Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Εγώ είμαι με τον κυρ Σάββα

Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ είμαι με τον κυρ Σάββα. Α, όλα κι όλα, εμείς οι ουδέτεροι πρέπει να είμαστε με το δίκιο στη διαμάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Άλλωστε ουδόλως μας αφορά ποιος από τους δύο θα επωφεληθεί από τον μεταξύ τους πόλεμο χαρακωμάτων. Και τι βγήκε και υποστήριξε ο κυρ Σάββας;

Ούτε μύτη δεν είχε ανοίξει στη Ριζούπολη, είπε, σε αντίθεση με τη ζούγκλα που αντιμετώπισε η ομάδα του στη Λεωφόρο. Ο Σισέ είπε, φορούσε φούστες και έβγαινε έξω, γι' αυτό τον είχαν κάνει μπλε μαρέν στο Καραϊσκάκης οι επιστήμονες. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να τιμωρηθεί με αφαίρεση 13 βαθμών και όχι μόνο 3 για τα εγκλήματα που έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται στο έπακρο, είπε. Δεν μπορεί να λέει η Αστυνομία ότι όλα όσα γίνανε ήταν προσχεδιασμένα. Όλα αυτά στοιχειοθετούν την αφαίρεση των τριών βαθμών. Να έχουν στοιχεία και αποδείξεις. Είναι αυτά γραμμένα στους κανονισμούς. Κινδύνευσαν θανάσιμα. Δεν είναι αστεία. Οι παίκτες του Ολυμπιακού με το ζόρι κατέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ειδικά οι ξένοι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, είπε. Ο Αλαφούζος ξυπνάει και κοιμάται με τον Μαρινάκη. Μιλάει για κακουργηματικές οργανώσεις, αν είναι δυνατόν. Έχει στοιχεία; Η εγκληματική οργάνωση φάνηκε στη Λεωφόρο. Κάμερες υπήρχαν; Υπάρχει ηθικός αυτουργός γι' αυτή την ιστορία. Ας τον βρούνε. Το γήπεδό του Ολυμπιακού είναι πάντα μοναστήρι. Η παρουσία του Μαρινάκη ήταν νόμιμη, είπε. Υπάρχουν κανονισμοί που επιτρέπουν στον προπονητή και στον πρόεδρο να είναι όπου θέλουν. Υπήρχαν 16 χιλιάδες άτομα εναντίον 40 ατόμων. Ήταν άοπλοι και το μόνο που ήθελαν ήταν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μία εβδομάδα πριν τους κάλεσε η Αστυνομία για να συζητήσουν για τον αγώνα. Ο κυρ Σάββας είχε προειδοποιήσει για το τι θα γινόταν. Όλα ήταν γνωστά σε ορισμένους ανθρώπους. Τους είπε να προσέξουν τη Θύρα 13. Είχε καταγγείλει ότι θα έμπαιναν πολεμοφόδια, πιστόλια με φωτοβολίδες, κοντάρια και τους είχε πει για τους κουκουλοφόρους και τους κρανιοφόρους που θα ήταν ομοιόμορφα ντυμένοι. Ό,τι έγινε το είχε προβλέψει. Είχε ενημερώσει ότι θα έμπαινε ο Μαρινάκης. Τους είχε πει ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα ήταν πιο ασφαλής ο Μαρινάκης. Ο ίδιος προσωπικά του είπε να καθίσει εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Περέιρα δεν έκανε καμία χειρονομία, είπε ο κυρ Σάββας. Ποτέ δεν κάνουν τέτοια πράγματα οι ξένοι προπονητές. Στο τέλος θα τους πουν να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Ολυμπιακό. Ο κύριος Περέιρα σε κάθε παιχνίδι βλέπει τον αγωνιστικό χώρο. Ποιος θα του το απαγορεύσει. Η ομάδα του, είπε, είναι κουρασμένη αφού δίνει 3 παιχνίδια την εβδομάδα και είναι η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας και της χαρίζει βαθμούς στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Τα αποτελέσματα, είπε, ο Ολυμπιακός θέλει να κρίνονται μέσα στα γήπεδα και όχι από τους δικαστές. Στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός δέχεται μόνο συγχαρητήρια για τη φιλοξενία των αντιπάλων του.

Σας φαίνονται μπερδεμένα και αλλοπρόσαλλα όλα αυτά; Είναι επειδή είσαστε προκατειλημμένοι και εμπαθείς. Μια στιγμή να σας τα ξεκαθαρίσω και μετά μου λέτε αν έχει όλα τα δίκια με το μέρος του ο κυρ Σάββας.

1) Στη Ριζούπολη όντως δεν είχε συμβεί τίποτα αφού στο τέλος της ημέρας δεν καταγράφηκε ούτε ένας νεκρός. Κάτι ψιλοτραυματίες που υπήρξαν έχουν γίνει από τότε όλοι καλά και ούτε που θυμάται κανένας απ' αυτούς τα γεγονότα. Και κάτι τρομοκρατημένοι παίκτες του Παναθηναϊκού, έφταιξε που ήταν όλοι τους κότες και προς δικαίωση του κυρ Σάββα ύστερα από λίγο καιρό ο Παναθηναϊκός τους απέπεμψε από την ομάδα του. Στην τελική ο Ολυμπιακός πάντα δέχεται συγχαρητήρια για την φιλοξενία του.

2) Ο Σισέ, πράγματι κυκλοφόρησε με φούστα στα μπαράκια της Αθήνας και πολύ ορθά οι επιστήμονες έσπευσαν να τον συνετίσουν και να τον υποβάλλουν σε εξορκισμό για να αναγκάσουν τα τρομερά δαιμόνια του σατανά να φύγουν από μέσα του. Έστησαν, λοιπόν, μια κολυμπήθρα στη σέντρα του Καραϊσκάκης και ανέλαβαν δράση οι ιεροεξεταστές της θύρας 7 να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν μέσα σ' αυτήν προκειμένου να εξαγνιστεί. Ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του γι' αυτή την αλτρουιστική τους συμπεριφορά δεν κλήθηκαν ποτέ να βραβευτούν από την πολιτεία, όταν άλλοι κι άλλοι για μικρότερης σημασίας αγαθοεργίες βραβεύονται για ψύλλου πήδημα. Αφήστε που δεν δόθηκε ποτέ από ετούτο το ανάλγητο κράτος ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση για την αποπεράτωση του ιερού ναού της Μονής Σφαγιασμένων του Σταδίου Καραϊσκάκης, γνωστού και ως το μοναστήρι του κυρ Σάββα του προσκυνητή.

3) Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι είναι η ευνοούμενη ομάδα των αρχών. Μόνο 3 βαθμούς αφαίρεση, μόνο 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και μόνο 100 χιλιάρικα ήταν το πρόστιμο που του επέβαλαν. Τεράστια η αδικία και εξηγώ παρακάτω τους λόγους που έπρεπε να του αφαιρεθούν τουλάχιστον 35 βαθμοί (και όχι μόνο 13 που ζητάει ο αλτρουιστής κυρ Σάββας) από το φετινό πρωτάθλημα και άλλοι 25 από το επόμενο και το γήπεδό του να κλείσει για τρία χρόνια ενώ να τιμωρηθεί και με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ. Τι ακριβώς έγινε στη Λεωφόρο; Πριν από την έναρξη του αγώνα, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα στον αγωνιστικό χώρο με ένα καλαθάκι στο ένα χέρι και ένα μαχαιράκι στο άλλο. Φορούσε ποδίτσα και σκουφάκι στο κεφάλι και ανέμελος άρχισε να ψάχνει κάτω από το γκαζόν για μανιτάρια, αφού τον είχαν πληροφορήσει οι συνεργάτες του ότι μέσα στη Λεωφόρο και κάτω από το γρασίδι φύεται η εξαιρετικότερης ποιότητας τρούφα στα Βαλκάνια. Ε, δεν έκανε δα και κανένα έγκλημα ούτε παρεμπόδισε τον αγώνα ο οποίος άλλωστε δεν είχε ακόμα αρχίσει. Στο κάτω-κάτω τον είχε συμβουλέψει και ο κυρ Σάββας, άμα δει τα σκούρα, να παραμείνει στο γκαζόν και να κρυφτεί κάτω από κανένα μανιτάρι για να μη τον αναγνωρίσουν οι αφιονισμένοι χούλιγκανς. Έπειτα, επειδή δυσκολευόταν να σκύψει για να μαζέψει τις τρούφες, ζήτησε τη βοήθεια του Περέιρα που, όσο να 'ναι, είναι πιο ευέλικτος και μπορεί να σκύβει με μεγαλύτερη άνεση. Και τότε, εντελώς αδικαιολόγητα και ανεξήγητα, όρμησαν οι ορδές των βαρβάρων και τους πήραν και τους δύο στο κυνήγι. Και ερωτώ, ποιος δεν διαβλέπει το τεράστιο δίκιο που κρύβεται πίσω από τα πικραμένα λόγια του κυρ Σάββα; Τι έκαναν ρε κάφροι τα ανθρωπάκια και ορμήσατε να τα κατασπαράξετε; Για λίγα κολωμανίταρα; Στο κάτω-κάτω είχε πολλά, ας μαζεύατε και δικά σας. Τι σας έφταιγε ο Περέιρα; Γιατί τον κατηγορείτε ότι σας έκανε κωλοδάχτυλο όταν αυτός απλά σας έδειχνε με ποιο δάχτυλο πρέπει να σκάβετε το γκαζόν για να βγάζετε πιο εύκολα τα μανιτάρια; Γι' αυτό σας λέω, οι ποινές που επιβλήθηκαν στον Παναθηναϊκό ήταν απλά χαδάκια στην πλάτη του Αλαφούζου. Κι από πάνω υπάρχουν και μερικοί θρασύτατοι που ισχυρίζονται ότι έπρεπε να αφαιρεθούν βαθμοί και από τον Ολυμπιακό. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου. Όλα τα δίκια με το μέρος του κυρ Σάββα.

4) Εμπαθής και αρρωστημένος ο Αλαφούζος, ξυπνάει και κοιμάται με το όνομα του Μαρινάκη στο στόμα του. Όχι απλά έχει δίκιο ο κυρ Σάββας αλλά αδικείται που δεν έχει προταθεί ακόμα για νόμπελ ειρήνης. Μιλάει για κακουργηματικές οργανώσεις ο Αλαφούζος. Αν είναι δυνατόν. Έχει στοιχεία; Σιγά να μην εύρισκε. Μαλάκες είναι να αφήνουν πίσω τους στοιχεία; Ποια είναι η εγκληματική οργάνωση φάνηκε στη Λεωφόρο. Και το επώνυμο Αλαφούζος ακόμα κρύβει μέσα του την εγκληματική σημειολογία του. Αλ Αφούζος. Πώς λέμε Αλ Καπόνε; Ενώ για το Μαρινάκης τι μπορεί να πει κανείς; Ποιος μπορεί να βρει ψήγματα παρανομίας μέσα σε ένα τέτοιο ευγενές και πεντακάθαρο επώνυμο; Άλλους 10 ρούμπους από εμένα στον κυρ Σάββα.

5) Ο κυρ Σάββας, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπυ που τους κάλεσε η αστυνομία, τα ήξερε όλα. Σέρλοκ Χολμς, Ηρακλής Πουαρό και αστυνόμος Μπέκας δεν πιάνουν μπάζα μπροστά του. Και από πού θα έμπαιναν ήξερε, και τι θα κρατούσαν και πώς θα ήταν ντυμένοι και ποια συνθήματα θα έλεγαν, μέχρι και για τα καλαθάκια που έκρυβαν μέσα στα μπουφάν τους για να κλέψουν τα μανιτάρια που μάζευε ο Μαρινάκης γνώριζε ο κυρ Σάββας. Κι αυτοί οι ηλίθιοι τον έχουν αφήσει να χαραμίζεται στους σκοτεινούς διαδρόμους των αποδυτηρίων του Καραϊσκάκης, αντί να τον έχουν ανεβάσει στη ΓΑΔΑ με δικό του ιδιόκτητο γραφείο και καμιά δεκαπενταριά βοηθούς δίπλα του, να τους δίνει οδηγίες για το πώς θα δράσουν ώστε να παταχθεί η παρανομία στη χώρα μας.

6) Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά κουρασμένος από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά εντελώς εξουθενωμένος. Και υπάρχουν ευθύνες για όλο αυτό. Κάποιοι το σχεδίασαν έτσι για να τον εξοντώσουν. Ακούς εκεί να δίνει τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Και ευτυχώς δηλαδή που παρενέβη και σήκωσε το ανάστημά του ο κυρ Σάββας γιατί ήθελαν να τον βάλουν να παίζει σε καθημερινή βάση τον Ολυμπιακό. Κάθε απόγευμα και αγώνας. Επειδή, λένε τάχα μου, είχε πολλές ισάξιες εντεκάδες. Ο Αλαφούζος είναι ο υποκινητής και αυτής της παλιανθρωπιάς. Ο κόσμος όμως δεν ξεγελιέται και πήρε αμέσως χαμπάρι τι πήγαν να στήσουν στην πλάτη της λαοφιλούς ομάδας των μισών Ελλήνων. Έχουν γνώσιν οι φύλακες και φύλακες οι ομάδες και φυλακές η χώρα άμα λάχει. Και της ομάδας του λιμανιού ο πιο άξιος φύλακας είναι ο κυρ Σάββας ο παραπονιάρης.

Μια ένσταση μόνο κυρ Σάββα μου. Σε όλα τ' άλλα σε κατανοώ και συμπάσχω μαζί σου. Δηλώνω δε ευθαρσώς ότι θα αγωνιστώ στο πλευρό σου μέχρι τελικής πτώσης ώσπου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά σου. Τι έλεγα; Α, ναι, για την ένσταση. Γιατί μου το χαλάς εκεί στο τέλος κυρ Σάββα μου; Μέσα σε τόσα σοβαρά θέματα τι δουλειά έχουν τα ανέκδοτα; Να, λέω για εκείνο που πέταξες στο τέλος, αλλά υποψιάζομαι ότι το έκανες για να γελάσουμε και να εκτονωθεί η κατάσταση. Έτσι δεν είναι; Λέω για το: "Τα αποτελέσματα ο Ολυμπιακός θέλει να κρίνονται μέσα στα γήπεδα και όχι από τους δικαστές"!