Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1

Η στιγμή που ο Χρήστος Αραβίδης δίνει στους γαύρους
να καταλάβουν οριστικά ότι επιστρέψαμε.
Έτσι, για να μην αναρωτιούνται και τους τρώνε οι... αμφιβολίες!
 
Στο στάδιο Καραϊσκάκης φιλοξένησε ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ για την φάση των 8 του κυπέλλου Ελλάδος.
 
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης.
 
Στον πάγκο της ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Γροντής, Ρόβας, Σαρρής, Κρισάντους, Ζόριτς.

Ντούνης και Πεταυράκης έμειναν εκτός αποστολής.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Μανιάτης, Μήτρογλου, Αφελάι, Τσόρι, Βούρος, Σάλιακας.

Διαιτητής του αγώνα: Λαμπρόπουλος (Ηλείας), επόπτες: Γρεβένης-Σίπκας, 4ος: Αρετόπουλος.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς λόγω των πολλών καπνογόνων που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 1' το πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό.

Στο 2' σουτ του Φορτούνη πολλά μέτρα άουτ η μπάλα.

Με Φορτούνη αριστερά, Ντουρμάζ δεξιά και Διαμαντάκο φουνταριστό παίζει ο Ολυμπιακός. Αντίθετα η ΑΕΚ παίζει με Μπαρμπόσα αριστερά, Πλατέλλα δεξιά και Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 4' μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ σε φαρμακερό δεξί σουτ του Μπαρμπόσα έξω από την περιοχή, ο Μέγερι αποκρούει με τις άκρες των δακτύλων, η μπάλα πάει στο δοκάρι και φεύγει κόρνερ.

Στο 6' τρίτο φάουλ για τον Ολυμπιακό έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Επιστημονική διαιτησία, από τις γνωστές.

Στο 8' σύγκρουση του Μπαρμπόσα με τον Σαλίνο, ο παίκτης της ΑΕΚ έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Ευτυχώς δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό.

Η ΑΕΚ πρεσάρει ψηλά και έχει αποδιοργανώσει το κέντρο και την άμυνα του Ολυμπιακού.

Συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο στο Καραϊσκάκης και η ΑΕΚ είναι κυρίαρχος του αγώνα, ενώ έχει και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ μέχρι στιγμής με το δοκάρι του Μπαρμπόσα.

Στο 11' νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα από τον Σαντάνα, βγαίνει ο Μέγερι και διώχνει, ξανακλέβει ο Μάνταλοις από τον Σαντάνα, δίνει στον Αραβίδη, εκείνος στον Μπαρμπόσα που δεν πρόλαβε από το σημείο του πέναλτι να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 14' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ!  Ο Μάνταλος έδωσε για τον Σοϊλέδη, εκείνος γύρισε στον Αραβίδη κι ο γκολεαδόρ με πλάτη στον Σιόβα γύρισε και κάρφωσε τον Μέγερι για να γράψει το 0-1 για την ΑΕΚ! Ήταν εκπληκτικός ο πανηγυρισμός του Αραβίδη στο γκολ! Γύρισε πλάτη στη θύρα 7, έβαλε τη φανέλα στο κεφάλι του και έδειξε με τον... τρόπο του το 21!

Από τις 8 Ιανουαρίου ο Αραβίδαρος έχει πετύχει 9 γκολ σε 9 ματς!

Στο 20' οι πρώτες αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού στους παίκτες τους για τα πολλά λάθη που κάνουν.

Στο 23' ο Μιλοβόγιεβιτς κλαδεύει εν ψυχρώ τον Αραβίδη, κο κο κο, ο Λαμπρόπουλος.

Ο Ολυμπιακός τα έχει χαμένα και δείχνει πλήρως αιφνιδιασμένος από τον τρόπο που κατέβηκε να τον αντιμετωπίσει η ΑΕΚ.

Στο 25' ο Ανέστης είχε ένα άσχημο πέσιμο και δείχνει να έχει χτυπήσει. Ευτυχώς, σηκώθηκε και συνεχίζει.

Με συμπληρωμένη μισή ώρα παιχνιδιού οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού κατά των παικτών τους εντείνονται.

Ο Λαμπρόπουλος το βιολί του. Σε κάθε ευκαιρία βάζει τον Ολυμπιακό στην περιοχή της ΑΕΚ με φάουλ που δίνει έξω από αυτήν.

Στο 32' ο Μάνταλος βρίσκεται στο έδαφος και δείχνει να έχει γυρίσει το πόδι του. Προθερμαίνεται ο Ζόριτς. Ευτυχώς, ο Μάνταλος επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο.

Έχει καταντήσει εκνευριστικό το… κολπάκι του Λαμπρόπουλου. Κάθε δύο λεπτά ένας παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκεται ξαπλωμένος σε κάποιο σημείο του γηπέδου και ο διαιτητής δεν χάνει την ευκαιρία να σφυρίξει φάουλ. Βέβαια, είναι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό τελικά αποβαίνει προς όφελος της ΑΕΚ, αφού περισσότερο αποδιοργανώνει την ομάδα τους.

Στο 38' σέντρα του Ντουρμάζ από δεξιά, κεφαλιά του Φουστέρ, άουτ. Πρώτη υποτυπώδης ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Στο 39' κίτρινη κάρτα στον Λαμπρόπουλο για διαμαρτυρία σε πολύ αυστηρό φάουλ.

Στο 40' κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόσα για διαμαρτυρία. Άρχισαν τα όργανα!

Στο 42' κίτρινη κάρτα στον Σαλίνο για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μπακάκη.

Ο Περέιρα έχει σηκώσει Τσόρι και Μήτρογλου.

Ο Λαμπρόπουλος την δουλεύει τέλεια την σφυρίχτρα, έτσι ακριβώς όπως τον έχουν διδάξει. Ανύπαρκτα φάουλ στους φιλοξενούμενους, εκείνοι τσιμπάνε και διαμαρτύρονται και αμέσως μετά τους φορτώνει με κίτρινες κάρτες. Αλάνθαστο το σύστημα της παράγκας. Έχει δημιουργήσει σχολή τόσα χρόνια τώρα!

Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων. Πού τα βρήκε;

Στο 45'+3' η λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-1 με το γκολ του Αραβίδη.

Χαμός από τις αποδοκιμασίες των γαύρων προς τους παίκτες τους στο Καραϊσκάκης.

"Εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Ένας προσπαθεί από την πλευρά των αντιπάλων να γυρίσει το ματς και αυτός φοράει μαύρα", έγραψε ο Ντέμης Νικολαΐδης χαρακτηριστικά στο προφίλ του πριν από λίγα λεπτά.

Στο 46' έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Μήτρογλου και Αφελάι μέσα, Σαντάνα και Φουστέρ έξω.

Στόπερ μαζί με τον Μιλιβόγιεβιτς, ο Σιόβας.

Στο ημίχρονο αποβλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ ο Βασίλης Δημητριάδης για διαμαρτυρία προς τον 4ο διαιτητή και γνωστό παιδί της πιάτσας, Αρετόπουλο. Σύσσωμη η παράγκα σε δράση. Ενορχήστρωση Αρετόπουλος, διευθυντής ορχήστρας Λαμπρόπουλος.

Στο 48' ισοφαρίζει ο Ολυμπιακός με τον Διαμαντάκο. Ύστερα από σέντρα που προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, με κεφαλιά ο Διαμαντάκος ισοφάρισε. Μήπως πήγε ο Μαρινάκης στο ημίχρονο να ευχηθεί στους διαιτητές; Επειδή το συνηθίζει ρωτάω. Τζανετόπουλος και Γιόχανσον πάντως έχουν ευθύνη αφού έχασαν τον επιθετικό του Ολυμπιακού.

Στο 51' μακρινό σουτ του Σοϊλέδη αποκρούει ο Μέγερι με διπλή προσπάθεια.

Στο 55' ο Λαμπρόπουλος συνεχίζει τα… τραγούδια του. Κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο για φάουλ.

Το ριπλέι αποδεικνύει ότι το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού δεν υπάρχει! Κανένα μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου δεν έγινε πάνω στον Σαλίνο! Με άκυρο γκολ ισοφάρισαν οι γαύροι. Παλιά τους τέχνη κόσκινο!

Στο 59' σουτ του Μπακάκη άουτ.

Για να πάρει φάουλ η ΑΕΚ πρέπει να έχει μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη του παίκτης της!

Στο 61' ο Πλατέλλας πιέζει και κλέβει την μπάλα από τον Σιόβα, την δίνει στον Αραβίδη που του την γυρίζει μέσα στην περιοχή, ο Πλατέλλας στρέφει το σώμα του και σουτάρει αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

Στο μεταξύ ο Λαμπρόπουλος δεν δίνει φάουλ στην ΑΕΚ ούτε με σφαίρες και ο Δέλλας έχει γίνει πύραυλος!

Στο 65' αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Τσόρι αντί του Διαμαντάκου.

Με φορ τον Μήτρογλου, αριστερά τον Αφελάι, δεξιά τον Φορτούνη και ελεύθερο τον Τσόρι πιέζει ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ για να πάρει προβάδισμα.

Στο 67' καλό σουτ του Φορτούνη η μπάλα άουτ.

Στο 69' κίτρινη κάρτα στον Φορτούνη για σκληρό φάουλ πάνω στον Μπαρμπόσα.

Στο 72' αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Ρόβα να παίρνει τη θέση του Μπαρμπόσα.

Παρά το πολυδιαφημισμένο sold out το Καραϊσκάκης δεν γέμισε όπως περίμεναν οι γαύροι.

Ο Αραβίδης πέρασε αριστερά και ο Μάνταλος στην κορυφή με αμυντικά χαφ πίσω του τους Γιόχανσον, Ανάκογλου και Ρόβα. Ο Πλατέλλας παρέμεινε δεξιά.  

Στο 76' ο Ανάκογλου βγάζει τετ α τετ τον Αραβίδη ο επόπτης Γρεβένης δείχνει οφσάιντ. Δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ. Μεγάλη σφαγή της ΑΕΚ!

Τα φάουλ στο μεταξύ είναι 25-10 υπέρ του Ολυμπιακού!

Στο 80' ο Μάνταλος τρώει κλωτσιά στο ψαχνό από πίσω από τον Μιλιβόγιεβιτς και βρίσκεται στο έδαφος. Καμία κάρτα, κανένα φάουλ ο διαιτητής!

Όσο πλησιάζει προς το τέλος του το παιχνίδι και ο Λαμπρόπουλος βλέπει να μην επιτυγχάνεται ο στόχος του, έχει λυσσάξει. Πλήρης αλητεία σε βάρος της ΑΕΚ από έναν εντεταλμένο διαιτητή.

Ο Μάνταλος υποφέρει. Ο Δέλλας ετοιμάζει τον Κρισάντους.

Το γκολ του Ολυμπιακού χρεώθηκε στον Μιλιβόγιεβιτς αντί του Διαμαντάκου επειδή η μπάλα είχε κοντράρει πάνω του πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Ο Μάνταλος επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 82' τρομερό λάθος του Μιλιβόγιεβιτς που γυρίζει λανθασμένα τη μπάλα προς τα πίσω, κλέβει ο Πλατέλλας αλλά δεν μπορεί να πλασάρει.

Πέντε λεπτά ακόμα για την κανονική διάρκεια του αγώνα και καμιά βδομάδα καθυστερήσεις που θα δείξει ο Λαμπρόπουλος!

Στο 87' αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Κρισάντους να παίρνει τη θέση του Μάνταλου. Είναι μόλις η δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ.

Στο 88' σουτ του Ντουρμάζ η μπάλα άουτ.

Στο 90' σέντρα του Τσόρι, κακή εκτίμηση από τον Ανέστη, ευτυχώς προλαβαίνει και διώχνει ο Τζανετόπουλος.

Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Στο 90'+4' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Σαρρή να παίρνει τη θέση του Πλατέλλα. Ο Πλατέλλας βγαίνει λόγω τραυματισμού.

Τέλος του αγώνα. Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1.

Μια ομάδα από σπάνιο κράμα μετάλλων, η ΑΕΚ, έπεσε πάνω σε ένα καμικάζι διαιτητή που της στέρησε τη μεγαλύτερη νίκη της στο διάστημα που απουσιάζει από τον φυσικό της χώρο που δεν είναι άλλος από την Σούπερ Λιγκ. Ένας προπονητής γεννημένος πρωταθλητής, ο Δέλλας, προετοίμασε την ομάδα γι' αυτό ακριβώς που μπορούσε να κάνει. Να χτυπήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ΑΕΚ παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Και φυσικά τα καλύτερα έρχονται. Στη ρεβάνς και πάλι χωρίς έπαρση και με χαμηλά το βλέμμα θα δώσουμε τις μεγαλύτερες απαντήσεις μας. Και με ένα πραγματικό sold out και όχι μουσαντένιο σαν το σημερινό, θα στείλουμε το μεγαλύτερο μήνυμα που απαιτείται για το αν η ΑΕΚ χρειάζεται γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της και του λαού της και όχι κονσερβοκούτι σαν αυτό που ονειρεύονται να της φτιάξουν οι πολέμιοί της. Και αφού τους έπιασα στο στόμα μου τέτοια όμορφη μέρα να μη ξεχάσω να παρηγορήσω τον δημαρχούκο για το στραπάτσο που έπαθε η ομάδα του από την ομάδα όλων των υγειών φιλάθλων σε τούτη τη χώρα. Για διακριθέντες πάλι δεν γίνεται λόγος. Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, όλοι μόχθησαν και κατάθεσαν και την ψυχή τους απέναντι στους ψευτοπρωταθλητές. Τους αξίζουν πολλά μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά όλων των ΑΕΚτζήδων…