Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Δεν χρειάζεται διακοπή, επίθεση χρειάζεται

Από την απειλή για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων επ' αόριστον, ακόμα και των αγώνων μπάσκετ, περάσαμε σε διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ κι αυτό για μία μόνο αγωνιστική. Μετά, σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα συνεδριάσουν και αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση (!!!) θα ξαναγίνει κανονικά το πρωτάθλημα! Κι αυτό θα γίνεται από αγωνιστική σε αγωνιστική. Δηλαδή, αν σε κάποιο αγώνα ή σε κάποια συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ του την ξαναβαρέσει του Μαρινάκη ή δεν έχει φροντίσει να πάρει έγκαιρα τα χάπια του και τα κάνει όλα λαμπόγυαλο, πάλι δεν θα παίξουν ο Πλατανιάς με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Εργοτέλης με την Καλλονή για να συνετιστούν και να γίνουν καλά παιδιά. Πάλι θα στερηθούν τα έσοδά τους οι μικρομεσαίες ομάδες, που ούτως ή άλλως είναι καταδικασμένες σε οικονομικό μαρασμό και πάλι ο φίλαθλος κόσμος που επιθυμεί να πάει στο γήπεδο και να δει ποδόσφαιρο θα τιμωρηθεί επειδή καπριτσώθηκε ο θυμωμένος χοντρός του λιμανιού. Και ποιος είναι αυτός ο τυπάκος της δεκάρας κύριε υπουργέ που θα μου στερήσει εμένα με τα καμώματά του τη χαρά να παρακολουθήσω την ομάδα μου, είτε πηγαίνοντας στο γήπεδο είτε παρακολουθώντας την τηλεοπτικά, η οποία ομάδα μου στο κάτω-κάτω δεν συμμετείχε στα εν λόγω επεισόδια ούτε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα για να τιμωρηθεί; Τέτοιες λύσεις έχουν επιχειρηθεί να δοθούν και στο παρελθόν με το ίδιο χαρακτηριστικό να διέπει τους εμπνευστές τους. Αμετροέπεια! Σοβαρότης μηδέν το λένε διαφορετικά.

Ένα κι ένα κάνουν δύο λέει ο θυμόσοφος λαός μας:

Κύριε Μαρινάκη, προκάλεσες μπαίνοντας στο γήπεδο του αντιπάλου σου και διασχίζοντας τον αγωνιστικό χώρο, ενώ έβραζαν εναντίον σου οι αντίπαλοι οπαδοί και μάλιστα αντί να κατευθυνθείς σε ειδικό μπουθ φιλοξενίας των αντιπάλων προτίμησες να παραμείνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δη στον πάγκο της ομάδας σου. Επιτρέπεται να κάθονται παράγοντες στον πάγκο των ομάδων; Όχι. Τιμωρείσαι με 2 μήνες στέρηση εισόδου στα γήπεδα και ταυτόχρονα αφαιρούνται 3 βαθμοί από την ΠΑΕ Ολυμπιακός επειδή τυγχάνει να είσαι πρόεδρός της και να προκαλείς επεισόδια δια της παρανόμου παρουσίας σου σε ένα χώρο που απαγορεύεται να βρίσκεσαι. Επιπλέον τιμωρείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός με 30.000 ευρώ πρόστιμο. Επίσης, κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λιγκ εξύβρισες σκαιότατα συνάδελφό σου πρόεδρο άλλης ΠΑΕ, πέταξες ποτήρι με νερό και κατευθύνθηκες απειλητικά εναντίον του με σκοπό να χειροδικήσεις, ενώ ταυτόχρονα άνδρας της προσωπικής σου ασφάλειας εισέβαλε παράνομα στον χώρο και γρονθοκόπησε μέλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι μεμπτά και τιμωρούνται όλα αυτά; Είναι. Άλλους 3 μήνες στέρηση εισόδου στα γήπεδα και 2 μήνες απαγόρευση ενασχόλησης με οτιδήποτε έχει να κάνει με τον επαγγελματικό ποδόσφαιρο και επιπρόσθετα επιβάλλεται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός 20.000 ευρώ πρόστιμο επειδή τυγχάνει να είσαι πρόεδρός της και άρα επίσημος εκπρόσωπός της.

Κύριε Αλαφούζο, στο γήπεδο της ομάδας σου έγιναν εκτεταμένα επεισόδια, εισέβαλαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν αντιπάλους ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Τιμωρείται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με αφαίρεση 3 βαθμών από την τρέχουσα βαθμολογία του πρωταθλήματος καθώς και με 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας ενεπλάκεις σε διαξιφισμούς μετά του συναδέλφου σου προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ανταπέδωσες τις ύβρεις αντί να συμβάλλεις να εκτονωθεί η κατάσταση. Γι' αυτό τιμωρείσαι με 1 μήνα στέρηση εισόδου στα γήπεδα και τιμωρείται επίσης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός την οποία εκπροσωπείς με 10.000 ευρώ πρόστιμο.

Κύριε Περέιρα, σαν προπονητής του Ολυμπιακού εισήλθες στον αγωνιστικό χώρο με το πρόσχημα του ελέγχου των δικτύων και έφτασες μπροστά στην εξέδρα των φανατικών οπαδών της αντιπάλου ομάδας προκαλώντας τους με χειρονομίες που είχαν σαν αποτέλεσμα να εξοργιστούν και να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια. Τιμωρείσαι με 2 μήνες στέρηση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους καθώς και με χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Έτσι, στεγνά και ξερά κύριε υπουργέ. Όλα τ' άλλα είναι λόγια να 'χαμε να λέγαμε. Βέβαια αυτά δεν τα αποφασίζει ένας υφυπουργός. Τους καλεί ο εντεταλμένος αθλητικός δικαστής και με συνοπτικές διαδικασίες επιβάλλει ποινές και κυρώσεις τόσο αυστηρές, που όχι μόνο παραδειγματισμό θα επιφέρουν αλλά καθολικό ντουβρουντζά στις τάξεις εκείνων που έχοντας αποθρασυνθεί δεν σταματούν ούτε στιγμή να παρανομούν. Και μάλιστα γνωστοποιώντας τους πως αν επαναληφθούν παρόμοια επεισόδια, που σημαίνει ότι θα είναι υπότροποι, οι ποινές διπλασιάζονται και σε τρίτη παρόμοια περίπτωση αποβάλλονται από το πρωτάθλημα, τότε να δεις υπουργέ μου πώς θα δημιουργήσουν ιδιωτικούς στρατούς για να περιφρουρήσουν τα συμφέροντά τους και πώς θα τους πιάνει κόψιμο να μη συμβεί το παραμικρό. Κι όχι μόνο αυτό αλλά και τη μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες που θέλεις να επιβάλεις, να δεις που θα την κάνουν μόνοι τους σε χρόνο ρεκόρ που δεν θα μπορούσες να τον φανταστείς. Και όχι σε λέσχες φιλάθλων. Σε λέσχες προσκόπων θα τους μετατρέψουν τους συνδέσμους. Θα γεμίσει ο τόπος λυκόπουλα που θα περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι στα φανάρια. Κι αν δεν τα κάνει ο αθλητικός δικαστής όλα αυτά, επειδή πολλοί από αυτούς είναι πιο χεσμένοι κι από τους διαιτητές, τότε παρεμβαίνει ο υφυπουργός, δηλαδή εσύ, και στέλνει τον δικαστή από εκεί που ήρθε αντικαθιστώντας τον με κάποιον άλλο, πιο άξιο και λιγότερο φοβισμένο…