Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας

Οι ομάδες, βάση του κανονισμού που η ίδια η ΕΠΟ έχει θεσπίσει, υποχρεούνται μετά την λήξη κάθε αγώνα να προσέλθουν στη συνέντευξη τύπου, εκπροσωπούμενες από τον προπονητή τους και από έναν ποδοσφαιριστή που έχει επιλεγεί από τις ίδιες, με σκοπό να κάνουν δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι που μεταδίδει τον αγώνα τους. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, τόσο η ΕΠΟ όσο και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, είναι υποχρεωμένοι να τις καλέσουν σε απολογία και να τους επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Σε δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός φέτος, μία με τον Φωστήρα και μία με τον Τύρναβο για τους μεταξύ τους αγώνες του κυπέλλου Ελλάδος, παραβίασε τον κανονισμό και δεν επέτρεψε στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές του να μεταβούν στις αντίστοιχες συνεντεύξεις τύπου. Μέχρι στιγμής, ούτε η ΕΠΟ, ούτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχουν συγκινηθεί να καλέσουν τον Ολυμπιακό σε απολογία.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει καταγγελία εναντίον του Ολυμπιακού ώστε να αναγκάσει τους αρμόδιους να δραστηριοποιηθούν. Εγώ λέω ότι η πρόκληση είναι τόσο μεγάλη και εξόφθαλμη που φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση ότι εκείνοι που κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτόματα απαλλάσσονται από κάθε υποχρέωση που ισχύει για τις άλλες ομάδες. Έτσι, με τον τσαμπουκά τους. Πρόκειται για μία ακόμα πεντακάθαρη επίδειξη δύναμης από πλευράς Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οπότε η αίσθησή μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ ματαιοπονεί και αναλώνεται σε ενέργειες που δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα. Εδώ δεν έκανε καταγγελία εκείνος που θίγεται περισσότερο απ' όλους, δηλαδή το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο θα έπρεπε να έχει απαιτήσει ισονομία για όλες τις ομάδες, επικαλούμενο μάλιστα και απώλεια εσόδων και ζητώντας αποζημίωση από τον σουλτάνο του ποδοσφαίρου μας που αυθαίρετα αποφασίζει ποιοι κανονισμοί θα ισχύουν και πότε αλλά και για ποιους.
 
Μια ιδέα θα ήταν, αν ήθελε ο ΠΑΟΚ να αντιδράσει θεαματικά και να προκαλέσει την αντίδραση όλων των φορέων, να ανταποδώσει στα ίσια εφαρμόζοντας μία παρόμοια πρακτική. Να απαγορεύσει δηλαδή στον επόμενο αγώνα του στον προπονητή του και στον παίκτη που θα έχει επιλεγεί να πάνε στη συνέντευξη τύπου του συνδρομητικού καναλιού. Να είναι σίγουροι ότι την άλλη μέρα θα τους έχει καλέσει και η ΕΠΟ και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας σε απολογία. Και τότε να ξεφωνίσει με την άνεσή του τον σουλτάνο και το καθεστώς του που από την ασφάλεια του σουλτανάτου του θα ξαπλώνει με άνεση και θα παρακολουθεί χαμογελώντας τα τεκταινόμενα…