Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ-Κέρκυρα 2-0

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς του 1-1 για την πρόκριση στους 8 του κυπέλλου Ελλάδος.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες 10.000 κόσμος έδωσε το παρόν και πανηγύρισε μαζί με τους παίκτες την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (αν περάσει την Ξάνθη) θα είναι οι δύο πιο δυνατοί αντίπαλοι που πιθανόν θα συναντήσει η ΑΕΚ στον δρόμο της για τον τελικό. Με μια καλή κλήρωση βάζει πλώρη για την κατάκτηση του κυπέλλου. Δύο παιχνίδια για τους 4, άλλα δύο για τον τελικό και ο ίδιος ο τελικός. Συνολικά πέντε παιχνίδια μακριά από την κατάκτηση του κύπελλου βρίσκεται η ΑΕΚ. Στο μεταξύ οι ομάδες που έχουν περάσει ήδη, εκτός Παναθηναϊκού (αν περάσει η Ξάνθη είναι κι αυτή του χεριού της) και Ολυμπιακού, είναι όλες του χεριού της με τρεις από αυτές να είναι ομάδες της Football League (τέσσερις μαζί με την ΑΕΚ). Χανιά, Απόλλων Σμύρνης, Ηρακλής, Πανιώνιος, ΟΦΗ (ο οποίος μπορεί και να μην αγωνιστεί στη συνέχεια του κυπέλλου), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός  (ή Ξάνθη) και ΑΕΚ είναι οι 8 ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83' Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89' Ντακόλ), Πλατέλλας (71' Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Kέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Κόντος (46' Χαβίτο), Παρασκευαϊδης (57' Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57' Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ
 
Διαιτητής είναι ο Τριτσώνης (Αθηνών), από τον οποίο η ΑΕΚ δεν τρέφει και τις καλύτερες αναμνήσεις, αφού ήταν ο διαιτητής που διέκοψε τον αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός και ενώ είχε την διαβεβαίωση από την αστυνομία ότι μπορούσε να συνεχιστεί κανονικά για τα 13 λεπτά που ήθελα για να λήξει, τη χρονιά που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στην Football League II. Στο μεταξύ ο Τριτσώνης στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ δέχτηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα, από κάποιον που δεν μάθαμε ποτέ, βάση του οποίου πήρε και την τελική του απόφαση να διακόψει τον αγώνα.

Στο 2' σέντρα του Μπακάκη από τα δεξιά, η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαρμπόσα με τακουνάκι τη γυρίζει στον Αραβίδη, αλλά ο Κουτζαβασίλης μπλοκάρει.

Στο 9' μακρινό σουτ του Πλατέλλα άουτ η μπάλα.

Στο 12' σέντρα του Μπαρμπόσα από αριστερά στο πρώτο δοκάρι, σουτ του Αραβίδη, η μπάλα βρίσκει σε σώμα αμυντικού και φεύγει κόρνερ αλλά ο Τσιρώνης δείχνει άουτ.

Στο 17' τεχνικό σουτ του Πλατέλλα μπλοκάρει ο Κουτζαβασίλης.

Στο 24' ο Μπαρμπόσα από τον άξονα, στρώνει αριστερά για τον Ανάκογλου, σουτ του τελευταίου διώχνει δύσκολα ο Κουτζαβασίλης.

Στο 36' κίτρινη κάρτα στον Ανδρεόπουλο για σκληρό φάουλ πάνω στον Σοϊλέδη.

Στο 38' έφυγε Γιόχανσον, έπαιξε το ένα-δύο με τον Αραβίδη, βγήκε και έπεσε στα πόδια του Σουηδού ο Κουτζαβασίλης μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στο 43' κίτρινη κάρτα στον Καϊκούτ.

Στο 44' ο Μπακάκης κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αραβίδης τσιμπάει τη μπάλα, από κόντρα η μπάλα πάει αριστερά στον Μπαρμπόσα, αλλά το σουτ του Πορτογάλου φεύγει άουτ.

Στο 45' λήγει το πρώτο ημίχρονο με σκορ 0-0.

Στο 46' βγαίνει ο Κόντος και μπαίνει ο Χαβίτο για την Κέρκυρα.

Στο 50 ο Γκόμεζ ανατρέπει τον Μπαρμπόσα και ο Τσιρώνης δίνει το πέναλτι και δείχνει κίτρινη κάρτα στον Γκόμεζ.

Στο 51' εκτελεί το πέναλτι ο Μάνταλος και γράφει το 1-0 για την ΑΕΚ.

Στο 53' ο Μάνταλος με ωραία ενέργεια βγάζει στον Μπακάκη που κάνει αμέσως τη σέντρα, πιάνει το σουτ ο Αραβίδης αλλά η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ για την ΑΕΚ.

Στο 57' βγαίνουν Καρντόσο και Παρασκευαΐδης για την Κέρκυρα και μπαίνουν Βενέτης και Μαρκόφσκι.

Στο 63' κίτρινη κάρτα στον Φάμπιο.

Στο 69' μακρινό σουτ του Χαβίτο η μπάλα άουτ.

Στο 71' σου του Μπαρμπόσα, σκάει η μπάλα, πετάγεται ο Κουτζαβασίλης και αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 75' σουτ του Χαβίτο αποκρούει δύσκολα ο Ανέστης.

Στο 77' βγαίνει ο Πλατέλλας και μπαίνει ο Μπρέσεβιτς.

Στο 80' κίτρινη κάρτα στον Μπακάκη για φάουλ.

Στο 81' κερδίζει η Κέρκυρα το πρώτο της κόρνερ.

Στο 82' άστοχη έξοδος του Ανέστη, κεφαλιά του Μαρκόφσκι, αποκρούει πάνω στη γραμμή ο Αραβίδης και σώζει την ΑΕΚ από την ισοφάριση.

Στο 83' ο Αραβίδης, που ένα λεπτό πριν έσωσε την ΑΕΚ, με φοβερό σουτ διπλασιάζει τα τέρματα της ΑΕΚ και ουσιαστικά της χαρίζει την πρόκριση.

Στο 83' φεύγει ο Σοϊλέδης και τη θέση του παίρνει ο Πεταυράκης.

Στο 84' σέντρα του Μπακάκη η μπάλα στο δοκάρι.

Στο 88' κίτρινη κάρτα στον Ανάκογλου.

Στο 89' βγαίνει ο Ανάκογλου κα μπαίνει ο Ντακόλ.

Στο 90' φάουλ του Καϊκούτ η μπάλα άουτ.

Στο 90'+2' νέο φάουλ του Καϊκούτ, πέφτει και διώχνει σε κόρνερ ο Ανέστης.

Στο 90'+3' κεφαλιά του Μαρκόφσκι άουτ.

Στο 90'+4' ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του αγώνα. Η ΑΕΚ κερδίζει την Κέρκυρα με 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα προκρίνεται στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Με κέντρο που έτρωγε σίδερα η ΑΕΚ παγίδευσε την Κέρκυρα, η οποία μόλις στο 69' έκανε το πρώτο της σουτ προς την εστία της ΑΕΚ ενώ στο 81' κέρδισε το πρώτο της κόρνερ! Αυτά τα στοιχεία λένε τα πάντα για το σημερινό παιχνίδι. Αν κάποιος δικαιούταν να πάρει τη νίκη αυτή ήταν η ΑΕΚ. Ανάκογλου, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, οι κορυφαίοι για την ΑΕΚ. Πολύ καλοί οι Μπακάκης, Σοϊλέδης, Πλατέλλας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος και Ανέστης. Ο τελευταίος έκανε ένα και μοναδικό λάθος στην έξοδο του 82', όπου και θα μπορούσε η Κέρκυρα να έχει ισοφαρίσει, αλλά είναι αστείο να μιλάμε για ένα λάθος από έναν τερματοφύλακα που έχει κατεβάσει τα ρολά από την αρχή της σεζόν και η ΑΕΚ δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο. Ο Μπρέσεβιτς, ο Πεταυράκης και ο Ντακόλ έπαιξαν λίγο για να κριθούν. Ο Δέλλας έχει καταφέρει να φτιάξει μια σταθερή ομάδα με όμορφα αποδυτήρια και αγώνα με αγώνα αποκτά την απαραίτητη εμπειρία που του χρειάζεται για να γίνει ο προπονητής της ΑΕΚ για πολλά-πολλά χρόνια…