Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κοινό μέτωπο των τριών

Κοινό μέτωπο Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου με σκοπό να πιέσουν προς την πλευρά της δικαιοσύνης ώστε να τελειώσει η ανομία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι τρεις ηγέτες φαίνονται αποφασισμένοι να το πάνε στα άκρα το πράγμα μέχρι να ξεμπερδέψουν μία και καλή με τη διαφθορά που έχει απλώσει τα πλοκάμια της στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Η αλήθεια είναι ότι με τους ρυθμούς που κινείται η ελληνική δικαιοσύνη είναι πολύ πιθανόν, όταν θα οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι του πορίσματος Κορέα στα δικαστήρια, να βρίσκονται σε βαθιά γεράματα οι περισσότεροι απ' αυτούς.

Το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα καταφέρουν να επισπευστούν οι διαδικασίες, όταν είναι γνωστό ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη διάθεση των ανθρώπων που κρατούν στα χέρια τους τις πολύκροτες αυτές υποθέσεις. Επίσης, το χρονικό σημείο που επέλεξαν κατά πόσο προσφέρεται για παρόμοιες επαναστατικές κινήσεις; Μπροστά μας έρχονται εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων είναι θολό και αβέβαιο. Οι συσχετισμοί εξουσίας που θα προκύψουν θα είναι το ίδιο αποφασισμένοι ώστε να επιστρατευτεί ο κρατικός μηχανισμός για να συμβάλλει προς την κατεύθυνση της κάθαρσης; Μέχρι ποιου σημείου θα είναι διατεθειμένοι να σπάσουν αυγά εκείνοι που θα εκλεγούν, για να μπορέσουν να συγκρουστούν με τα επί σειρά ετών σφυρηλατημένα κέντρα αποφάσεων που ελέγχουν το ποδόσφαιρο;
 
Όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να συνεκτιμηθούν πριν από την οποιαδήποτε οριστική απόφαση των τριών ηγετών που θα οδηγήσει σε οριστική ρήξη με το καθεστώς του συστήματος. Μια πρώτη κίνηση θα είναι η άρνηση να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με τις προϋποθέσεις που τους θέτουν ως τετελεσμένα γεγονότα. Δηλαδή την αντικατάσταση του Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ με το ομοίωμά του, τον Γκιρτζίκη και με τον Ζωγράφο στους ορισμούς των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας. Θα απαιτήσουν εκλογές στην ΕΠΟ και μάλιστα με διευρυμένο εκλογικό σώμα και όχι μεταξύ συγγενών και φίλων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Επίσης θα θέσουν βέτο να μη συμμετάσχει σ' αυτές ούτε ένα από τα πρόσωπα που είναι υπόδικα και περιλαμβάνονται στο πόρισμα Κορέα. Για να συμβεί αυτό και επειδή δεν έχουν προσωποποιηθεί οι κατηγορούμενοι, θα πρέπει άμεσα να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα πιέσουν σε πρώτη φάση.