Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΑΕΚ-Χανιά 4-1

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τα Χανιά του Σούλη Παπαδόπουλου που ήρθε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσει. Αυτό θα είχε κάνει αν βέβαια δεν του είχαν φυλαγμένο τέσσερα πανέμορφα γκολάκια οι παίκτες της ΑΕΚ, να τα πάρει πεσκέσι στα πανέμορφα Χανιά. Γιατί εμείς στην ΑΕΚ είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι. Κανείς δεν φεύγει από το ΟΑΚΑ χωρίς τα δωράκια του. Δεν πειράζει Σούλη. Μια άλλη φορά, σε μια άλλη ζωή. Έτσι κι αλλιώς ΑΕΚ και Χανιά δύσκολα πρόκειται ποτέ να ξανασυναντηθούν.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Ρόβας, Ανάκογλου, Ντούνης, Μπαρμπόσα, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς

Στον πάγκο της ΑΕΚ οι: Καραγκιολίδης, Αραβίδης, Γεωργέας, Τζανετόπουλος, Κρισάντους, Γιόχανσον, Ζόριτς

Εκτός αποστολής έμειναν από τον Δέλλα οι Γροντής και Σοϊλέδης

Μάνταλος και Πλατέλλας είναι τιμωρημένοι με 1 αγωνιστική λόγω της αποβολής τους στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Τους Αραβίδη και Γιόχανσον επέλεξε να ξεκουράσει ο Τραϊανός Δέλλας.

Η ενδεκάδα των Χανίων: Σικαλιάς, Γκότοβος, Οικονομόπουλος, Κοντέων, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Νγκουέμ, Πάγκαλος, Γκονζάλες, Ρόχας, Κρητικός

Στον πάγκο των Χανίων: Μακρυωνίτης, Γκούμας, Ρένια, Αλέκου, Σακελλαρίου, Ανδρέου, Γανωτής

Διαιτητής του αγώνα: Κιοτζένης (Ξάνθης), επόπτες: Πυλαρινός-Πήττας

10.000 κόσμος στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε μουδιασμένα και αυτό οφείλεται και στην επιθετική διάθεση που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι με σκοπό να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ.

Στο 7' έγινε η πρώτη επικίνδυνη φάση από τα Χανιά με φάουλ που κέρδισαν έξω από την περιοχή αλλά απέκρουσε δύσκολα ο Ανέστης.

Στο 14' εκτελεί κόρνερ ο Ρόβας, ο Ανάκογλου στοπάρει με το στήθος και με ωραίο βολέ ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ, 1-0.

Στο 30', πάλι ο Ρόβας, εκτελεί φάουλ, συστημένο για το κεφάλι του Λαμπρόπουλου ο οποίος πηδάει και καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 35' ο Πεταυράκης με επιπόλαιη ενέργεια χάνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και σα να μην έφτανε αυτό ανατρέπει ανόητα τον Πάγκαλο που δεν απειλεί στα ίσια και τα Χανιά κερδίζουν πέναλτι.

Στο 36' ο Πάγκαλος εκτελεί το πέναλτι και μειώνει σε 2-1 για τα Χανιά.

Στο 40' ωραία κεφαλιά του Ντούνη αποκρούει ωραία ο Σικαλιάς.

Στο 42' τραυματίζεται ο Ντακόλ και τη θέση του παίρνει ο Αραβίδης.

Στο 44' κίτρινη κάρτα στον Σαρρή.

Στο 45'+1' κίτρινη κάρτα σε Μπρέσεβιτς και Κρητικό.

Στο 45'+2' τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 47' κίτρινη κάρτα στον Κοντέων.

Στο 53' ο Ανάκογλου δίνει δεξιά στον Μπρέσεβιτς, εκείνος στον Ντούνη, ο Ντούνης σεντράρει, ο Αραβίδης αφήνει έξυπνα τη μπάλα να περάσει και ο επερχόμενος Ανάκογλου με ωραίο πλασέ γράφει το 3-1 για την ΑΕΚ.

Στο 62' κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόσα.
 
Στο 68' ο Αλέκου παίρνει τη θέση του Ρόχα.

Στο 70' ο Γιόχανσον παίρνει τη θέση του Ντούνη.

Στο 77' ο Κρισάντους παίρνει τη θέση του Ανάκογλου.

Στο 83' ο Μπαρμπόσα βγάζει υπέροχη ασίστ για τον Αραβίδη, εκείνος περνάει τη μπάλα με το πόδι πάνω από τον Σικαλιά και με κεφαλιά στην κενή εστία γράφει το τελικό 4-1 για την ΑΕΚ.

Στο 87' κίτρινη κάρτα στον Πάγκαλο.

Στο 89' κίτρινη κάρτα στον Γκούμα.

Στο 90'+3' τέλος του αγώνα. Και τώρα ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ απέδειξε ότι όποιες απουσίες κι αν έχει στην εντεκάδα, διαθέτει τους παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν επάξια χωρίς να γίνουν αντιληπτές αυτές οι απουσίες. Επίσης, σε κάθε παιχνίδι για την ΑΕΚ θα ξεπεταχτεί και ένας καινούριος παίκτης που θα πάρει τον τίτλο του κορυφαίου και θα την σηκώσει στις πλάτες του. Σήμερα αυτός ήταν ο Ανάκογλου. Και παρά την ατυχία του τραυματισμού του Ντακόλ και των αναγκαστικών απουσιών των Κορδέρο, Κολοβέτσιου, Φαγέ, Μάνταλου, Πλατέλλα, η ΑΕΚ βρήκε πάλι τις λύσεις για να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα παρέα με τον πολυλογά Σούλη Παπαδόπουλο και την ομάδα του και να τους κεράσει καλούδια και ρακές πριν να μπουν στο αεροπλάνο για τον δρόμο της επιστροφής. Στους κορυφαίους της ΑΕΚ, εκτός του Ανάκογλου, ο Μπακάκης, ο Μπαρμπόσα, ο Ρόβας, και ο Λαμπρόπουλος. Καλοί οι Μπρέσεβιτς, Σαρρής. Πάντα εκεί όποτε τον χρειάστηκε η ΑΕΚ ο Ανέστης. Ο Ντακόλ αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμος, ο Ντούνης βοήθησε, ενώ ο Πεταυράκης έκανε μεγάλη και διπλή γκάφα στη φάση του πέναλτι αλλά δεν είναι και για να του παίρνουμε το κεφάλι. Ο Αραβίδης που αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή στον τραυματισμό του Ντακόλ, περνάει στους διακριθέντες ενώ κατάφερε να σκοράρει και πάλι παρότι προερχόταν από τον πάγκο. Κανονικός κίλερ ο Χρηστάρας. Ο Γιόχανσον επίσης έδεσε ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή, ενώ ο Κρισάντους δεν αγωνίστηκε πολύ για να κριθεί, αλλά κάποιες κινήσεις του πιστοποιούν ότι διαθέτει τον αέρα που πρέπει να έχει ένας ικανός φορ για να μπορέσει να κυριαρχήσει στην αντίπαλη περιοχή. Ο Δέλλας, για άλλη μια φορά κατέβασε μια ομάδα με νοοτροπία νικητή, κάτι που το κάνει γνωστό στους αντιπάλους της από τα πρώτα της πατήματα μέσα στο γήπεδο. Σα να φωνάζει, δεν ξέρω τι θα κάνετε μάγκες αλλά κοιτάξτε να την βγάλετε με όσα λιγότερα μπορείτε γιατί εμείς θα κοιτάξουμε να σας βάλουμε όσα περισσότερα μπορούμε…