Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Δικαίωμα στο όνειρο

Όταν βγαίνει ο Νίκος Καραγιαννίδης και γράφει στον "Αποδυτηριάκια" ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλείσει την ΑΕΚ βάζοντας να παίξει την Κ20, ή ακόμα και την Κ17, όσο να 'ναι κλονίζεσαι.

Για τους αμύητους, Νίκος Καραγιαννίδης σημαίνει ιδρυτής και εκδότης της αθλητικής εφημερίδας "Φίλαθλος", γνωστός στο ευρύ κοινό σαν "Αποδυτηριάκιας", από τη σχετική στήλη στον "Φίλαθλο", αλλά και το σημερινό ομότιτλο site, ΑΕΚτζής βαμμένος μέχρι τα μπούνια και κουμπάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Γιατί να το πει αυτό ο Καραγιαννίδης; Για να κεντρίσει το φιλότιμο των παικτών της ΑΕΚ; Για να πικάρει τον κολλητό και κουμπάρο του να ενισχύσει την ομάδα; Για να γλυκάνει τον χοντρό που τελευταία τον είχε δυσαρεστήσει; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
 
Παρά τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό του, θεωρώ εντελώς άτοπα και πολύ πιο πάνω από μια απλή λεκτική υπερβολή τα λόγια του. Με την Κ20 του Ολυμπιακού η πρώτη ομάδα της ΑΕΚ δεν θα καταδεχόταν ποτέ να τεθεί αντίπαλος, πολύ δε περισσότερο με την Κ17. Κι αυτό για να μην εκθέσει τα παιδιά που παίζουν σ' αυτές διασύροντάς τα. Ξεχνάει ο Νίκος Καραγιαννίδης πως η ΑΕΚ δεν είναι Ολυμπιακός. Εκείνος ο Ολυμπιακός που καταδέχτηκε να αντιμετωπίσει τους ερασιτέχνες της ΑΕΚ και να τους κερδίσει με 6-0 μόνο και μόνο για να καταγραφεί ένα εμφατικό σκορ στην προϊστορία των δύο ομάδων. Αυτά μόνο κομπλεξικοί και συμπλεγματικοί μπορούν να τα κάνουν. Άλλοι έχουν αξιοπρέπεια και σέβονται τους αντιπάλους τους και άλλοι δεν έχουν κανένα κόλλημα να μαζεύουν τίτλους που τους κέρδισαν στα χαρτιά ή μέσα στα σκοτεινά υπόγεια της διαπλοκής.
 
Όσο για τα δύο παιχνίδια του κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού και το ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προκριθεί, σε λίγες μόνο μέρες θα μας έχουν λυθεί όλες οι απορίες. Και το λέω χωρίς καμία έπαρση και χωρίς υπεραισιοδοξία, σεβόμενος την ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε έμψυχο υλικό και ελπίζοντας σε δυο καθαρά παιχνίδια χωρίς την παρέμβαση δακτύλων που δρουν πίσω από το παραβάν. Ας επιτρέψουμε στα παιδιά που παίζουν στην ΑΕΚ και στους πολυάριθμους οπαδούς της, να έχουν το δικό τους μερίδιο στο όνειρο. Κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει…