Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Όλη η αλήθεια για τον Πουλίδο

Αυτή η ιστορία με τον Μεξικανό Άλαν Πουλίδο και την παραλίγο μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και μετά στον Λεβαδειακό, έχει μπόλικο παρασκήνιο από πίσω της. Γράφτηκαν, γράφονται και θα γραφτούν πολλά. Την πλήρη αλήθεια όμως μόνο το ΑΕΚΟΡΑΜΑ μπορεί να σας την προσφέρει.

Πάνε δέκα μήνες τώρα που μας τα έκαναν να μη μπορούμε να καθίσουμε σε καρέκλα από το πρήξιμο με τη μεταγραφάρα του παικταρά στον γαύρο. Ο Μαρινάκης μάλιστα την εκμεταλλεύτηκε και σαν προεκλογικό πυροτέχνημα όταν διεκδικούσε τον Δήμο Πειραιά. Όπου να 'ναι έρχεται, έλεγε στα γκνου του λιμανιού. Όπου να 'ναι φτάνει. Κλεισμένο τον έχουμε. Η Τίγκρες όλο αυτό το διάστημα φώναζε ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο μαζί της και δεν μπορεί να φύγει παρά μόνο με μεταγραφή που θα συμφωνηθεί μαζί της. Ο χοντρός όμως τον ήθελε τζάμπα τον τυπάκο, σαν ελεύθερο. Καλόμαθε αρπάζοντας τον Μανωλά και τον Τζιμπούρ από την ΑΕΚ, αλλά και παίκτες από την Παναχαϊκή, όπως ο Σάμαρης και τόσοι ακόμα από άλλες ομάδες. Συμπτωματικά όλους αυτούς τους πούλησε και έβγαλε εκατομμύρια. Ούτε ένας δεν έμεινε στο λιμάνι.

Η Τίγκρες, λοιπόν, προσέφυγε στο CAS, όπου και δικαιώθηκε. Ο παίκτης θέλοντας και μη επέστρεψε στη βάση του και τα ψαράδικα του Περαία σπάραξαν στο κλάμα. Και ξαφνικά, μετά από μήνες, κάνει πάλι την εμφάνισή του, διατυμπανίζοντας ότι, επιτέλους, έχει την ελευθέρας του στα χέρια. Ξανά χαρές και πανηγύρια στο λιμάνι και να πάλι οι δηλώσεις για την αξία του παίκτη που θα αλλάξει τον Ολυμπιακό. Όπως άρχισαν όμως να ελέγχουν τα χαρτιά του με το νομικό επιτελείο τους, διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά κι αυτή τη φορά. Μάλιστα τώρα ήταν πιο ζόρικα τα πράγματα αφού ο Ολυμπιακός κινδύνευε με πολύ βαριές κυρώσεις αν προχωρούσε σε υπογραφή συμβολαίου με τον παίκτη. Τότε μπήκε σε εφαρμογή η κουτοπονηριά τους. Θα τον δώσουμε δανεικό για έξι μήνες σε ένα δικό μας άνθρωπο και θα μας τον επιστρέψει το καλοκαίρι και ούτε γάτα ούτε ζημιά, σκέφτηκαν.

Αμ δε. Το νομικό επιτελείο τους ανακάλυψε ότι ακόμα και έτσι το μπλέξιμο για τους γαύρους θα ήταν πολύ μεγάλο. Και ξαφνικά σκέφτηκαν ότι αν ήταν να μπλέξουν οι ίδιοι, ας έμπλεκαν μια άλλη ομάδα, πιο μικρή, την οποία θα στήριζαν και στα επερχόμενα δικαστήρια, αν προέκυπταν. Και έβαλαν τον Κομπότη να τον… αγοράσει εκείνος. Και βγήκε ο Κομπότης και μας κούφανε όλους ότι τον παίρνει με μεταγραφή τον παίκτη και πως συνεννοήθηκε απ' ευθείας μαζί του επειδή μιλούσαν και οι δύο καλά ιταλικά! Τότε έκανε την επανεμφάνισή της η Τίγκρες και τους κούνησε κάτω από τα μούτρα το χαρτί με την απόφαση του CAS που αναγνώριζε οριστικά το συμβόλαιο του παίκτη με την ομάδα τους. Η γάτα ο Κομπότης, αντιλήφθηκε αμέσως πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πως όσο δύσκολο είναι να πέσει η ομάδα του στη Β' κατηγορία με τις πλάτες που διαθέτει, τόσο εύκολο είναι να την ρίξουν κατευθείαν από την ΟΥΕΦΑ!

Πρέπει να είναι η μεγαλύτερη καταγραμμένη επικοινωνιακή ήττα του Μαρινάκη όλων των εποχών. Μεγάλο ρεζιλίκι λέμε. Οι δε φυλλάδες τους "Πρωκταθλητής" και "Γαύρος" από ευθιξία και μόνο δεν έπρεπε να ξανακυκλοφορήσουν. Όμως είπαμε, σε γκνου απευθύνονται και τα γκνου ως γνωστόν δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις για σωστή πληροφόρηση, ενώ έχουν μαλώσει εδώ και χρόνια με την αλήθεια.

Τώρα βέβαια κυκλοφορεί και μια άλλη ιστορία. Εγώ θα σας την γράψω κι εσείς διαλέγετε όποια σας κάθεται καλύτερα. Την πρώτη φορά που ήρθε ο Πουλίδο στην Ελλάδα, ο Μαρινάκης τον έβγαλε για φαγητό. Πλάκωσαν κάτι γαύρους μαρινάτους, κάτι γαρίδες και κάτι χταπόδια και ήρθε και βαρυστομάχιασε ο Μεξικανός. Κάποιοι κακεντρεχείς λένε μάλιστα ότι ο γαύρος ήταν χαλασμένος και έπαθε τροφική δηλητηρίαση. Έμεινε, λοιπόν, τρεις μέρες στο κρεβάτι και μόλις συνήλθε τσάκωσε το πρώτο αεροπλάνο και την έκανε για το Μεξικό. Τώρα που ξαναγύρισε και πήγε στη Λειβαδιά να γνωρίσει τον Κομπότη, εκείνος τον πήγε για σουβλάκια. Επιφυλακτικός στην αρχή ο Πουλίδο, θυμούμενος το πάθημά του με τον Μαρινάκη, δεν έβαζε μπουκιά στο στόμα του και τρόμαξε να τον ψήσει ο Κομπότης να δοκιμάσει τα σουβλάκια του, λέγοντάς του ότι τέτοια σουβλάκια δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο και δεν τα έχει δοκιμάσει ούτε στο Μεξικό. Τι να κάνει κι ο παίκτης, χλαπάκιασε καμιά δεκαριά καλαμάκια και πέρασε άλλο ένα φανταστικό τριήμερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λειβαδιάς για πλύση στομάχου. Φήμες λένε ότι έφυγε νύχτα με το πρώτο αεροπλάνο και πως θα ακούει για Ελλάδα και θα του έρχεται αναγούλα στη σκέψη των φαγητών της. Άδικο το βρίσκω για τη χώρα μας. Έλα στην ΑΕΚάρα παιχταρά μου να σε πάμε εμείς στο IDEAL ή στον Μπάρμπα Αλέξη, να καταλάβεις τι σημαίνει κανονικό ελληνικό σουβλάκι, χωρίς επιπτώσεις και τρεχάματα σε τουαλέτες και νοσοκομεία…