Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Εγκρίθηκε ομόφωνα το παραχωρητήριο για το γήπεδο

Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ. Το "παρών" έδωσε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ πρόεδρος της Συνέλευσης ορίστηκε ο Τάκης Ζαχόπουλος. Τα μέλη του σωματείου ψήφισαν και ενέκριναν ομόφωνα το παραχωρητήριο για την κατασκευή της "Αγιά Σοφιάς".
 
Στο πάνελ βρέθηκαν επίσης από την Ερασιτεχνική οι Αλεξίου και Κατσαδήμας, καθώς και ο πρότζεκτ μάνατζερ της "Αγιά Σοφιάς" Δημήτρης Ανδριόπουλος, ενώ τα ταμειακώς εντάξει μέλη που συμμετείχαν στη Γ.Σ. ήταν 75.
 
Στο ΟΑΚΑ ήταν επίσης οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τραϊανός Δέλλας, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, Άκης Ζήκος, Βασίλης Δημητριάδης, Στέλιος Μανωλάς, Θωμάς Μαύρος, Κώστας Νεστορίδης, Στέλιος Σεραφείδης, αλλά και ο διευθυντής της "Δικέφαλος 1924" Νίκος Στράτος.
 
Παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, τόνισε:

"Αυτό που συζητάει η οικογένεια της ΑΕΚ, έχει ξαναγίνει από τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ στο παρελθόν. Αυτή η σύμβαση παραχώρησης από πολλούς εκλαμβάνεται ως πούλημα γης, όμως μιλάμε για εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της Ερασιτεχνικής στη Δικέφαλος για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν υπάρχει ούτε πούλημα, ούτε ξεπούλημα. Έτσι είναι ο νόμος. Η αντιπαροχή που παίρνει το ερασιτεχνικό σωματείο είναι ένα το χωράφι και ένα γήπεδο 32 χιλιάδων θέσεων, συν τα έσοδα από κάθε ματς που παίζει η ποδοσφαιρική ομάδα".
 
Ξεκάθαρος ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσον αφορά την ιδιοκτησία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ:

"Ήρθα για να φτιάξω το γήπεδο. Δηλώνω πως το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Θα βάλουμε προσωπικά μας χρήματα, μαζί με 5-6 ανθρώπους. Το γήπεδο δεν θα έχει ιδιοκτήτη. Έχω βγει στη... ζητιανιά να κάνω το γήπεδο και υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ΑΕΚ που κοιτούν ακόμα τα... άρθρα. Το γήπεδο της Λάρισας ανήκει εκεί που ανήκει. Το γήπεδο του ΟΣΦΠ ανήκει εκεί που ανήκει κι εγώ σας δεσμεύομαι ότι θα ανήκει σε όλους μας. Από τη μέρα που αναλάβαμε το ερασιτεχνικό τμήμα η ερασιτεχνική παίρνει το ποσοστό κανονικά", τόνισε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ. Σε ερώτηση για τα κέρδη από το γήπεδο, απάντησε: "Ποια κέρδη; Πετάς μια ρουκέτα έτσι. Το γήπεδο δεν θα βγάζει τα έξοδά του". Στην συνέχεια του επισημάνθηκε από οπαδό ότι: "Το θέμα είναι να πάρουμε την άδεια", με τον πρόεδρο της ΑΕΚ να σχολιάζει: "Ανοίγεις άλλο θέμα τώρα. Τώρα έγιναν οι εκλογές, θα την πάρουμε την άδεια".
 
Στη συνέχεια τα μέλη του σωματείου ψήφισαν και ενέκριναν ομόφωνα το παραχωρητήριο, υλοποιώντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την "Αγιά Σοφιά".