Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε

Η διακοπή των πρωταθλημάτων ισοδυναμεί με απόσειση των ευθυνών των αρμοδίων και με μετάθεσή τους σε μια πλειάδα ανθρώπων και σωματείων που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για όσα αισχρά συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα εξισωθεί με στρουθοκάμηλο που χώνει το κεφάλι της στην άμμο και νομίζει ότι έχει κρυφτεί και δεν την βλέπει κανένας. Η μόνη έντιμη λύση είναι να πληρώσουν εκείνοι που προκάλεσαν τα επεισόδια και διέσυραν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλο τον πλανήτη. Και έχουν ονοματεπώνυμο αυτοί και τους γνωρίζει όλος ο κόσμος. Αυτό μας έλειπε τώρα να το ρίξει στην τρελή και η νέα και πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση και να αρχίσει περί άλλων να τυρβάζει.

Σε τι φταίει, ας πούμε, ο Πλατανιάς, η Ξάνθη, η Καλλονή, αν ο Μαρινάκης θέλησε να προβεί σε διπλή επίδειξη τραμπουκισμού, μία φορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου και μία στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Σούπερ Λιγκ; Σε τι έχουν φταίξει οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, στους αγώνες της οποίας δεν έχει ανοίξει μύτη φέτος, αν κάποιος συμβούλεψε τον Περέιρα να πάει και να προκαλέσει τους φανατικούς του Παναθηναϊκού στο προχτεσινό ντέρμπι ή αν ο Μαρινάκης εκτόξευσε ολόκληρο οχετό ύβρεων, μαζί με ποτήρια νερού, στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ σε ένα κρεσέντο αλητείας και μαγκιάς επιπέδου Τρούμπας; Η Nova θα χάσει μερικά εκατομμύρια από μια ενδεχόμενη διακοπή των πρωταθλημάτων. Να τα διεκδικήσει από τους ηθικούς αυτουργούς των όσων συνέβησαν και οδήγησαν στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, αν τελικά ληφθεί, από τον αρμόδιο υφυπουργό.
 
Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Κοντονή, ο οποίος δεν διαθέτει την ανάλογη εμπειρία πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι μια απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων, έτσι γενική και αόριστη, θα αποτελέσει την ταφόπλακα για μία σειρά από ομάδες, για την Εθνική Ελλάδος που θα πρέπει στα τέλη της άνοιξης να αρχίσει προετοιμασία, αλλά και για την ευρωπαϊκή παρουσία των ελληνικών ομάδων η οποία θα αποδυναμωθεί. Και όλα αυτά πρόκειται να συμβούν για να μην αγγίξει ο νόμος τους πραγματικούς ενόχους και τους ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων που συντελούνται καθημερινά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποφάσεις με τσαγανό απαιτούνται και όχι μεσοβέζικες λύσεις και νίψιμο των χεριών αλά Πόντιος Πιλάτος. Μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν έχει συμβεί το μπάχαλο της τελευταίας εβδομάδας; Μαρινάκης και Αλαφούζος δεν βγάζουν τα μάτια τους; Ε, ωραία κύριε υπουργέ. Τιμωρήστε τον Τύρναβο, τον Αίαντα Σαλαμίνας και την Περδικούλα Αετοράχης και… καθαρίσατε…