Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ίδια όλα κι απαράλλαχτα

"Έχω μιλήσει ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ζητάμε την επιτάχυνση των δικών στον αθλητισμό γιατί είναι αδιανόητο να γίνονται συζητήσεις στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με δικογραφίες οι οποίες παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων. Είναι αδιανόητο άνθρωποι να στερούνται το τεκμήριο της αθωότητας και να σύρονται στη λάσπη".

Τάδε έφη Σταύρος Κοντονής, υφυπουργός Αθλητισμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην οποία οι Έλληνες έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες μήπως και αλλάξει κάτι σ' αυτόν τον τόπο, συμπεριλαμβανομένου του θολού τοπίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποια στελέχη του κόμματος που υιοθέτησε τη λέξη ελπίδα σαν σύνθημα του ερχομού του, που πιθανότατα δεν έχουν καταλάβει τι είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια στον εκάστοτε τομέα που τους έχει ανατεθεί, ελάχιστες μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, φροντίζουν να ψαλιδίζουν αυτή την ελπίδα με τον πιο απαράδεκτο τρόπο από τον ελληνικό λαό που τους πίστεψε και τους εμπιστεύτηκε.
 
Ώστε το κύριο μέλημα της κυβέρνησης αγαπητέ υπουργέ είναι η λάσπη στην οποία σύρονται άνθρωποι από τους οποίους στερείται το τεκμήριο της αθωότητας. Τα θύματά τους δεν δικαιούνται ούτε ψήγμα συμπάθειας. Και προχώρησε και σε κατανομή ευθυνών ο υφυπουργός, με κύριους υπεύθυνους τους κακούς δημοσιογράφους που βρήκαν τρόπο να περιέλθουν στα χέρια τους οι δικογραφίες. Οι δημοσιογράφοι φταίνε που κάνουν εκπομπές μέσα από τις οποίες ξεσκεπάζουν τις βρωμιές και ρίχνουν φως στα σκοτεινά σημεία που δρουν οι ποντικοί της παρανομίας. Οι ποντικοί είναι εκ προοιμίου αθώοι! Μπράβο, ωραία το ξεκίνησες το έργο υπουργέ. Καλά το πας. Καμιά φορά, λένε, λίγες λέξεις ή μερικές κινήσεις του καπετάνιου, είναι αρκετές για να καταλάβει ο επιβάτης την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το καράβι. Και του δικού μας καραβιού η ρότα, παρόλο που άλλαξε καπετάνιο, προς τα ίδια βρώμικα και θολά νερά έχει χαραχτεί…