Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μα, τόσο τεμπέληδες οι Έλληνες;

Υπογράφει ο Κως Άντζελες

Τις είπε με τη σειρά του ο κύριος Νίκος Μακρόπουλος τις μαλακίες του σε κανάλι της Αλβανίας. Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή που τον φιλοξένησε αν η Ελλάδα έχει ακόμα ανάγκη τους Αλβανούς ή αν θα έπρεπε εκείνοι να γυρίσουν πίσω στην χώρα τους, αφού τώρα υπάρχει μεγάλη κρίση:
 
"Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τους Αλβανούς. Οι Αλβανοί είναι ενσωματωμένοι με μας. Τα παιδιά των Αλβανών που μένουν στην Ελλάδα πάνε στα ελληνικά σχολεία, μιλάνε την ελληνική γλώσσα, είναι ένα με μας. Παντρεύονται με Έλληνες πλέον. Η επόμενη γενιά θα είναι ένα. Εξάλλου οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και αν θα φύγουν οι Αλβανοί πίσω, εγώ δεν θα βρω (...)", είπε ο Νίκος Μακρόπουλος. "Το πιστεύετε αυτό;", τον ρωτά ο παρουσιαστής. "Ναι το πιστεύω", λέει ο τραγουδιστής και συνεχίζει: "Το καφεδάκι, το φραπεδάκι και τίποτα άλλο... Μα γι αυτό και την πληρώσαμε".

Στο μεταξύ η δισκογραφική εταιρία του τραγουδιστή, Sonar Music, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:
 
"Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και αφορούν στον Νίκο Μακρόπουλο, παρουσιάζοντας τον σαν "Ανθέλληνα". Ξεκαθαρίζουμε τα εξής:
 
Σε μία Ελλάδα που σε λίγες μέρες έχει μπροστά της μία εκλογική μάχη, η οποία τυγχάνει να είναι η πιο κρίσιμη από την μεταπολίτευση, υπάρχουν ''δημοσιογράφοι'' που απομονώνουν μία φράση από μία συνέντευξη που δόθηκε από τον τραγουδιστή πριν από περίπου ένα χρόνο στην Αλβανία, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή και για να κατασκευάσουν είδηση, για άγνωστους λόγους.
 
Είναι γνωστή σε όλους η αγάπη του Νίκου Μακρόπουλου για την πατρίδα του και δεν θα έλεγε ποτέ κάτι σκόπιμα για να την υπονομεύσει".

Πώς μεταφράζεται κάτι τέτοιο; Η φράση "δεν θα έλεγε κάτι σκόπιμα" τα λέει όλα. Κάποιος που δεν κάνει κάτι σκόπιμα, το κάνει επειδή ή πάσχει από αλτσχάιμερ ή είναι φελλός και δεν καταλαβαίνει τι λέει. Έχω λάθος; Τι να σας κάνω όμως που κάπου έχει δίκιο, μέσα στο αλτσχάιμέρ του, ο από πάνω κύριος. Οι Έλληνες είναι όντως τεμπέληδες. Τόσο τεμπέληδες που βαριούνται να αρπάξουν τα σκουπόξυλα και να πάρουν στο κυνήγι όλους εκείνους που δεν χάνουν ευκαιρία να τους... διαφημίζουν. 
 
Φυσικά την επόμενη απάντηση την ξέρουμε. Θα... παραποιήθηκαν κι αυτού οι δηλώσεις του, όπως του κάθε μαϊντανού που ανοίγει το στόμα του και λέει ό,τι θέλει. Άλλος ένα πρέσβης καλής θέλησης που διαφημίζει τη χώρα μας στο εξωτερικό. Τελικά εκείνοι που ισχυρίζονται ότι μας ψεκάζουν πρέπει να έχουν δίκιο. Μόνο που μερικούς από εμάς τους ψεκάζουν από πιο χαμηλά με και με πολύ καλύτερα υλικά!