Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Φήμες

Τις τελευταίες μέρες πλανάται μια φήμη που πρέπει να την διαχειριστούμε με την δέουσα προσοχή και να την μεταφέρουμε με υπευθυνότητα, όπως πρέπει να κάνουμε με όλες τις φήμες. Αν ήταν πληροφορία από υπεύθυνα χείλη ίσως να ενεργούσαμε διαφορετικά. Όταν εκείνος που σου μεταφέρει την πληροφορία δεν αναλαμβάνει και την ευθύνη της εγκυρότητάς της, η συγκεκριμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πληροφορία παρά μόνον απλή φήμη.

Λέγεται, λοιπόν, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις δικαστικές αρχές να προχωρήσουν σε συγχώνευση των δύο υποθέσεων, εκείνης για τα στημένα παιχνίδια και της τωρινής για την εγκληματική οργάνωση. Να θυμίσω μόνο ότι η πρώτη υπόθεση χρονολογείται από το 2011 και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να την οδηγήσουν στις δικαστικές αίθουσες. Κύριοι κατηγορούμενοι ήταν ο Μπέος, ο Ψωμιάδης, ο Τσακογιάννης και μερικοί ακόμα. Κατά μια φοβερή σύμπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, έχουν άμεση σχέση και με την υπόθεση των στημένων αγώνων, άλλοι σαν μάρτυρες και άλλοι σαν κατηγορούμενοι. Στη σκέψη να προχωρήσουν στη συγχώνευση οδηγήθηκαν οι δικαστικοί επειδή ό,τι πιάσουν και ό,τι σκαλίσουν πέφτουν πάνω στα ίδια πρόσωπα που εμπλέκονται από κοινού και στις δύο υποθέσεις.
 
Το ζητούμενο είναι, αφού η πρώτη υπόθεση, η λεγόμενη και παλιά, κοντεύει να συμπληρώσει τέσσερα χρόνια τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την συγχώνευση πού θα οδηγηθεί χρονικά η νέα ενοποιημένη; Θα χρειαστούν άλλα τόσα, ενδεχομένως και περισσότερα χρόνια, για να φτάσουμε στο τέλος της, όποιο κι αν είναι αυτό; Όλα αυτά βέβαια θα κληθούν να μας τα απαντήσουν οι νομικοί που τα κατέχουν καλύτερα. Μακάρι ό,τι αποφασιστεί να είναι για καλό και να καταφέρει κάποια στιγμή η δικαιοσύνη να σπάσει αυτό το κακό σπυρί που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο…