Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΑΕΚ-Λαμία 3-0

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ κατάφερε μετά από ένα μεγάλο διάστημα να γυρίσει στις νίκες. Η Ένωση επικράτησε με 3-0 σετ της Λαμίας στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, μέσα στα πολλά άλυτα προβλήματα που την κυκλώνουν.

Η ΑΕΚ κατέβηκε στο παιχνίδι με τους ξένους της οι οποίοι αποφάσισαν τελικά να αγωνιστούν. Έχοντας, λοιπόν, ελαφρά ανεβασμένη την ψυχολογία της πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και αργά αλλά σταθερά και χωρίς θεαματικές διαφορές βρισκόταν διαρκώς μπροστά στο σκορ απέναντι στη Λαμία που δεν μπορούσε να αντιδράσει, ακόμα και όταν κατάφερε να προηγηθεί με 16-14. Παρά το σασπένς των τελευταίων πόντων (25-25) η Ένωση πέτυχε να φτάσει στο 27-25, που της έδωσε προβάδισμα με 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ έδειχνε ακόμα πιο δυνατή και ήταν ανίκητη κάτω από το φιλέ, ενώ πολύ καλά τα πήγε και στο μπλοκ. Έτσι, μπόρεσε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας με 14-7. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και η ΑΕΚ έκανε με άνεση το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ η Ένωση, με ανεβασμένη ψυχολογία που απέκτησε από νωρίς, συνέχισε να λειτουργεί σωστά σε όλα τα σημεία και πήρε τα ηνία φτάνοντας το σκορ στο 9-5. Παρά την προσπάθεια της Λαμίας να μειώσει οι "κιτρινόμαυροι" ήταν αποφασισμένοι να νικήσουν και το πέτυχαν φτάνοντας εύκολα στο 3-0 τα σετ.
 
Τα σετ: 27-25, 25-18, 25-18.