Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η τιμωρία του μπαγαπόντη

 
Τρεις από τους βασικούς παίκτες της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από τους Πειραιώτες, από τους οποίους και απομακρύνθηκαν ως ακατάλληλοι για να στελεχώσουν την βασική τους ομάδα.

Ο λόγος για τους Λαμπρόπουλο, Σοϊλέδη και Τζανετόπουλο! Και οι τρεις αμυντικοί. Αν βάλει κανείς κάτω τα εκατομμύρια που έχει πετάξει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός σε αμφιβόλου αξίας αμυντικούς που, όχι μόνο δεν του έλυσαν το αμυντικό του πρόβλημα αλλά αντιθέτως το ανέδειξαν περισσότερο, καταλαβαίνει τη μεγάλη προσφορά που μπορεί να έχει ένα κοφτερό μάτι το οποίο να μπορεί να διακρίνει το μέγεθος της αξίας των νεαρών του ποδοσφαιριστών και να του επιτρέπει να επενδύει πάνω τους, αντί να πληρώνει κάθε χρόνο ένα σκασμό λεφτά και παίκτες να μην έχει. Η κακή νοοτροπία των μεγάλων ομάδων να προτιμούν τις μεταγραφές για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη πείνα των οπαδών τους και ταυτόχρονα να καίνε παίκτες που εξέτρεφαν μέσα στα σπλάχνα τους, είναι ενδεικτική της κακομοιριάς και του καταντήματος του ποδοσφαίρου μας. 
 
Ο μόνος αμυντικός που του βγήκε του Ολυμπιακού, ήταν κάποιος που δεν έδωσε ούτε δεκάρα για να τον αποκτήσει, αφού τον έκλεψε από την ΑΕΚ που άνηκε μέχρι τότε. Κι όχι μόνο του βγήκε αλλά έσπευσε να τον πουλήσει στη Ρόμα βάζοντας δέκα ζεστά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του, άσχετα αν μετά έψαχνε πάλι από την αρχή για αξιόπιστες λύσεις που του προέκυπταν κολοκύθια τούμπανα. Στον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, όπου καμία αξία δεν έχουν λέξεις όπως, ηθική, τιμιότητα, αξιοπρέπεια, αυτού του είδους η τιμωρία όπως του φαταούλα Ολυμπιακού, λέγεται και η τιμωρία του μπαγαπόντη!