Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μνήσθητί μου Κύριε, κάποιος κρατούσε ένα ποτήρι και του… έφυγε!

"Πριν γίνει ο διάλογος Μαρινάκη-Αλαφούζου υπήρξε ένταση δεκαπέντε λεπτών Μαχλά-Αλαφούζου για τον ΟΦΗ και τα δικαστήρια, χωρίς ο κ. Μαρινάκης να αναμειχθεί. Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης έκανε παρέμβαση στον κ. Μποροβήλο ότι έπρεπε να γίνει λόγος για τα έκτροπα της Λεωφόρου και άρχισε να απαριθμεί τα γεγονότα απ' όταν έφθασε η αποστολή του Ολυμπιακού στο γήπεδο. Ο κ. Αλαφούζος του απάντησε: "Αυτά τα λες επειδή έχασες. Δεν φταίμε εμείς". Του λέει ο κ. Μαρινάκης: "Πιστεύω ότι θα μου ζητούσες συγγνώμη". Πίσω από τον Μαρινάκη και πίσω από τον Αλαφούζο τα άτομα των ΠΑΕ άρχισαν να λένε συνθήματα και ύβρεις. Γινόταν ένα κομφούζιο. Τότε δύο άνδρες της ασφαλείας του Μαρινάκη κατέβηκαν κάτω να δουν τι γίνεται. Δεν ήταν εξ' αρχής μέσα. Μετά βλέπω τον Κωνσταντίνου να τον απωθεί κάποιος. Δεν ξέρω ποιος ήταν. Για το νερό που πετάχτηκε δεν το είδα. Μπορεί να κρατούσε κάποιος ένα ποτήρι και να του έφυγε. Με πρότειναν και οι δύο πλευρές για μάρτυρα του συμβάντος".

Βασίλης Κοντοβαζαινίτης. Νομικός. Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη. Μια ζωή ολόκληρη μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το 1956 ασχολείται με τη βία στα γήπεδα, όπως είπε στη συνέντευξή του στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή Replay του Βαγγέλη Μπραουδάκη. Του χρόνου δηλαδή θα κλείσει αισίως 60 χρόνια μέσα στην ελληνική ποδοσφαιρική ζούγκλα. Και όταν ένας τόσο σοφός άνθρωπος καταθέτει για τα επεισόδια που έγιναν στη Σούπερ Λιγκ, αφού τον πρότειναν για μάρτυρα και οι δύο πλευρές και λέει ότι το ποτήρι μπορεί να το κρατούσε κάποιος και να του… έφυγε, καταλαβαίνει εύκολα κανείς τον τρόμο που έχει σκεπάσει απ' άκρη σ' άκρη αυτόν τον σκοτεινό και παράξενο χώρο. Διότι μόνο εξηγήσεις μεταφυσικού τύπου δεν είχαν δοθεί μέχρι σήμερα για το ιπτάμενο ποτήρι που όλοι είδαν και ξέρουν ότι το κρατούσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το εκσφενδόνισε στον Γιάννη Αλαφούζο. Επίσης, οι μπράβοι, σύμφωνα με τον κύριο Κοντοβαζαινίτη, κατέβηκαν κάτω να δουν τι συνέβαινε. Έτσι από περιέργεια και επειδή άκουσαν φωνές. Δεν ήταν από πριν στην αίθουσα. Αυτούς τους είδε ο συμπαθής κύριος Κοντοβαζαινίτης. Αλλά τον Βασίλη Κωνσταντίνου είδε απλά να τον απωθεί… "κάποιος". Όχι ο ένας από τους δύο μπράβους του Μαρινάκη. Ούτε να του ρίχνει μπουνιά στο στόμα είδε. Φωνές άκουγε, λέει, από άτομα των δύο ΠΑΕ που βρίσκονταν πίσω από τους δύο ηγέτες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Περίεργο, αφού μπροστά από αυτούς οι δύο πρόεδροι κατέβαζαν ο ένας στον άλλο όλα τα καντήλια του ορθοδόξου, του καθολικού και του διαμαρτυρομένου υβρεολογίου. Πάντως, το να ακούς τους από πίσω και να "χάνεις" τους μπροστινούς είναι κάπως περίεργο κύριε Κοντοβαζαινίτη μας. Οπότε και εις άλλα με υγεία. Αν λέγατε άφοβα τόσες αλήθειες όσες φορές είπατε "κύριο" τον Μαρινάκη, ίσως να βοηθούσατε περισσότερο το άμοιρο το ποδόσφαιρο για το οποίο κόπτεστε.

Όσο για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Αλαφούζος το έχει δέσει πολύ καλά το πράγμα. Παρουσίασε επίσημο έγγραφο όπου εισηγείται προς όλες τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου και του υφυπουργού Αθλητισμού, ότι αν επιμείνει ο Μαρινάκης να μην πάει να καθίσει στο μπουθ που του είχε διαθέσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας του κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, να εκκενώσουν το γήπεδο από τους φιλάθλους διότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αδυνατεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Κι αυτό το έγγραφο εστάλη στους αρμοδίους μόλις στις 16.11', δηλαδή σχεδόν 4 ώρες πριν από την έναρξη του ματς. Με αυτό το έγγραφο ο Παναθηναϊκός έχει βάσιμες ελπίδες να αποφύγει την αφαίρεση βαθμών και να τιμωρηθεί μόνο η έδρα του. Αν φυσικά αναγνωριστεί ότι υπήρξε προκλητική συμπεριφορά από τον Μαρινάκη και από τον Περέιρα, οπότε θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί…