Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Δικαίωση για τη συνένωση των δύο υποθέσεων

Είναι υπέροχο το συναίσθημα της δικαίωσης και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι μας έχει κατακλύσει. Το ΑΕΚΟΡΑΜΑ ήταν το μοναδικό μέσο ανάμεσα στα blogs, τα sites, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, που επέμενε εδώ και ένα μήνα ότι οι δικαστικές αρχές οδηγούνται στην απόφαση της συνένωσης της υπόθεσης εγκληματικής οργάνωσης με εκείνη των στημένων αγώνων του 2011 και της εκδίκασής τους σαν μία υπόθεση. Λοιδορηθήκαμε μάλιστα από τους διάφορους ειδήμονες οι οποίοι έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν πρακτικά να συμβεί κάτι τέτοιο αφού είναι δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους υποθέσεις. Εμείς επιμέναμε ότι εμπλέκονται στην πλειοψηφία τους τα ίδια πρόσωπα και συνεπώς όχι μόνο έστεκε αλλά ήταν και επιβεβλημένη η συνένωση των δύο υποθέσεων, με δεδομένο ότι η πρώτη, αυτή των στημένων αγώνων, πάνε σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα και ακόμα δεν έχει εκδικαστεί! Άρα, με την απόφαση για συνένωση αποτρέπεται η παραγραφή πολλών αδικημάτων από την παλαιότερη υπόθεση, ο χρόνος για την οποία κόντευε να συμπληρωθεί! Μάλιστα ορισμένα εκ των αδικημάτων που έχουν χαρακτηριστεί πλημμελήματα, των οποίων ο χρόνος που απαιτείται για να παραγραφούν είναι μικρότερος, έχουν παραγραφεί ήδη!

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί, τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στους δικαστικούς κύκλους, ότι παρά το σφίξιμο του κλοιού γύρω από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις δύο αυτές βρώμικες υποθέσεις, το κύκλωμα καλά κρατεί και εξακολουθεί να δρα σα να μη συμβαίνει τίποτα! Τα περίεργα αποτελέσματα πάνε και έρχονται, τόσο εκείνα που έχουν άμεση σχέση με την κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ, όσο και εκείνα που αφορούν στον στοιχηματισμό.

Περίεργη χαρακτηρίζεται η εξέλιξη του πονταρίσματος στο χτεσινό παιχνίδι κυπέλλου ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Βέροια, όπου στο 60ο λεπτό του αγώνα και ενώ η Βέροια προηγείτο με 0-1, οι στοιχηματικές εταιρείες δέχονταν μεγάλα πονταρίσματα στον τελικό άσσο του Πανιωνίου και ω του θαύματος όλοι αυτοί που ποντάρισαν στον Πανιώνιο μέσα στα επόμενα 30' λεπτά δικαιώθηκαν!

Το ίδιο περίεργες χαρακτηρίζονται μια σειρά από διαιτησίες των τελευταίων αγωνιστικών, οι οποίες στο σύνολό τους ευνοούν μια συγκεκριμένη ομάδα ή αδικούν κατ' εξακολούθηση τους κυριότερους αντιπάλους της. Οι δε διαιτητές που υποπίπτουν στα "ανθρώπινα λάθη" που γίνονται στους εν λόγω αγώνες, κατά μία περίεργη σύμπτωση επιβραβεύονται με τον ορισμό τους και την επόμενη αγωνιστική, αντί να τιμωρηθούν όπως και θα έπρεπε. Αντιθέτως, κάποιοι διαιτητές που δεν πειθάρχησαν και διαιτήτευσαν με βάση τα όσα έβλεπαν την ομάδα που πρέπει να ευνοείται ή έπαιξαν 50-50 τους αντιπάλους της που πρέπει να αδικούνται, χωρίς να τηρηθούν ούτε καν τα προσχήματα τιμωρήθηκαν και πήγαν στα σπίτια τους.
 
Είναι φανερό ότι γίνεται μια άτυπη μάχη χαρακωμάτων μεταξύ εκείνων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη και τη δικαιοσύνη στο λαοφιλέστερο άθλημα και των ανθρώπων που κινούν τα νήματα και που ελέγχουν τα πάντα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι τελευταίοι επιδίδονται συχνά-πυκνά σε μια επίδειξη δύναμης και θράσους, αγνοώντας και αυτήν ακόμα την κοινή γνώμη που παρακολουθεί εμβρόντητη τις εξελίξεις…