Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δες τι απέμεινε

Έξι αγώνες θα δώσει ακόμα η ΑΕΚ για να κλείσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League. Μετά ακολουθούν τα play off. Τα τέσσερα παιχνίδια η ΑΕΚ θα τα δώσει εκτός έδρας, εκ των οποίων τα δύο όμως εντός Αττικής. Ουσιαστικά το μακρινότερο ταξίδι της είναι αυτό της Κυριακής όπου παίζει στην Κρήτη με την Επισκοπή. Θα έχει άλλη μια έξοδο, λιγότερο μακρινή, στα Ψαχνά και δύο αναμετρήσεις στον Ταύρο με τον Φωστήρα και στην Καλλιθέα με την ομώνυμη ομάδα. Τέλος, στην έδρα της έχει τυπικά τρεις αγώνες, όμως εκείνος με τον Πανηλειακό δεν πρόκειται να γίνει αφού η ομάδα του Πύργου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Οπότε η ΑΕΚ απομένει να υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ την Ερμιονίδα, την άλλη εβδομάδα και τον Άλιμο την τελευταία αγωνιστική. Κανένα από αυτά τα 6 ματς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο και να θεωρηθεί ότι η ΑΕΚ μπορεί να κινδυνεύσει με ήττα. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει πάρα πολλές πιθανότητες να τερματίσει πρώτη και αήττητη στην κανονική περίοδο.

Αναλυτικά οι εναπομείναντες αγώνες της ΑΕΚ:

20η αγωνιστική: Επισκοπή-ΑΕΚ 1.3.2015
21η αγωνιστική: ΑΕΚ-Ερμιονίδα 8.3.2015
22η αγωνιστική: Φωστήρας-ΑΕΚ 15.3.2015
23η αγωνιστική: Ηρακλής Ψαχνών-ΑΕΚ 22.3.2015
24η αγωνιστική: ΑΕΚ-Πανηλειακός 30.3.2015 3-0 άνευ αγώνος
25η αγωνιστική: Καλλιθέα-ΑΕΚ 7.4.2015
26η αγωνιστική: ΑΕΚ-Άλιμος 15.4.2015

*Πιθανότατα κάποια ματς θα οριστούν σε εμβόλιμες ημερομηνίες επειδή το πρόγραμμα έχει ξεφύγει από τις ημερομηνίες που είχαν αρχικά οριστεί. Επίσης, το ματς της ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ πάει για τις 11.3.2015, άρα θα πέσει ενδιάμεσα από το ΑΕΚ-Ερμιονίδα και το Φωστήρας-ΑΕΚ. 

Στο μεταξύ η ΑΕΚ έχει μπροστά της την ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και αν όλα πάνε καλά και τον αποκλείσει, θα τις απομένουν άλλα τρία παιχνίδια στο κύπελλο συμπεριλαμβανομένου και του τελικού!

Οι μέχρι στιγμής 8 μονομάχοι έχουν φέρει τα εξής αποτελέσματα:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1
Ηρακλής-Πανιώνιος 2-0
Χανιά-Απόλλων Σμύρνης 1-1
ΟΦΗ-Ξάνθη 1-1
 
Και τέλος, μπαίνοντας στα play off την περιμένουν 10 αγώνες που θα κρίνουν τις 2 πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Super League. Πιθανότατα τα δύο φαβορί θα είναι η ΑΕΚ και ο Ηρακλής που θα μπουν και με την υψηλότερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες. Η πρώτη θέση θα βγάλει και τον πρωταθλητή της Football League. Από τον όμιλο της ΑΕΚ τα τρία φαβορί για τα play off είναι η ΑΕΚ, η Παναχαϊκή και ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ από τον άλλο όμιλο ο Ηρακλής και η Λαμία είναι σίγουροι, ενώ για την τρίτη θέση θα παλέψουν η Ζάκυνθος, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Λάρισα.