Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ήταν μια φορά ένας γίγαντας που τον έλεγαν... Δωτιέα Αγιάς!

Δωτιέας Αγιάς! Όχι καλέ, δεν σας βρίζω! Όνομα ομάδας είναι! Ομάδα της Γ' κατηγορίας, της ίδιας που αγωνίζεται και ο πάλαι ποτέ μεγάλος και τρανός Άρης, οι οπαδοί του οποίου μας έριχναν ανάθεμα να πέσουμε στην Γ' εθνική και οι εφημερίδες τους μας έλεγαν Κούλες, παρότι εμείς πηγαίναμε στο γήπεδό τους και τους πετούσαμε κάτι ξεγυρισμένες τεσσάρες (που' σαι Σκόκο) αποδεικνύοντάς τους ότι κάτι τέτοιες Κούλες πρέπει να τις προσέχουν γιατί κατουράνε όρθιες και έχουν μουστάκι. Και να πού έφτασε το χάλι τους. Αυτός ο… Δωπιέας Αγιάς (ποιος ήρθε;) τους πέταξε τα μάτια έξω σήμερα μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης κερδίζοντάς τους με 1-0 και αποκλείοντάς τους από τη συνέχεια του κυπέλλου της Γ' κατηγορίας. Η πιο σωστή κοσμοθεωρία από καταβολής κόσμου είναι η σεμνότητα και η ταπεινότητα. Να έχεις το κεφάλι κάτω, όσο ψηλά κι αν ανεβαίνεις. Διότι η κατηφόρα από την ανηφόρα απέχουν μια τόση δα κορυφή που τις χωρίζει. Κι έτσι και την περάσεις αυτή την κορυφή ανεβαίνοντας και σε πάρει μετά η κατηφόρα, κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσεις και με ποιον τρόπο. Και επειδή ο Άρης έχει μπόλικα χιλιόμετρα ακόμα να διανύσει από την κατηφόρα που έχει πάρει, καλό θα είναι όλη αυτή η περιπέτεια να του γίνει μάθημα και να κάνει έμβλημά του την ταπεινοφροσύνη. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί και εξαρτούν την ύπαρξή τους από τους ανθρώπους που στελεχώνουν τις διοικήσεις τους. Κι από λαμόγια ξέρουμε καλά κι εμείς και οι Αρειανοί όσο και για το πού μπορούν να φτάσουν μια ομάδα προκειμένου να τα οικονομήσουν. Ο κόσμος καλός και άγιος είναι αλλά δεν μπορεί να παρέμβει και να αλλάξει τη μοίρα ενός συλλόγου του οποίου οι διοικήσεις του έχουν προαποφασίσει να τον απαξιώσουν. Αν μπορούσε άλλωστε να αλλάξει κάτι ο κόσμος θα το είχαν κάνει και οι Αρειανοί και οι ΑΕΚτζήδες.

Για τους τύπους να γράψουμε και τις λεπτομέρειες του… θρυλικού αποκλεισμού του Άρη από τον… Δωτιέα Αγιάς!

Εκτός της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Γ' Εθνικής έμεινε ο Άρης, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 στο Κλ. Βικελίδης από τον Δωτιέα Αγιάς.
 
Στο 49' ο Τσατσαλίδης άνοιξε το σκορ για την Αγιά που κράτησε χωρίς ζόρι το υπέρ της αποτέλεσμα και προκρίθηκε στα ημιτελικά.
 
Εκεί θα κοντραριστεί με τα Τρίκαλα που επικράτησαν 4-2 της Καβάλας.

Άρης: Mπαϊμάκης, Λιόνης, Χουζούρης, Βασιλόπουλος, Φερνάντες, Ντούνγκα, Πόι, Ρένια, Συμεωνίδης, Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος.
 
Δωτιέας Αγιάς: Σταυρακάκης, Πετρουζέλης, Δημόλιος, Γούτος, Κοκκίνης, Κουρδής, Τσατσαλίδης, Κατσίκης, Τσιρογιάννης, Ουέλινγκτον, Κουβέλας.