύπελλο (2008). Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της Σουηδίας, το 2013 πήρε το χρίσμα και με τους Άνδρες, με τους οποίους έχει αγωνιστεί 3 φορές ενώ κλήθηκε πάλι πρόσφατα για τους αγώνες του Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μια απίστευτη μεταγραφική κίνηση η οποία πιστώνεται στον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, με την έγκριση του Ντούσαν Μπάγεβιτς και φυσικά του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είχε και τον τελευταίο λόγο για να αποφασίσει. Ο Σουηδός αμυντικός μέσος αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του κατέθεσε η Γκέτεμποργκ, με την οποία στη σεζόν που τελείωσε είχε, σε όλες τις διοργανώσεις, 38 αγώνες και 6 γκολ.
 
Ο Γιόχανσον είναι ο παίκτης που πραγματικά έψαχνε η ΑΕΚ και τον βρήκε, σε μια περίοδο μάλιστα, την χειμερινή, που δεν βρίσκουν εύκολα οι ομάδες τόσο αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Εν ενέργεια διεθνής σε σοβαρή Εθνική ομάδα, με παρόν και μέλλον, ψηλό παιδί, κάτι που έλειπε από τα κεντρικά χαφ της ΑΕΚ, ενώ προέρχεται από μια ποδοσφαιρική σχολή που έχει βγάλει παιχταράδες και έχει τροφοδοτήσει όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ...