Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση του Ντέμη για το γήπεδο

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στο επίσημο προφίλ του στο Facebook, εξέφρασε τις απόψεις του για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ακριβοδίκαιος, όπως πάντα και χωρίς κανένα κόμπλεξ, τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και έδωσε το δικό του στίγμα καυτηριάζοντας όλα τα κακώς κείμενα εκείνων που μάχονται λυσσαλέα για να ορθώσουν εμπόδια σ' αυτή την προσπάθεια.

"Παρακολουθώ εδώ και καιρό τη διαμάχη σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Η άποψή μου για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι γνωστή και την έχω εκφράσει δημόσια κατά καιρούς. Το σημαντικό όμως τώρα είναι ότι η διοίκηση της ομάδας έχει τη θέληση, την πρόθεση και το νόμο για να κατασκευάσει το γήπεδο εκεί. Οι απαραίτητες κινήσεις έχουν ήδη γίνει και πλέον αυτό που περίμενα είναι να γίνονται συνεχώς συζητήσεις από τις δύο πλευρές, του Δήμου και του συλλόγου, για την κατασκευή του γηπέδου, δουλεύοντας για τα περισσότερα οφέλη και για τους δύο.

Ο δήμαρχος στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, βλέπουμε να προβάλει σθεναρή αντίσταση στο να προχωρήσει το έργο του γηπέδου. Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω τους λόγους που το κάνει. Αν στόχος του είναι να καλλιεργήσει ένα προφίλ ενός ανερχόμενου αριστερού επαναστάτη κόντρα στον "μεγιστάνα" Μελισσανίδη, ως ένα βαθμό τα πάει καλά: Προκαλεί εντάσεις και "παγιδεύει" με τον τρόπο αυτό τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι βλέποντας το όνειρο τους να καταστρέφεται ξεφεύγουν όσον αφορά στην συμπεριφορά τους, με αποτέλεσμα όλο αυτό να του προσδίδει, όπως πιστεύει, δημοσιότητα.

Αν είναι ένας άνθρωπος με πραγματικές αριστερές ιδέες, που εξετάζει το συμφέρον των πολιτών, κατά την γνώμη μου το χειρίζεται εντελώς λανθασμένα.
 
Είναι άραγε το όφελος των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας;

Όσοι πήγαιναν στους αγώνες της ΑΕΚ γνωρίζουν πολύ καλά τη ζωή που αποκτούσε η πόλη με τους αγώνες και την παρουσία της ομάδας εκεί. Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, πόσοι θα απασχοληθούν ξανά εκεί, πόσες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν και πόσες νέες θα δημιουργηθούν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ; Θέλω να πω ότι η κατασκευή ενός γηπέδου, σύμφωνα πάντα με τους νόμους, είναι ένα αναπτυξιακό έργο προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και η κατάλληλη λύση για την ανάπτυξη της πόλης.

Στενοχωρήθηκα για τις δηλώσεις του κ. Φίλη. Για τον τρόπο, το ύφος και την επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησε. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα προσφυγική με ως επί το πλείστον αριστερή ιδεολογία, αριθμεί περίπου 1,5 εκ. κόσμου και εγώ ως ένας από αυτούς θα περίμενα περισσότερο σεβασμό.

Είμαι ως γνωστόν πάντοτε κατά της βίας και υπέρ των νόμων.
 
Η επιλογή της δικαστικής οδού ενάντια σε όσους "μάχονται", χάνοντας το δίκιο τους καθώς πέφτουν στην επικοινωνιακή παγίδα που τους στήνουν, θα πρέπει να είναι αντάξια του λάθους τους και όχι εξόντωση των οπαδών - κατηγορούμενων για να φανούμε ήρωες!

Τέλος, σχετικά με τη δήθεν οικολογική συνείδηση για τα "μετρημένα" δέντρα που η κοπή τους θα βλάψει το οικοσύστημα, η ΑΕΚ έχει αναλάβει, από όσο γνωρίζω δημοσίως, τη δέσμευση για την αντικατάστασή τους και τη δημιουργία χώρων πρασίνου στο πολλαπλάσιο. Διαθέτοντας αγάπη για το περιβάλλον νιώθω ότι είναι κρίμα τα δέντρα να γίνονται ο λόγος για να κερδίσουμε ψήφους... ή να χάσουμε!"...