Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ Κ20-Αχαρναϊκός 3-1

Άνετη επικράτηση της ΑΕΚ Κ20 επί του Αχαρναϊκού με 3-1 στα Σπάτα για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νέων της Football League. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά ήταν ανώτερη σε ολόκληρο το ματς, πήρε νωρίς προβάδισμα και έφτασε σε μία εύκολη νίκη. Έτσι, οι κιτρινόμαυροι παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Τσέλιος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Γραμματίκας, Κοντοές, Μαρκοπουλιώτης και Γιαννούτσος στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Λίτσι και Γαλανόπουλος και οι Τζάθας Βλαχομήτρος Τσέλιος, πίσω από τον Κυριαζή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι Τζάθας και Βλαχομήτρος, οι δύο σκόρερ της Ένωσης, άλλαζαν συνέχεια πλευρές.

Στο 2' ο Τζάθας είχε δοκάρι σε προβολή που έκανε μετά από παράλληλη μπαλιά του Βλαχομήτρου. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Σέντρα του Γιαννούτσου και με κεφαλιά ο Τζάθας έκανε το 1-0. Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 5' με σουτ του Τσέλιου.

Κεφαλιά του Βλαχομήτρου στο 26' έφυγε άουτ, ενώ στο 37' οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πετύχουν αυτογκόλ. Στο 41' ο Τσέλιος σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο και στην αμέσως επόμενη φάση ο Αχαρναϊκός ισοφάρισε με τον Ζωγράφο.

Τον τελευταίο λόγο είχε ο Βλαχομήτρος που με ένα γκολ παρόμοιο με αυτό του Τζάθα, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ένωση, προτού πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε. Πολύ σκληρό ματς με πολλά φάουλ στο κέντρο. Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση σημειώθηκε στο 65' με τον Καρβουνίδη να σουτάρει αλλά ο Μπαρδής είπε και πάλι "όχι". Στο 67' ο Βλαχομήτρος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ για την ΑΕΚ Κ20. Στο 78' ο Κυριαζής κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος, ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το τελικό 3-1. Στα τελευταία λεπτά ο Αχαρναϊκός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, είχε δύο καλές στιγμές με τον σκόρερ Ζωγράφο στο 85' και στο 87' αλλά δεν άλλαξε κάτι και το 3-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Τσέλιος, Γραμματίκας (82' Παπάζογλου), Γιαννούτσος (56' Βιδάλης), Μαρκοπουλιώτης, Κοντοές, Γαλανόπουλος, Τζάθας (46' Καρβουνίδης), Λίτσι (70' Ασπρογιάννης), Κυριαζής (82' Γεωργαμλής), Θ. Τσέλιος και Βλαχομήτρος (79' Μίχας).
 
Αχαρναϊκός: Μπαρδής, Μαζμανίδης, Πιτέλης, Ποτουρίδης, Παπά, Καλαμιώτης, Κολονερός, Τζανέτος, Χίος, Θεοδώρου, Ζωγράφος.