Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΝΤ-ΑΕΚ 3-0

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ ήπιε σήμερα το κώνειο χάνοντας με 3-0 από την ΜΕΝΤ για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Volleyleague και δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο της παραμονής της στην κατηγορία.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά στο πρώτο σετ και πήρε μια μικρή διαφορά (6-8) απέναντι στη ΜΕΝΤ, που έδειξε να μη μπορεί να αντιδράσει. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς χάθηκε η ψυχραιμία των παικτών και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο έτσι ώστε οι γηπεδούχοι να περάσουν μπροστά (20-19) στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ και στο τέλος να καταφέρουν να το κερδίσουν (1-0).
 
Στο δεύτερο σετ και πάλι η ΑΕΚ έδειξε να παίρνει το πάνω χέρι, με σωστές αντιδράσεις σε μπλοκ, υποδοχή και σερβίς φτάνοντας μάλιστα να προηγηθεί εύκολα με 14-20. Και πάλι όμως, χωρίς κανένα λόγο, έκαναν την εμφάνισή τους τα λάθη και η έλλειψη ψυχραιμίας σε κρίσιμο σημείο και έδωσαν το δικαίωμα στη ΜΕΝΤ να ισοφαρίσει και να προσπεράσει πάλι στο σκορ (24-23), κάνοντας τελικά το 2-0 στα σετ εκεί που κανείς δεν το περίμενε.
 
Στο τρίτο σετ έλειπε εντελώς η ψυχολογία από την ΑΕΚ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να προηγηθεί. Παρόλο που η Ένωση φάνηκε να επιστρέφει προς το τέλος του ματς και να το μετατρέπει σε ντέρμπι με συνεχείς ισοπαλίες, κάποιες λαθεμένες επιλογές έφεραν την ΜΕΝΤ να προηγηθεί με 30-28 και να φτάσει στο τελικό 3-0 σετ του αγώνα.
 
Τα σετ: 25-22, 28-26, 30-28.