Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 1-1

Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχτηκε (μιλάμε για τρομερή υποδοχή κομπλεξικών γειτόνων) την ΑΕΚ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Στον πάγκο της ΑΕΚ: Βούρας, Ντούνης, Πεταυράκης, Ρόβας, Σαρρής, Μπρέσεβιτς, Ντακόλ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ζόριτς και Γροντής.

Η ενδεκάδα του Απόλλωνα Σμύρνης: Πίτκας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής, Καραδέμητρος, Λαγός, Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο.

Στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης: Ταΐρης, Γεωργίου, Λίτσης, Πινέιρο, Χατζής, Τζιώρας, Άρσιτς.

Διαιτητής του αγώνα ο Φωτιάδης (Συνδέσμου Σερρών) και επόπτες οι Δόσης και Γιανουγλίδης.

Η ΑΕΚ, πριν από το σημερινό ματς, ήταν πρώτη στο Νότιο όμιλο με 37 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης βρισκόταν στην 3η θέση με 26. Στους 11 βαθμούς ήταν η διαφορά τους. Μετά το τέλος του ματς η ΑΕΚ πήγε στους 38 βαθμούς και ο Απόλλωνας στους 27, ενώ η διαφορά τους έμεινε αμετάβλητη.

Η ΑΕΚ την Κυριακή θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τα Χανιά (18:00), ενώ η ενημέρωση που υπάρχει στην ΠΑΕ είναι ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου θα γίνει την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Περίπου 3.000 ΑΕΚτζήδες στη Ριζούπολη.

Αντίπαλος της ΑΕΚ ο Παναγιώτης Λαγός που αγωνίστηκε φορώντας τα κιτρινόμαυρα επί 6,5 συναπτά έτη, από το καλοκαίρι του 2006 έως τον Ιανουάριο του 2013. Επίσης ο Βασίλης Ρόβας έχει φορέσει τη φανέλα του Απόλλωνα για 6 μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2013, οπότε και ήρθε στην ΑΕΚ.

Στο 2' ο Μάνταλος σκοράρει με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώνεται σαν οφσάιντ. Σωστή η απόφαση.

Στο 8' μακρινό σουτ από πλάγια θέση και έξω από την περιοχή του Χατζηζήση φεύγει άουτ η μπάλα.

Στο 11' σουτ του Σοϊλέδη διώχνει ο Πίτκας και με διπλή προσπάθεια προ του Μάνταλου μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 13' κίτρινη κάρτα στον Πλατέλλα

Στο 13' κίτρινη κάρτα στον Ηρακλή

Στο 19' νέο γκολ για την ΑΕΚ που ακυρώνεται και πάλι. Ο Αραβίδης έφυγε λίγο πιο μπροστά όταν εκτέλεσε το φάουλ ο Μάνταλος και ήταν εκτεθειμένος όταν έπιασε την κεφαλιά την οποία έστειλε στα δίχτυα. Σωστά δόθηκε και αυτό το οφ σάιντ.

Στο 23' κίτρινη κάρτα στον Πλατέλλα για φάουλ και κόκκινη, με 10 παίκτες συνεχίζει η ΑΕΚ.

Στο 26' φάουλ για τη ΑΕΚ σαν κοντινό κόρνερ, γίνεται η σέντρα από τον Μάνταλο, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Γκιόλα, ξεγέλασε τον Πίτκα, που έκανε λάθος έξοδο και ο Αραβίδης δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της φάσης και να τη στείλει στην κενή εστία.

Στο 27' κεφαλιά του Κύργια μετά από κόρνερ, διώχνει σε κόρνερ ο Αραβίδης.

Στο 29' σε κόρνερ από τα δεξιά, κεφαλιά του Κοτσώνη στο πρώτο δοκάρι και 1-0 για τον Απόλλωνα.

Στο 31' σέντρα φάουλ από τα δεξιά με τον Μπαρμπόσα, κεφαλιά του Μάνταλου, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

Στο 35' γύρισμα του Φαρινόλα μέσα στην περιοχή, μπλοκάρει ο Ανέστης.
 
Στο 38' με σέντρα ο Γιόχανσον περνάει κάθετη μπαλιά, η μπάλα χτυπάει στον διαιτητή, πάει στον Λαγό, ο οποίος τη βγάζει μπροστά στον Φαρινόλα, ο οποίος έφυγε σε κατά μέτωπο επίθεση με τον Τζανετόπουλο να τον σταματάει πριν φτάσει απέναντι στον Ανέστη.

Στο 39' κίτρινη κάρτα στον Φαρινόλα για διαμαρτυρία.

Στο 42' κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο, εντελώς άδικη αφού δεν βρίσκει αντίπαλο.

Στο 45'+1' έμμεσο για την ΑΕΚ, εκτελεί ο Μάνταλος και στρώνει στον Τζανετόπουλο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πιάνει ένα αδύναμο πλασέ, που καταλήγει άουτ.

Στο 45'+3' κίτρινη κάρτα στον Λαγό.

Στο 45'+6' λήγει το πρώτο ημιχρόνου. Η ΑΕΚ χάνει 1-0 και παίζει από το 23' με 10 παίκτες, έπειτα από την αποβολή του Πλατέλλα.

Στο 46' έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με την ΑΕΚ στη σέντρα.

Στο 47' ο Ανάκογλου πέφτει μέσα στην περιοχή, τίποτα από τον διαιτητή. Σωστή απόφαση.

Στο 50' ο Ανγούλο με κάθετη μπαλιά που πήρε από την άμυνα των γηπεδούχων, βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, τον πλάσαρε, αλλά εκείνος έσωσε με τα πόδια.

Στο 53' κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόσα.

Στο 57' αλλαγή για τον Απόλλωνα, μέσα ο Πινέριο, έξω ο Λαγός.

Στο 58' αλλαγή για την ΑΕΚ, έξω ο Τζανετόπουλος, μέσα ο Μπρέσεβιτς.

Στο 60' η ΑΕΚ κερδίζει κόρνερ, πλασαριστά ο Μπαρμπόσα δίνει στον Μπακάκη, ο Μπακάκης ξανά στον Μπαρμπόσα, οφ σάιντ δίνει ο δεύτερος βοηθός, παρόλο που τον Πορτογάλο τον κάλυπταν 3 παίκτες.

Στο 63' κίτρινη κάρτα στον Καραδέμητρο για σκληρό φάουλ πάνω στον Μπαρμπόσα.

Στο 68' κεφαλιά του Μπρέσεβιτς, υπό πίεση, λίγο άουτ η μπάλα.

Στο 70' σέντρα φάουλ από τον Μάνταλο, βρίσκει λίγο με το κεφάλι τη μπάλα ο Μπρέσεβιτς, διώχνει με γροθιές ο Πίτκας.

Στο 71' λάθος του Ανάκογλου έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε στον Ανγκούλο το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Ανέστης.

Στο 72' κίτρινη κάρτα στον Χατζηζήση.

Στο 73' αλλαγή για τον Απόλλωνα, μέσα ο Τζιώρας, έξω ο Ανγκούλο.

Στο 74' κίτρινη κάρτα στον Κοτσώνη για χέρι έξω από την περιοχή.

Στο 75' κακό σουτ του Μάνταλου, άουτ η μπάλα.

Στο 78' σέντρα στην μεγάλη περιοχή, ο Αραβίδης στον αέρα μονομάχησε με τον Χατζηζήση, με τον αμυντικό του Απόλλωνα να τον κρατάει από το χέρι και να τον ρίχνει κάτω. Πέναλτι για την ΑΕΚ.

Στο 81' έξω ο Ηρακλής, μέσα ο Χατζής για τον Απόλλωνα.

Στο 82' ο Μάνταλος εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο 84' σουτ του Μπρέσεβιτς μπλοκάρει ο Πίκτας.

Στο 86' ο Μπρέσεβιτς πιάνει ψαλιδάκι μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα.

Στο 87' κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο για φάουλ και νέα αποβολή για την ΑΕΚ που αγωνίζεται πλέον με 9 παίκτες. Στο μεταξύ ο Απόλλωνας εξακολουθεί να παίζει με 11, παρόλο που οι παίκτες του δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να βαράνε στο ψαχνό και ξαπλώνουν στο χορτάρι κάνοντας καθυστέρηση.

Στο 90'+1' αλλαγή για την ΑΕΚ, έξω ο Μπαρμπόσα, μέσα ο Ρόβας.
 
Στο 90'+2' κίτρινη κάρτα στον Λαμπρόπουλο.

Στο 90'+3' κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον για καθυστέρηση.

Στο 90'+4' κίτρινη κάρτα στον Γκιόλα για καθυστέρηση επίσης.

Στο 90'+6' λήξη του αγώνα με σκορ 1-1.

Ένας διαιτητής σε προκαθορισμένη αποστολή ήρθε σήμερα να αποδείξει τον πανικό που τους έχει καταλάβει στο λιμάνι. Αν ήταν στο χέρι του θα είχε αποβάλλει κι άλλους παίκτες της ΑΕΚ αλλά το κυριότερο ήταν ότι προσπάθησε να τινάξει το ματς στον αέρα με σκοπό να προκληθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ και να δημιουργηθούν επεισόδια για να τιμωρηθεί η έδρα της. Κάτι για το οποίο είχα προειδοποιήσει από το πρωί με σχετική ανάρτηση. Θέλουν πάση θυσία η ΑΕΚ να πάει στο Καραϊσκάκης με το μισό έμψυχο δυναμικό της τιμωρημένο από κάρτες και στη ρεβάνς να αποφύγουν να έρθουν για να παίξουν σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους μέχρι τότε για να πετύχουν τον σκοπό τους επιστρατεύοντας τους καλύτερους καμικάζι που έχουν στην υπηρεσία τους. Εδώ θα είμαστε και θα τα δείτε. Γι' αυτό απαιτείται από τον κόσμο της ΑΕΚ η μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία. Όλο αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον τους, θα το δείτε. Φτάνει εμείς να διαφυλάξουμε την ομάδα μας και να προστατεύσουμε τα συμφέροντά της. Πάντως φταίνε κι αυτοί που τους χαϊδολογάνε αποφεύγοντας να τους τιμωρήσουν με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται μετά από κάθε "αθώωσή" τους και να προσπαθούν κάθε φορά να κάνουν και μια νέα, ακόμα πιο απροκάλυπτη επίδειξη δύναμης. Εύχομαι να πεισμώσουν οι παίκτες της ΑΕΚ με αυτά που βλέπουν ότι πάνε να τους κάνουν και να φροντίσουν να τους δώσουν όλες τους τις απαντήσεις μαζεμένες μέσα στο γήπεδο.

Κριτική μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι δεν κάνεις σε κανέναν. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας και σε κάθε έναν ξεχωριστά και το ίδιο και στον προπονητή. Ήταν όλοι τους παλικάρια και μάτωσαν τη φανέλα για να μη τους δώσουν την ικανοποίηση ότι η ΑΕΚ θα έφευγε χαμένη από το κολαστήριο της δήθεν φιλικής (χα, χα, χα) Ριζούπολης πραγματοποιώντας την πρώτη ήττα της για φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έμειναν με την ελπίδα. Και τα νούμερα του Απόλλωνα και τα αφεντικά τους…