Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Προστατέψτε τον εαυτό σας, ξεφωνίστε τους

Υπογράφει ο Κως Άντζελες

Γιατί η you tube επιμένει να βάζει αυτά τα εντελώς ανόητα διαφημιστικά banner μέσα στα βιντεάκια της αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να τους έχει ρίξει μια ματιά έστω και για ένα δευτερόλεπτο πριν να τα κλείσει;

Γιατί πολλοί απερίσκεπτοι διαχειριστές ελληνικών sites -δυστυχώς και αρκετών αθλητικών- επιμένουν στις σπαστικές pop up διαφημίσεις που πετάγονται σαν τα τσουτσούνια μπροστά στη σελίδα, εμποδίζοντας τον αναγνώστη να διαβάσει ή καθυστερώντας αφάνταστα το φόρτωμα της σελίδας, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αναγνώστες να την κοπανάνε από το site πριν καλά-καλά να διαβάσουν μια λέξη;

Γιατί μεγάλα ειδησεογραφικά sites που φορτώνουν βίντεο, επιτρέπουν να προστίθενται μπροστά από το κυρίως θέμα, τόσο μεγάλης χρονικής διάρκειας διαφημιστικά σποτ, χωρίς μάλιστα τη δυνατότητα του αναγνώστη να τα παρακάμψει; Έχουν σταθμίσει το όφελος από τις διαφημίσεις, με τις ενδεχόμενες απώλειες αναγνωστών και έχουν βρει θετικό το ισοζύγιο;

Πόσο μαλάκας πρέπει να είναι ένας λαός που ανέχεται να του πασαλείβουν τα μούτρα του με κάθε λογής αηδίες, σε ώρες μάλιστα που κάθεται στο τραπέζι του να φάει σαν άνθρωπος κι εκείνος δεν σαμποτάρει τα συγκεκριμένα προϊόντα; Ανοίγεις μεσημεριάτικα την τηλεόραση και παρελαύνουν από μπροστά σου:

1) τα αηδιαστικά επιθέματα για τις πατούσες που τα φοράς κι εκείνα γίνονται γλοιώδη και πράσινα από τις τοξίνες που αποβάλλονται από τα βρώμικα πόδια.

2) το πουρί που έχει μαζέψει ο σωλήνας του πλυντηρίου από τα άλατα, τον οποίο πιέζει επιδεικτικά ο "τεχνικός" για να ξεπηδάει όσο πιο πηχτό και βρωμερό γίνεται μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών.

3) εκείνο το γαμημένο το παπάκι για τις λεκάνες της τουαλέτας και τα αηδιαστικά μικρόβια που καταπολεμάει και που πρέπει να σου τα δείξουν αναλυτικά μέσα στα μούτρα σου με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες γίνεται.

4) εκείνο το απαίσιο γλιτσιασμένο πράσινο τερατίδιο που πηδάει πάνω στο στήθος του κρυολογημένου νεαρού και δεν τον αφήνει να αναπνεύσει (αλήθεια, υπάρχει ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο που έκρινε ότι αυτό το έκτρωμα μπορούν να το βλέπουν μικρά παιδιά και να παραμένουν ανεπηρέαστα;).

5) τις άλλες, τις αποκρουστικές πράσινες βλέννες, που κολλάνε στο στήθος του μπαμπά και δεν τον αφήνουν να πάει να παίξει με τα παιδιά του, μέχρι που επεμβαίνει το θαυματουργό σιρόπι και τις παραμερίζει προς μεγάλη χαρά των πιτσιρικάδων.

6) τον ξεφτιλισμένο συναγερμό που κελαηδάει μέσα στ' αυτιά σου σαν καναρίνι με βρογχοπνευμονία για να σε πείσει ότι άμα βάλεις αυτή τη μαλακία της πλάκας κάτω από την πόρτα σου δεν υπάρχει περίπτωση να μπει μέσα κλέφτης.

7) την αηδιαστική πάνα-βρακάκι του Γιαννάκη που έχει κάνει τα κακάκια του σε μια κοινή πάνα και έχει πασαλειφτεί ο τόπος, επειδή δεν προτίμησε την τριπλά ενισχυμένη της διαφήμισης, που όλα τα σκατά μένουν μέσα της και ο κωλαράκος του Γιαννάκη λάμπει καθαρός και τσουπωτός.

8) τη σερβιέτα με τα φτερά (που να βγάλει φτερά ο πούστης που εμπνεύστηκε τη διαφήμιση και να πετάξει στο υπερπέραν) η οποία δεν αφήνει τις βλέννες και τα αίματα να βγαίνουν από το πλάι και ταυτόχρονα κρατάει την γκόμενα στεγνή και καθαρή όλες τις ώρες της ημέρας.

9) τις κωλοεκπομπές τους, πρωινάδικες, μεσημεριάτικες και ό,τι άλλο σκατά στα μούτρα τους, που τις έχουν καταντήσει πλυντήρια εγκεφάλων με τις συνεχείς προσφορές σε καθημερινή βάση για τον τάχα μου πιο γρήγορο που θα στείλει μήνυμα από το κινητό του, ώστε να προλάβει να είναι εκείνος ο τυχερός της σούπερ προσφοράς, που κανείς δεν ενημερώνει κανέναν για το ποιος κέρδισε, αν πράγματι κέρδισε κανείς, πώς διάολο τον λένε, πότε παρέλαβε το δώρο και πού. Τίποτα. Εντελώς μαύρο και ύποπτο σκοτάδι. Το αφάν γκατέ της λαμογιάς.

Πατρονάρισμα στις εταιρείες που ανήκουν τα νούμερα των σταθερών που δίνουν στον κόσμο, με τις απίστευτες χρεώσεις για τους αφελείς και που είναι ιδιοκτησία φυσικά των αφεντικών τους, μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών των μέσων που δουλεύουν οι οσφυοκάμπτες αυτοί παρουσιαστές, που δέχτηκαν να ξεπουληθούν και να μετατραπούν σε πωλητές ελπίδας για έναν λαό που στενάζει και που εξαγοράζει την ελπίδα που του πουλάνε όταν του κουνάνε κάτω από τη μύτη του τα πακέτα με τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που θα πάρουν αν τηλεφωνήσουν πιο γρήγορα από κάποιον άλλο. Θεέ μου, πόση αφέλεια πια διαθέτει αυτός ο λαός;

Δεν πάει πολύς καιρός που έβγαιναν με κάποια αισχρά παιχνίδια (κάποιοι ελάχιστοι και ιδιαίτερα θρασείς βγαίνουν ακόμα και σήμερα, αν και υπάρχει δικαστικό δεδικασμένο) με τηλεοπτικές κρεμάλες και χρησιμοποιώντας λέξεις τις οποίες εύρισκαν και μικρά παιδιά. Τις παρουσίαζαν κάποιες ατάλαντες κοπελίτσες που δεν κοκκίνιζαν καθόλου, παρόλο που ήξεραν ότι εξαπατούν ηλικιωμένους ή αφελείς ανθρώπους σαν τους παππούδες, σαν τις γιαγιάδες τους ή ακόμα και συνανθρώπους τους με ιδιαίτερα προβλήματα. Τα τηλέφωνα έσπαζαν από αφελείς που ήξεραν την πανεύκολη απάντηση και έσπευδαν να την πουν για να κερδίσουν, την ίδια στιγμή που οι τηλεφωνικές γραμμές ήταν φορτωμένες από τα δικά τους παπαγαλάκια, που επίτηδες έδιναν προκλητικά λάθος απαντήσεις. Κι όσο έβλεπε η γιαγιά να δίνουν οι άλλοι βλακώδεις απαντήσεις, ενώ εκείνη ήξερε την σωστή και θα κέρδιζε, τόσο να επιμένει να τηλεφωνεί στην κομπιναδόρικη γραμμή που ανήκει στο ίδιο λαμόγιο που ανήκει και το κανάλι που φιλοξενεί αυτά τα τερατουργήματα.

Όλος ο κόσμος στηρίζει τις ελπίδες του για να απαλλαγεί από αυτούς τους κανάγιες στους αρμόδιους υπουργούς της νέας κυβέρνησης που διατυμπανίζουν ότι θα βάλουν ένα τέλος στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Να το δούμε και να μη το πιστεύουμε. Όμως, μέχρι τότε, όλοι εμείς πρέπει να λάβουμε από μόνοι μας τα μέτρα μας. Μια καλή συμβουλή θα ήταν να κλείσουμε όλοι τις τηλεοράσεις μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δέκα μέρες. Ούτε ένας να μη την ανοίξει. Έλα όμως που υπάρχουν χιλιάδες μοναχικοί άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν άλλη συντροφιά από ετούτο τα καταραμένο χαζοκούτι του κερατά. Τουλάχιστον ας πολεμήσουν με τα όπλα που έχουν στα χέρια τους και το κυριότερο από αυτά λέγεται τηλεκοντρόλ. Έχουν προνοήσει βέβαια και γι' αυτό οι κουτοπόνηροι καναλάρχες. Εκεί που δεν μπορούσαν να τα βρουν μεταξύ τους ούτε για τα πιο απλά θέματα, ξαφνικά συμφώνησαν οι διαφημίσεις των καναλιών να πέφτουν όλες μαζί ταυτόχρονα, ώστε να μην έχει επιλογή να ξεφύγει από αυτές ο τηλεθεατής, στρεφόμενος σε ένα κανάλι που την ίδια ώρα θα εξέπεμπε κάποιο πρόγραμμα.

Ανοίξτε τα ριαδιοφωνάκια σας καλοί μου άνθρωποι. Δεν θέλετε να γλιτώσετε; Δεν θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας από την γενικευμένη επίθεση απροκάλυπτης και φτηνής προπαγάνδας που σας γίνεται από το ένα πρωί μέχρι το άλλο; Ασταμάτητα μάλιστα. Και, στην τελική, φορτώστε λίγο πανάθεμά με. Θυμώστε μωρέ. Γιαουρτόζουμο κυλάει στις φλέβες σας αντί για αίμα; Όποια από αυτά τα προϊόντα βλέπετε να υποτιμούν τη νοημοσύνη σας ή να ενοχλούν την αισθητική σας, φτύστε τα! Μη τα αγοράσετε ποτέ! Δυσφημείστε τα σε όποιον γνωρίζετε. Το ίδιο να κάνετε και για συγκεκριμένες εκπομπές. Και για κανάλια ολόκληρα που στοχεύουν μόνο στην τσέπη σας θεωρώντας σας εκ προοιμίου βλάκες και εύκολα θύματα της καλά στημένης κομπίνας τους. Αν δεν μάθουμε να ελαφροκοιμόμαστε και να ξυπνάμε με το παραμικρό σε κάθε περίεργο ήχο που ακούμε, τότε είμαστε καταδικασμένοι μια ζωή να μας πιάνουν τα λαμόγια στον ύπνο…