Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ούνοι με ένα "νι", όπως Γιάνης

Υπογράφει ο Κως Άντζελες
 
Sex maschine, γράφει η "Bild", ο Γιάνης με ένα "νι" Βαρουφάκης. Κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρουν.

Προμηθέα Δεσμώτη που σπάει τα δεσμά του και τα δεσμά της Ελλάδας παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα το "The Week".

Τα αφοπλιστικά χαμόγελα και των δύο πάντως, του Τσίπρα προς την Άνκελα Μέρκελ και του Βαρουφάκη προς την Κριστίν Λαγκάρντ, έχουν γίνει παγκόσμιο θέμα συζήτησης. "Πώς γλυκαίνουν τα θηρία", θα μπορούσαν να έχουν τίτλο οι φωτογραφίες των δύο ιδιότυπων αυτών ζευγαριών της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Στο μεταξύ τα στοιχήματα που έπεφταν τις πρώτες μέρες ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, χάνονται το ένα μετά το άλλο και αφήνουν ταπί και ψύχραιμους τους τολμηρούς τζογαδόρους που ποντάρισαν σε κάθε αρνητικό σενάριο που αφορούσε στη νέα κυβέρνηση.

"Πριν λαλήσει τρις ο πετεινός θα έχουν πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις", ποντάριζε ο πρώτος.

Δυστυχώς κύριε, χάσατε.

"Καλά, ας φτάσει η μέρα που θα πρέπει να πάνε στο Euro group και θα δούμε αν θα τολμήσουν να εμφανιστούν χωρίς γραβάτες", έριχνε το ποντάρισμά του ο δεύτερος.

Στον κουβά και ο κύριος, μαζί με τους άλλους.

"Εντάξει, τώρα παίζουν με τις λέξεις. Μόλις τους σφίξουν τα λουριά οι δανειστές να δείτε τι ωραία που θα αποδεχτούν και το μνημόνιο και την τρόικα".

Στην απ' έξω κι εσείς αγαπητέ μου. Δεν πειράζει, μια άλλη φορά.

"Θα ανατραπούν. Δεν θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Ή στην έσχατη θα τα παρατήσουν από μόνοι τους".

Πάρτε ένα γλυκάκι, φαρμακωμένο σας βλέπω. Μη το παίρνετε κατάκαρδα, μπορείτε να ξαναπαίξετε την άλλη εβδομάδα.

Και τώρα; Τι κάνουν όλοι με ετούτους τους τρελούς απέναντί τους; Ξύπνησε το Γαλατικό χωριό. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ με το μενίρ του φορτωμένο στην πλάτη, δεν χαμπαριάζουν από Ρωμαίους λεγεωνάριους. Οι Γαλάτες γέμισαν τις πλατείες και τους επευφημούν σε όλη τη χώρα μα και στο εξωτερικό, χιλιάδες καταπιεσμένοι μα και υποστηρικτές των Γαλατών, βγήκαν στους δρόμους και διαδηλώνουν για το δίκιο τους.  

Συνεδριάζει η Ύπατη Αρμοστεία των Ρωμαίων κατακτητών. Συμμετέχουν κάτι Ούννοι, κάτι Βίκινγκς και λοιποί βαρβαρικοί λαοί.

"Τι κάνουμε τώρα γενναίοι μου;", ρωτάει πρώτος ο Καίσαρας, "τούτοι οι παλαβοί θα μας ανάψουν φωτιές στα μπατζάκια μας".

"Αναρωτιέμαι", παίρνει το λόγο ο Όλαφ από τους Βίκινγκς, "μήπως είναι καλύτερα να τους γλυκάνουμε λιγάκι, να καταλαγιάσουν τα πάθη τους, γιατί πολύ φορτωμένους τους βρίσκω αδερφοί μου και δεν σας το κρύβω ότι σκιάζομαι να μη μας βάλουν σε τίποτα μπελάδες".

"Αδέρφια", πήρε σειρά ο Αττίλας από τους Ούννους, "συμφωνώ με τα σοφά λόγια των προλαλησάντων συναδέλφων μου Καίσαρα και Όλαφ. Καλύτερα λέω να πάμε με τα νερά τους και βλέπουμε μετά. Είναι κι αυτό το μαγικό ζουμί που διαθέτουν μόνον αυτοί και που τους κάνει άτρωτους. Μετά, είναι που έχουν τρυπώσει οι ιδέες τους και σε πολλά κεφάλια των δικών μας και σιγά-σιγά τους βλέπω να επαναστατούν εναντίον μας. Δεν είμαστε τώρα για να χάνουμε τα χαλινάρια μέσα στον τόπο μας".

"Υιέεε, υιέεεε", ακούγονται ομαδικές κραυγές επιδοκιμασίας από τα δύο επταμελή συμβούλια των Οστρογότθων από τη μια και των Βησιγότθων από την άλλη.

Μόνο ο Χάραλντ ο αδίστακτος μισόκλεισε τα μάτια και σκοτείνιασε. Δεν του άρεσαν καθόλου τα υποχωρητικά σχέδια των συνεταίρων του. Με βαριά καρδιά σήκωσε το δεξί του χέρι και ψήφισε κι αυτός υπέρ της πρότασης του Αττίλα. Όμως μέσα του κάτι δεν τον άφηνε να ησυχάσει. Σαν γνήσιος σκοτεινός ηγέτης που ήταν αποφάσισε να συμπορευθεί με το ρεύμα. Έτσι, θα κερδίσει χρόνο για να μπορέσει να εξυφάνει το νέο σατανικό του σχέδιο, που τούτοι εδώ οι ρεμπεσκέδες από το Νότο, μια χούφτα κατσαπλιάδες, για μια φορά ακόμα έρχονταν να του καταστρέψουν το προηγούμενο σχέδιο και να του σταθούν εμπόδιο στην ολοκληρωτική του επικράτηση…

Συνεχίζεται…