Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Φωστήρας-ΑΕΚ Κ20 0-2

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Κ20 της ΑΕΚ κερδίζοντας με 0-2 τον Φωστήρα στον Ταύρο. Χωρίς να εντυπωσιάσει η ΑΕΚ, με δύο γκολ του Αντώνη Κυριαζή στο 68' και στο 73', πήρε τους 3 βαθμούς και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Στέλιος Μανωλάς παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 αλλά με τους Τζάθα, Βλαχομήτρο και Αντωνίου να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα θέσεις χωρίς κάποιος από αυτούς να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ είχε μερικές κλασικές ευκαιρίες, είχε όμως και πολλά λάθη, κυρίως στις μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα η νίκη να έρθει αρκετά πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 0-2.

Οι πιο καλές στιγμές της ΑΕΚ ήταν ένα σουτ του Βλαχομήτρου στο 14' και δύο επικίνδυνες φάσεις με τον Τσέλιο στο 20' και στο 55'.

Την ΑΕΚ έβγαλε από την δύσκολη θέση ο Αντώνης Κυριαζής, για τον οποίο τόσος ντόρος έχει γίνει αυτές τις μέρες έπειτα από τη δοκιμή του στην Αγγλική Μπέρμινχαμ, όταν στο 68' μετά από ωραίο συνδυασμό του Τσέλιου με τον Καρβουνίδη και πάσα του πρώτου, πέρασε και τον Βεζύρη και άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

Ο 17χρονος επιθετικός, στο 73', μετά από μπαλιά του Βιδάλη, μπήκε στην περιοχή, πρόλαβε την έξοδο του Βεζύρη, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στην επαναφορά της με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 0-2 για την ΑΕΚ.

Από εκείνο το σημείο  και μετά ο Φωστήρας παράτησε το ματς και οι παίκτες που χρησιμοποίησε σαν αλλαγές ο Στέλιος Μανωλάς δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν άλλο γκολ.

Έτσι, το 0-2 έμεινε ως στο τέλος και η Κ20 πανηγύρισε ακόμα μία νίκη στο Πρωτάθλημα Football League Νέων.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Βεζύρης, Πρέκας (72' Μιχαηλίδης), Ψωμίδης, Σχίζας, Μαριώτης (86' Γριτζόπουλος), Βυργιώτης, Μπάχα, Χούντα, Νουνός, Γκέτσι, Βλάχος (57' Καινούργιος)
 
ΑΕΚ: Ντούνης, Βιδάλης (76' Κοφσανίδης), Γιαννούτσος (64' Ψάνης), Μαρκοπουλιώτης, Γραμματίκας, Λίτσι, Αντωνίου (46' Κυριαζής), Καρβουνίδης (73' Πανουργιάς), Τζάθας, Η. Τσέλιος (76' Ασπρογιάννης), Βλαχομήτρος (58 Μίχας)