Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Γράμμα συμπαράστασης σε έναν απελπισμένο γαύρο

Πόσο δυστυχισμένος πρέπει να νιώθεις που είσαι οπαδός του Ολυμπιακού. Δεν ξέρεις πόσο σε κατανοώ.

Πόσο μαλάκας πρέπει να αισθάνεσαι όταν σε παραμυθιάζουν για την σούπερ ομάδα που σου φτιάχνουν κι εσύ με τα ματάκια σου βλέπεις όλη αυτή την καρικατούρα που στήνεται γύρω σου για σένα, αλλά χωρίς εσένα.

Πόσο ηλίθιο πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου που σε δουλεύουν με τα απαξιωτικά καλωσορίσματα που έκαναν στην ΑΕΚ της Β' εθνικής οι οπαδικές φυλλάδες της ομάδας σου κι εκείνη ήρθε μέσα στο γήπεδό σας, σας κατούρησε μέσα στα μούτρα και έφυγε σηκώνοντας το φερμουάρ της.

Πόσο βλάκας μα την αλήθεια πρέπει να πίστεψες ότι είσαι, όταν παράγοντας της αντίπαλης ομάδας έδινε συνέντευξη στο κανάλι που μετέδωσε τον αγώνα και εξέφραζε τις διαμαρτυρίες του για την ανελέητη σφαγή της ομάδας του, μια σφαγή που κι εσύ είδες με τα μάτια σου και μη κάνεις τώρα τον Κινέζο, και ξαφνικά πετάγεται ένας χοντρόβλακας καραπαπάρας της ομάδας σου με ύφος χιλίων τραμπούκων να ζητήσει εξηγήσεις για το σε ποιες ακριβώς φάσεις αδικήθηκε η ΑΕΚ, όταν όλη η Ελλάδα σας έφτυνε για το απύθμενο θράσος σας.

Ξέρω, σε καταλαβαίνω, σε νιώθω πόσο δυστυχισμένος είσαι. Έλα, μη κάνεις έτσι. Δεν είναι όλοι οι παράγοντες του Ολυμπιακού μαλάκες. Απλά, έτυχε, όλοι οι μαλάκες να είναι παράγοντες του Ολυμπιακού. Υπάρχουν όμως ανάμεσα στους οπαδούς σας και μερικά καλά παιδιά, να, όπως εσύ ας πούμε, που δεν ήξεραν, δεν κατάλαβαν, απλά παρασύρθηκαν και βρέθηκαν να υποστηρίζουν αυτή την άθλια ομάδα.

Αντιλαμβάνομαι πόσο αηδιαστικό είναι να σε μισεί και να σε σιχαίνεται όλη η φίλαθλη Ελλάδα εκτός, από τους ομοίους σου. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα θέλατε να δέσετε μια πέτρα στο λαιμό σας και να πάτε να πνιγείτε. Αλλά σου επαναλαμβάνω, μην κάνεις έτσι. Δεν είναι και για θάνατο.

Σου συμπαραστέκομαι για τις γελοιότητες που υφίστασαι καθημερινά με όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους που διαφεντεύουν την ομάδα σου. Θα πληροφορήθηκες ότι σήμερα επιχείρησαν να πάρουν στα χαρτιά αγώνα στο… πινγκ πονγκ! Έλα, κάνε κουράγιο. Θα υπάρξουν και χειρότερα. Σε λίγο τους τίτλους του Ολυμπιακού δεν θα τους βάζουν πια σε γυάλινες τροπαιοθήκες αλλά σε… ντοσιέ! Πολύ χαρτούρα αδερφέ μου, αλλά τι φταις κι εσύ για όλη αυτή τη συσσωρευμένη ντροπή;

Κάποτε, οι πιο παλιές γενιές, είχαν άλλους τρόπους να αντιδρούν όταν τους υποτιμούσαν τη νοημοσύνη. Τους πλάκωναν στα κορνέ και τους έκαναν άσπρους μες στη σαντιγί από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Μάλιστα μερικοί πασαλειμμένοι παλιοί σας πρόεδροι τους αποκαλούσαν επιστήμονες. Αλλά με τέτοια κρίση σήμερα πού λεφτά για κορνέδες. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Κάνε κουράγιο αδερφέ Ολυμπιακέ. Κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα αποκτήσετε κι εσείς μια κανονική ομάδα, όπως όλες οι άλλες. Θα κερδίζετε μέσα στα γήπεδα και μόνο αν έχετε καλύτερη ομάδα από τους άλλους. Οι διαιτητές θα σφυρίζουν και εναντίον σας κανένα πέναλτι ή θα σας ακυρώνουν και κανένα δικό σας γκολ. Αν πάνε όλα καλά μπορεί να αποβάλλουν κάπου-κάπου και κανέναν δικό σας ποδοσφαιριστή, έτσι, για πρωτοτυπία. Όχι όλο των αντιπάλων. Στο κάτω-κάτω καταντάει βαρετό, δε νομίζεις;

Θα έρθει μια μέρα που η ΕΠΟ, οι ομοσπονδίες, τα σωματεία, θα είναι ανεξάρτητα και όχι γλάστρες στη βεράντα του προέδρου σας. Οι διαιτητές θα σφυρίζουν ό,τι βλέπουν κι όχι ό,τι τους υποδεικνύουν. Κάνε κουράγιο αδερφέ γαύρε. Σύντομα θα ξημερώσει μια άλλη μέρα. Σύντομα θα ξαστερώσει και ο αέρας θα γίνει πιο καθαρός γύρω σου. Δεν θα βρωμάει πια χαλασμένο γαύρο. Κάνε κουράγιο αδερφέ. Για να αντέξεις όσο σας αντέξαμε…