Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

Μόλις χτες λέγαμε για τον διαιτητή Ιωαννίδη στον αγώνα Βέροιας-Ολυμπιακού και τον χειρουργικό τρόπο που πέρασε πριονοκορδέλα την τοπική ομάδα βγαίνοντας από πάνω και λάδι, αφού εφάρμοσε κατά γράμμα τον κανονισμό. Και πριν περάσουν 24 ώρες, ήρθε ένα άλλο κοράκι, ονόματι Φωτιάδης, από τις Σέρρες και στηριζόμενος και αυτός στο γράμμα του νόμου εκτέλεσε την ΑΕΚ με χειρουργική μέθοδο ακριβείας.

Το ζητούμενο είναι πως δεν μπορεί τυπικά να τους την πέσει κανείς αφού λειτούργησαν με το γράμμα του νόμου. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι ότι το γράμμα του νόμου βρίσκει την εφαρμογή του μόνο στη μία από τις δύο ομάδες που αγωνίζονται; Διότι και στη Βέροια ο Ιωαννίδης έπρεπε να είχε αποβάλλει και δύο παίκτες του Ολυμπιακού και στη Ριζούπολη ο Φωτιάδης τουλάχιστον τρεις παίκτες του Απόλλωνα. Σ' αυτούς δεν ισχύει το γράμμα του νόμου; Επίσης, χτες στη Ριζούπολη, διαιτητής και επόπτης είχαν το θράσος να υποδείξουν οφσάιντ τον Μπαρμπόσα μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα όταν μπροστά στα μάτια τους καλυπτόταν από τέσσερις (4) παίκτες του Απόλλωνα! Κι ακόμα οι κίτρινες κάρτες που έδειξε ο κόραξ στον Μάνταλο ήταν αν μη τι άλλο παρατραβηγμένες.

Πάμε τώρα σε μερικές ακόμα συμπτώσεις. Στη Βέροια ο Ιωαννίδης δεν σφύριξε καθαρό πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού, με πονηρό σκοπό, για να γείρει την πλάστιγγα της αδικίας και προς την άλλη μεριά, ώστε να μη τολμήσει κανείς μετά να του καταλογίσει πρόθεση. Άλλωστε το επιθυμητό αποτέλεσμα είχε ήδη επιτευχθεί. Άλλο που έκανε όλη την υπόλοιπη βρομοδουλειά εντελώς χοντροκομμένα και στο τέλος τα κατάφερε και εκτέθηκε. Τα γνωστά γαυροειδή μέσα ενημέρωσης, κάνοντας όπως το συνηθίζουν το άσπρο μαύρο, τη μόνη αδικία που είδαν στη Βέροια ήταν το πέναλτι που δεν έδωσε ο Ιωαννίδης στον Ολυμπιακό!

Στη Ριζούπολη ο Φωτιάδης, αναγκάζεται να δώσει το εξόφθαλμο πέναλτι που γίνεται μπροστά στα μάτια του σε βάρος της ΑΕΚ, όταν παίκτης του Απόλλωνα αρπάζει τον Αραβίδη από τον λαιμό και τον παρασύρει στο χορτάρι. Και ω του θαύματος. Οι λεχρίτες της παραπληροφόρησης, στηριζόμενοι σε κάποια κουτσαβάκια που φορούσαν τη φανέλα του Απόλλωνα και έπασχαν από έλλειψη ανδρισμού λέγοντας ακόμα και ψέματα για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, είχαν το θράσος να θάψουν τα όργια του συγκεκριμένου διαιτητή εναντίον της ΑΕΚ και να μας εμφανίζουν σήμερα σαν αδικημένο τον Απόλλωνα!

Αυτό είναι το σύστημα αγαπητά μου φιλαράκια. Η προπαγάνδα είναι το Α και το Ω στον παράγοντα παραπληροφόρηση. Μια πάγια τακτική που αποδίδει καρπούς όταν οι προπαγανδιστές απευθύνονται σε ανεγκέφαλους. Γιατί ο πολύς κόσμος βλέπει και βλέπει πολύ καλά, τόσο ώστε να καταφέρνει να διακρίνει τους σκοταδιστές από τους κοινωνούς της αλήθειας.

Βέβαια, μη νομίζετε ότι θα αλλάξω γνώμη και τώρα που έχω να κάνω με παίκτες της ΑΕΚ θα το γυρίσω στο κο κο κο. Ό,τι έγραψα χτες για τους παίκτες της Βέροιας, ισχύει και για τους δικούς μας. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ένα παίκτης, εκτός από ποδοσφαιρικές γνώσεις, φυσική κατάσταση και γερό κορμί, πρέπει να διαθέτει και ευφυΐα. Χωρίς αυτήν κανένας ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα. Στην περίπτωση των ποδοσφαιριστών της Βέροιας βέβαια, είχαμε να κάνουμε με εξύβριση του διαιτητή μετά από απόφασή του. Η υπέρτατη βλακεία, ειδικά όταν ένας ευφυής παίκτης έχει ψυχανεμιστεί κατά πού το πάει ο διαιτητής με τις αποφάσεις του.

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες της ΑΕΚ δεν έχουμε να κάνουμε με την ίδια περίπτωση. Εδώ έγιναν κάποια δυνατά μαρκαρίσματα σε πρώτο χρόνο και είδαν την πρώτη κίτρινη κάρτα ο καθένας. Ο διαιτητής είχε μιλήσει και ουσιαστικά είχε δείξει τις προθέσεις του. Ο Πλατέλλας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την πρώτη κάρτα που δέχτηκε πάει και κάνει τάκλιν τσουλήθρα πάνω σε αντίπαλό του και δίνει στο κοράκι την ευκαιρία που έψαχνε να αφήσει την ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο. Λίγο μυαλό παραπάνω ήθελε για να διαχειριστεί ένας παίκτης έναν τόσο αποφασισμένο διαιτητή. Απλά αποφεύγει να του δώσει δικαιώματα κι εκείνος στρέφεται σε άλλο υποψήφιο θύμα. Πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Μάνταλο, παρόλο που εδώ και η πρώτη κάρτα που δέχεται είναι αστεία, αλλά και η δεύτερη δεν είναι τόσο καραμπινάτη. Όμως ο σοφός παίκτης αποφεύγει ένα τέτοιο μαρκάρισμα και μάλιστα στο 87', όταν του έχει δοθεί πια η ευκαιρία να διαβάσει για τα καλά τις προθέσεις του κόρακα με τα μαύρα…